Tabs en SEO

tabs en seo

Tabs en SEO: tabs geven je de mogelijkheid om veel content op een overzichtelijke manier op dezelfde pagina te zetten. Maar voor je zoiets gaat gebruiken wil je natuurlijk eerst weten hoe tabs zich verhouden tot SEO.


Voordelen van content achter tabs

Tabs gebruiken heeft enorme voordelen. Bijvoorbeeld als je een workshop geeft op meerdere locaties. Je kunt de algemene informatie over je workshop dan op je pagina zetten, met onder de tabs de informatie over de verschillende locaties. Of als je dezelfde dienst in meerdere varianten aanbiedt. Dan kun je de dienst op je pagina plaatsen met de varianten achter tabs.

Dat is zinvol want als je dezelfde tekst op meerdere pagina’s zet, dan creëer je daarmee duplicate content. Dat is dus geen goede SEO structuur.

Maar de brandende vraag is:

  • Wordt de content onder tabs wel goed geïndexeerd?
  • Ofwel: wat doet dit met de ranking van je pagina?

Tabs en SEO in het verleden

In het verleden kon je geen content onder tabs zetten zonder daar schade van de ondervinden.

Google houdt niet van verborgen content en de content die onder tabs staat is niet direct zichtbaar. Google vond dat dit verborgen content was, hij indexeerde deze content nauwelijks en stuurde ook liever geen bezoekers naar een pagina waar een deel van de content achter tabs stond.

Je kon dit dus gewoon niet doen, want dan zou je net zo goed niets kunnen publiceren.


Tabs en SEO: mobile first

Dit is veranderd. Kijk maar even naar de tweet hier onder:


Tabs en SEO

Gary Illyes is “huis-elf en hoofd van zonneschijn en geluk” bij Google, dus als hij zegt dat we omwille van de gebruiksvriendelijkheid onze content achter tabs mogen plaatsen, dan is dat zo. Gewoon alles overzichtelijk op de zelfde pagina.

Plugin

Om content achter tabs te zetten heb je een plugin nodig. Er zijn meerdere plugins die dit voor je kunnen regelen. Waar je bij je keuze voor een plugin op moet letten is dat de tabs responsive zijn.

Daarnaast is het handig vooraf te bedenken dat je misschien rechtstreeks naar een tab wilt kunnen linken. Met sommige plugins kan dit, met andere niet. Dat is dus ook een aandachtspunt.

Als dit moeilijke zaken vindt dan kan het goed zijn te weten dat je kunt kiezen je hierbij te laten begeleiden. En je kunt ook verder lezen in de handleiding SEO.


SEO voor dummies

seo voor dummies

SEO lijkt intimiderend moeilijk. Maar het is veel makkelijker dan je nu denkt.

In deze serie neem ik je bij de hand. We beginnen met tips voor echte dummies die helemaal niks weten. En geleidelijk gaan gaan we er dieper op in.

Maar altijd goed uitvoerbaar.

Je bent hier: Home » SEO blog WordPress » Structuur website » Tabs en SEO
Tabs en SEO was last modified: by

Bron: Search Engine Journal.

Tabs en SEO: met dank aan Canva voor de kopafbeedling.

Tabs en SEO was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *