Test mail komt niet aan

test e-mail komt niet aan
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp nieuwsbrieven » Test mail komt niet aan


Vaak hoor ik dat een Mailchimp test mail niet aan komt. En dat lijkt een probleem. Want dan kun je gemakkelijk gaan denken dat je andere mails ook niet aan komen. Zo is het niet en de oorzaak is heel simpel.


Test mail komt niet aan

Om te begrijpen wat er precies gebeurt en hoe dit ontstaan, moet je je realiseren dat een e-mail adres een soort “postboek” bijhoudt. Het e-mailadres noteert welke e-mails hij verzendt en welke e-mails hij ontvangt. En daarbij maakt hij nog een schifting tussen betrouwbare mails en onbetrouwbare mails.

Daar heeft je e-mailadres dus een complete administratie van. En dan kom jij met je test mail.

Wie heeft die test mail verzonden?

Je e-mailadres kijkt dan wie die test mail verzonden heeft. Hij kijkt naar het afzender adres. En dat zie hij dat hij zelf de afzender is.

Vervolgens kijkt hij hoe dat kan: heeft hij de e-mail verzonden? Nee!

Hij ziet dus dat hij zelf de afzender is en hij weet dat hij die e-mail niet verzonden heeft. En daar trekt je e-mailadres de conclusie uit dat deze e-mail een hoogst onbetrouwbare e-mail is. En die levert hij dan voor de zekerheid preventief niet af.

Dit gebeurt vaak bij grote bedrijven. En als je die test dan ook nog verstuurt naar meerdere mensen in het bedrijf, dan zijn de rapen echt helemaal gaar, want zit er voor het e-mailadres uit als een spam aanval.

Als dit de oorzaak is, dan komt je test mail wel aan als je ‘m stuurt naar een ander adres op een ander domein.


Andere oorzaken waardoor een test e-mail niet aan komt

Geen eigen domein

Het kan zijn dat je een hotmail-adres of Gmail-adres of ander adres dat niet op een eigen domein staat als afzender gebruikt hebt. Als je dat gedaan hebt, dan is dat de oorzaak. Lees bovenstaand stukje nog maar een keer.

Je e-mail is niet af

Misschien is je e-mail nog niet af en staat er nog een stukje standaard-tekst in. Dat kan beslist een oorzaak zijn, want hierdoor gaan alle lampen van de spamfilters branden. En dan leveren ze je e-mail preventief niet af. Maak je e-mail dus eerst af.

Het domein is niet geauthenticeerd

Als je het afzender domein niet geauthenticeerd hebt kan dat ook een oorzaak zijn. Als dit de oorzaak is moet je dat gewoon even in orde (laten) maken. Hier staat hoe je dit doet:

DKIM en SPF ophalen bij Mailchimp

  • Log in.
  • Ga met je muis in de zijbalk helemaal links over de icoontje.
  • Kies voor Website.
  • Kies daarna in de gele zijbalk (dat is een submenu) voor Domains.
  • Nu zie je je domeinnaam staan met daarbij: Verified. Op dezelfde regel zie je aan de rechterkant een knop: Authenticate.
  • Als je op die knop klikt zie je 2 codes staan: DKIM en SPF. Kopieer deze codes en sla ze even op.

Hosting van je website

Nu moet je naar de hosting van je website gaan. En hoe het daar verder moet kan ik je niet vertellen, want dat is iedere hostingpartij anders.

Maar als je een webmaster hebt die het onderhoud van je website doet, dan weet hij of zij het wel. Ga dan met die codes naar je webmaster.

En als je geen webmaster hebt en het onderhoud van je website zelf doet, ga naar de hosting en vraag hulp aan de helpdesk van je hosting. En dan komt het allemaal goed.

Terug naar je platform

Daarna ga je weer terug naar je platform en klik je dezelfde knop nog een keer aan. Als alles goed gegaan is zie je dan dat je e-mails geauthenticeerd zijn.

Je hoeft dit niet te snappen. Waarschijnlijk weet je ook niet hoe elektriciteit werkt. Maar toch lukt het je iedere avond om het licht aan te doen.

DKIM en SPF ophalen bij MailerLite

  • Log in en ga naar je gebruikersnaam (rechts boven).
  • Open het menu en ga naar Domains.
  • Klik aan: Authenticate.
  • En haal de codes op.

Daarna ga je weer terug naar je platform en klik je op de knop om dit te testen. Als alles goed gegaan is zie je dan dat je e-mails geauthenticeerd zijn. Het kan even duren voor het doorgevoerd is.

Test mail komt niet aan was last modified: by

Je hebt niet genoeg geduld

We verwachten dat e-mails die we versturen direct in de mailbox liggen. En vaak is dat ook zo. Maar dat is niet altijd zo. Het kan soms tot 24 uur duren voordat je e-mail in de mailbox arriveert. Dus een beetje geduld kan ook wonderen doen.


Meer e-mailstrategie

pijltje
Test mail komt niet aan was last modified: by

Ik ben zowel door Mailchimp als door MailerLite erkend als e-mail specialist en ik kan je helpen met beide platforms.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Structuur website Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube Zichtbaarheid

Test mail komt niet aan was last modified: by
Test mail komt niet aan was last modified: by