testmail komt niet aan

Test mail komt niet aan

Geschatte leestijd: 3 minuten

Testmail komt niet aan

Vaak hoor ik dat een test mail niet aankomt. En dat lijkt een probleem. Want dan kun je gemakkelijk gaan denken dat je andere mails ook niet aan komen. Zo is het niet en de oorzaak is heel simpel.

Testmail komt niet aan

Oorzaken: postboek

Wat is de oorzaak

Om te begrijpen wat er precies gebeurt en hoe dit ontstaan, moet je je realiseren dat een e-mail adres een soort “postboek” bijhoudt. Het e-mailadres noteert welke e-mails hij verzendt en welke e-mails hij ontvangt. En daarbij maakt hij nog een schifting tussen betrouwbare mails en onbetrouwbare mails.

Daar heeft je e-mailadres dus een complete administratie van. En dan kom jij met je test mail.

Wie heeft die test mail verzonden?

Je e-mailadres kijkt dan wie die test mail verzonden heeft. Hij kijkt naar het afzender adres. En dat zie hij dat hij zelf de afzender is.

Vervolgens kijkt hij hoe dat kan: heeft hij de e-mail verzonden? Nee!

Hij ziet dus dat hij zelf de afzender is en hij weet dat hij die e-mail niet verzonden heeft. En daar trekt je e-mailadres de conclusie uit dat deze e-mail een hoogst onbetrouwbare e-mail is. En die levert hij dan voor de zekerheid preventief niet af.

Dit gebeurt vaak bij grote bedrijven. En als je die test dan ook nog verstuurt naar meerdere mensen in het bedrijf, dan zijn de rapen echt helemaal gaar, want zit er voor het e-mailadres uit als een spam aanval.

Als dit de oorzaak is, dan komt je test mail wel aan als je ‘m stuurt naar een ander adres op een ander domein.

nieuwsbrief in spam

Testmail komt niet aan

Andere oorzaken

Geen eigen domein

Het kan zijn dat je een hotmail-adres of Gmail-adres of ander adres dat niet op een eigen domein staat als afzender gebruikt hebt. Als je dat gedaan hebt, dan is dat de oorzaak. Lees bovenstaand stukje nog maar een keer.

Je e-mail is niet af

Misschien is je e-mail nog niet af en staat er nog een stukje standaard-tekst in. Dat kan beslist een oorzaak zijn, want hierdoor gaan alle lampen van de spamfilters branden. En dan leveren ze je e-mail preventief niet af. Maak je e-mail dus eerst af.

Het domein is niet geauthenticeerd

Als je het afzender domein niet geauthenticeerd hebt kan dat ook een oorzaak zijn. Als dit de oorzaak is moet je e-mails gewoon even (laten) authenticeren.

Je hebt niet genoeg geduld

We verwachten dat e-mails die we versturen direct in de mailbox liggen. En vaak is dat ook zo. Maar dat is niet altijd zo. Het kan soms tot 24 uur duren voordat je e-mail in de mailbox arriveert. Dus een beetje geduld kan ook wonderen doen.

Als je test mail niet aankomt, dan weet je nu wat dit betekent en waarom je je daar zelden druk over hoeft te maken.

Ik ben zowel door Mailchimp als door MailerLite erkend als e-mail specialist en ik kan je helpen met beide platforms.

En hier kun je meer lezen over een goede aflevering van je nieuwsbrief.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Gepubliceerd op: 8-2-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-12-2021

Categorieën en tags bij dit bericht