Test mail komt niet aan

test e-mail komt niet aan

Vaak hoor ik dat een Mailchimp test mail niet aan komt. En dat lijkt een probleem. Want dan kun je gemakkelijk gaan denken dat je andere mails ook niet aan komen. Zo is het niet en de oorzaak is heel simpel.


Test mail komt niet aan

Om te begrijpen wat er precies gebeurt en hoe dit ontstaan, moet je je realiseren dat een e-mail adres een soort “postboek” bijhoudt. Het e-mailadres noteert welke e-mails hij verzendt en welke e-mails hij ontvangt. En daarbij maakt hij nog een schifting tussen betrouwbare mails en onbetrouwbare mails.

Daar heeft je e-mailadres dus een complete administratie van. En dan kom jij met je test mail.

Wie heeft die test mail verzonden?

Je e-mailadres kijkt dan wie die test mail verzonden heeft. Hij kijkt naar het afzender adres. En dat zie hij dat hij zelf de afzender is.

Vervolgens kijkt hij hoe dat kan: heeft hij de e-mail verzonden? Nee!

Hij ziet dus dat hij zelf de afzender is en hij weet dat hij die e-mail niet verzonden heeft. En daar trekt je e-mailadres de conclusie uit dat deze e-mail een hoogst onbetrouwbare e-mail is. En die levert hij dan voor de zekerheid preventief niet af.

Dit gebeurt vaak bij grote bedrijven. En als je die test dan ook nog verstuurt naar meerdere mensen in het bedrijf, dan zijn de rapen echt helemaal gaar, want zit er voor het e-mailadres uit als een spam aanval.

Als dit de oorzaak is, dan komt je test mail wel aan als je ‘m stuurt naar een ander adres op een ander domein.


Andere oorzaken waardoor een test e-mail niet aan komt

Geen eigen domein

Het kan zijn dat je een hotmail-adres of Gmail-adres of ander adres dat niet op een eigen domein staat als afzender gebruikt hebt. Als je dat gedaan hebt, dan is dat de oorzaak. Lees bovenstaand stukje nog maar een keer.

Je e-mail is niet af

Misschien is je e-mail nog niet af en staat er nog een stukje standaard-tekst in. Dat kan beslist een oorzaak zijn, want hierdoor gaan alle lampen van de spamfilters branden. En dan leveren ze je e-mail preventief niet af. Maak je e-mail dus eerst af.

Het domein is niet geauthenticeerd

Als je het afzender domein niet geauthenticeerd hebt kan dat ook een oorzaak zijn. Als dit de oorzaak is moet je dat gewoon even in orde (laten) maken. Hier staat hoe je dit doet:

DKIM en SPF ophalen bij Mailchimp

  • Log in en ga naar je gebruikersnaam (links onder).
  • Open het menu en kies voor Account.
  • Open het menu bij Settings en kies voor Domains.
  • Nu zie je je domeinnaam staan met daarbij: Geverifieerd. Op dezelfde regel zie je aan de rechterkant een knop: Authenticate.
  • Als je op die knop klikt zie je 2 codes staan: DKIM en SPF. Kopieer deze codes en sla ze even op.

Nu moet je naar de hosting van je website gaan. En hoe het daar verder moet kan ik je niet vertellen, want dat is iedere hostingpartij anders.

Maar als je een webmaster hebt die het onderhoud van je website doet, dan weet hij of zij het wel. Ga dan met die codes naar je webmaster.

En als je geen webmaster hebt en het onderhoud van je website zelf doet, ga naar de hosting en vraag hulp aan de helpdesk van je hosting. En dan komt het allemaal goed.


Terug naar je platform

Daarna ga je weer terug naar je platform en klik je dezelfde knop nog een keer aan. Als alles goed gegaan is zie je dan dat je e-mails geauthenticeerd zijn.

Test mail komt niet aan was last modified: by

DKIM en SPF ophalen bij MailerLite

  • Log in en ga naar je gebruikersnaam (rechts boven).
  • Open het menu en ga naar Domains.
  • Klik aan: Authenticate.
  • En haal de codes op.

Daarna ga je weer terug naar je platform en klik je op de knop om dit te testen. Als alles goed gegaan is zie je dan dat je e-mails geauthenticeerd zijn. Het kan even duren voor het doorgevoerd is.

Test mail komt niet aan was last modified: by

Je hebt niet genoeg geduld

We verwachten dat e-mails die we versturen direct in de mailbox liggen. En vaak is dat ook zo. Maar dat is niet altijd zo. Het kan soms tot 24 uur duren voordat je e-mail in de mailbox arriveert. Dus een beetje geduld kan ook wonderen doen.


Gerelateerde artikelen

pijltje

Klantprofiel maken

wie is je klant

Weet wie je klant is en je weet ook waar je die klant kunt vinden.

En hoe je hem of haar kunt aantrekken.


Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt met marketing

Gecertificeerd Get Clients Now!™ facilitator, gecertificeerd Mailchimp expert en MailerLite expert, Yoast SEO gecertificeerd en je kunt ook nog met me lachen.

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp » Mailchimp nieuwsbrieven » Test mail komt niet aan


Test mail komt niet aan was last modified: by

Hier vind je mijn profiel op LinkedIn.

Test mail komt niet aan was last modified: by