Tool: Google Search Console
Google Search Console is een krachtige en behulpzame tool die Google je gratis aanbied. Waar je deze tool voor kunt gebruiken kun je lezen in deze rubriek.



Aan het gebruiken van Search Console zijn geen kosten verbonden. En deze tool bied je een schat aan informatie over hoe je website het doet in de zoekresultaten. En bijvoorbeeld over hoeveel mensen je website bezoeken vanuit de zoekresultaten.

En dit zijn zaken die je moet weten als je je website gaat optimaliseren. Want meten is weten.

Google Search Console
Je kunt hier fantastische dingen vinden. Bijvoorbeeld of je pagina wel geïndexeerd is. En als dat niet zo is, dan kun je voorrang vragen.

En als je instructies hebt gemaakt kun je even kijken of ze wel helemaal goed zijn en als dat niet zo is, dan kun je er iets aan doen. Maar besef dat je alleen iets kunt verbeteren als je weet dat het niet goed is.

En wat ik erg leuk vind is dat je er kunt zien hoe hoog je artikelen gemiddeld staan. Dan kun je speuren naar artikelen die bijna hoog genoeg staan om echt iets op te gaan leveren. En juist die artikelen verbeteren.

Verdiep je er in
Het is echt de moeite waard om je te verdiepen in Google Search Console want je vindt er een schat aan informatie.

Als je echt graag wilt dat je website voor je gaat werken, dan mag je Google Search Console niet negeren. Of anders gezegd: het tragisch als je dat wel doet. Aan de slag dus!
Als je wilt weten of je URL geïndexeerd is, dan kun je hiervoor het beste kijken in Google Search Console. Dan kun je gelijk ook zien hoe hoog een URL gemiddeld in de zoekresultaten staat. En je ziet een deel van de zoektermen waar die URL op aangeboden wordt plus nog veel meer interessante zaken …
Is je URL geïndexeerd? Lees verder »
Een instructie boven de zoekresultaten: een snelle manier om helemaal bovenaan te komen met een kort en helder stappenplan om iets te doen. Je gebruikt hiervoor een speciaal blok dat Google gemakkelijk kan herkennen als een blok waar een instructie in staat. En als hij vindt dat je instructie genoeg kwaliteit heeft, dan plaats hij …
Instructie boven de zoekresultaten “how to” Lees verder »
Snel stijgen in Google is een SEO strategie met bestaande content. Ik ga er vanuit dat er niets mis is met jouw content (waarom zou er iets mis mee zijn) maar dat er iets is dat je niet handig hebt gedaan. Daarom geef ik je nu een paar handigheidjes. Samen kunnen deze handigheidjes ervoor zorgen …
Snel stijgen in Google met bestaande content Lees verder »
Hoe je je website kunt verifiëren bij Google Search Console met de site verificatie meta tag en hoe je die eventueel weer kunt verwijderen. Toen ik een meta tag wilde verwijderen heb ik vreselijk moeten zoeken om te vinden hoe dat moest. Wat het lukte telkens niet tot ik het ei van Columbus gevonden had. …
Site verificatie meta tag Lees verder »
Er zijn 2 soorten sitemaps. De ene heet een XML-sitemap en dat is een sitemap voor zoekmachines. De andere heet een HTML-sitemap en dat is een sitemap voor mensen. In dit artikel vertel ik je hoe je het aanpakt om deze sitemaps te maken en wat je er verder mee moet doen. Het absoluut aan …
Sitemap maken XML en HTML Lees verder »
Hoe hoog sta ik in Google is een veelgestelde vraag. Dat is begrijpelijk, want Google geeft aan jou heel andere zoekresultaten dan aan mij. En hij maak voor elke zoekopdracht een nieuwe pagina met zoekresultaten. Daarom kun je in de zoekresultaten niet zien hoe je staat in Google. En als je daar toch gaat kijken, …
Hoe hoog sta ik in Google Lees verder »
Linkbuilding is het opbouwen van een netwerk van links die naar jouw website verwijzen. Links van gerelateerde websites die naar jouw website verwijzen kunnen enorm helpen voor de vindbaarheid van je website. Maar het moeten dan wel echt gerelateerde links zijn. Hier vind je een checklist voor kwalitatieve linkbuilding voor dummies. Je zult hier zeker …
Kwalitatieve linkbuilding voor dummies Lees verder »