Tagline van je website

Tagline van je website belangrijk voor ranking

De tagline van je website staat op iedere pagina. Hij vertelt waar je website over gaat. En dat is belangrijk, want je kunt er niet op rekenen dat mensen op je homepage binnenkomen. Via de zoekresultaten kunnen mensen op iedere pagina en op iedere blogpost voor het eerst op je website komen. En dan is het heel erg belangrijk dat direct kunnen zien waar je website over gaat. 

Tagline van je website
Tagline?

Naam van je website

De naam van je website hoort op iedere pagina helemaal bovenaan te staan, zodat je bezoekers weten waar op het web ze zijn en zodat Google weet waar hij mensen die naar je op zoek zijn naartoe moet sturen.

De naam van je website is het antwoord op de vraag “Waar ben ik?”

tagline

Tagline van je website

Onder de naam van je website staat de tagline. De tagline is niet bij ieder theme zichtbaar en dat is eigenlijk een beetje jammer, want ook de tagline staat op iedere pagina van je website. Bij divi theme moet je een add on kopen om een zichtbare tagline te kunnen maken. Doe dat vooral.

De tagline is het antwoord op de vraag: “Wat hebben ze hier?”.

Als de tagline op jouw website niet zichtbaar is dan moet je zorgen dat je op een andere manier op iedere pagina aan je bezoekers vertelt wat er op je website te vinden is.

De tagline geeft belangrijke informatie aan je bezoekers. Maar hij is nog veel belangrijker voor Google. Google haalt heel veel informatie uit de tagline. Zorg dus dat je de tagline altijd invult.

Waar je de titel en de tagline invult

Ga naar de binnenkant van je website en ga in de zijbalk naar Instellingen.

Kies voor Instellingen  → Algemeen.

Helemaal bovenaan de pagina van de Algemene instellingen zie je staan: Website titel. Daar vul je de titel van de website in. Direct daaronder zie je staan: Ondertitel. Daar vul je de tagline in.

Wat zet je in de tagline

Denk heel goed na wat je in de tagline zet want het is wel erg leuk om een originele tagline te bedenken, maar als die originele tagline alleen betekenis heeft binnen de context van je website dan heb je er niet veel aan. Dan voegt je tagline misschien iets toe voor mensen die al weten waar je website over gaat. Maar je tagline moet helderheid scheppen voor mensen die via de zoekmachines op een willekeurige blogpost geland zijn en die geen idee hebben waar je website over gaat.

De moeite waard om te delen?

Tagline van je website belangrijk voor ranking was last modified: by

Tagline van je website: met dank aan pumpelhagen voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.

Tagline van je website belangrijk voor ranking was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.