Tool: Mailchimp

Op dit Mailchimp specialist blog vind je artikelen die specifiek over het gebruiken van de software van Mailchimp gaan. Mailchimp is een groot en uitgebreid platform met heel veel mogelijkheden.

divider

Mailchimp Pro Partner Beter werken met Mailchimp

divider

E-mailmarketing

Bij e-mailmarketing moet je je aan de wetgeving houden en daarnaast stelt Mailchimp de eis dat je de adressen die je hiervoor gebruikt in het laatste half jaar nog gemaild hebt. Ofwel: je moet er zeker van zijn dat ze nog in gebruik zijn.

In de categorie over e-mailmarketing vind je ook 2 subrubrieken over e-mailstrategie en over de aflevering van je nieuwsbrief.

Mailen

Van oudsher was het platform bedoeld om bulk e-mails mee te versturen en het biedt hiervoor mogelijkheden voor allerlei soorten nieuwsbrieven. Je kunt hierover ook veel lezen in de handleiding.

Adverteren

Er kan nog meer: je kunt ook Facebook advertenties en Google remarketing advertenties plaatsen. En als je dat doet kun je de statistieken van je advertenties in Mailchimp zien. Ook hiervoor moet je rekening houden met de wetgeving.

Organische social posts

Organische sociale posts plaatsen op Facebook, Instagram en Twitter. Organische social posts zijn gratis social posts.

Landingspagina’s

Er zijn ook prachtige landingspagina’s beschikbaar en deze landingspagina’s zijn beschikbaar in alle versies. Dus ook in de gratis versie.

Het platform biedt erg veel en daarover schrijf ik op dit Mailchimp specialist blog: websites, landingspagina’s, surveys. Door al deze mogelijkheden is het een marketingplatform. Dit blog is daarom onderverdeeld in subcategorieën, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.

Sinds januari 2015 ben ik Mailchimp expert.

Mailchimp Pro Partner badge

divider

Natuurlijk heb ik ook diensten voor Mailchimp. De ingang naar mijn diensten voor Mailchimp vind je op de pagina Mailchimp expert.

divider

Het blog is onderverdeeld in subrubrieken. Gebruik die vooral ook want dan vind je veel gemakkelijker wat je zoekt.

Relevante tags: Adressen organiseren, Mailchimp archief, Compliance, Form builder, Integraties, Problemen, Mailchimp tags, Media in Mailchimp, Profiel

Mailchimp Pro

Mailchimp Pro add on

Mailchimp Pro is geen versie van Mailchimp maar een add on. Deze add on is uitsluitend beschikbaar is in accounts die een betaalde versie van Mailchimp hadden voor 15 mei 2019. Als je je nieuwer account hebt of als je geen upgrade hebt gedaan voor 15 mei 2019, dan is deze add on voor jou …

Mailchimp Pro add on Lees verder »

dynamische content

Wat is dynamische content

Dynamische content is variabele content. Het is een manier om in je nieuwsbrief uitsluitend content te laten zien die echt relevant is voor je doelgroep. Je maakt niet verschillende nieuwsbrieven voor verschillende doelgroepen. In plaats daarvan maak je 1 nieuwsbrief en je verbergt sommige stukken tekst voor een deel van je doelgroep. En andere teksten …

Wat is dynamische content Lees verder »