Tool: Twitter

Twitter zakelijk: je zul niet makkelijk een platform vinden waar mensen actiever zijn dan op dit microblog.
divider

twitter zakelijk

divider

Mensen gaan er met elkaar in gesprek, Tweets kunnen worden geretweet waardoor het bereik gigantisch kan zijn en een onderwerp kan ineens trending zijn.

divider

Als je doelgroep hier zit dan moet jouw bedrijf zeker ook op dit hyperactieve platform zijn.

divider

Het is een uniek platform en alles dat je daar publiceert komt ook echt terecht in de tijdlijn van je volgers. En dat maakt Twitter zakelijk veel interessanter dan welk ander platform dan ook.

divider

Strategie voor Twitter

Een platform waar zoveel activiteit is, vraagt erom dat je deze activiteit in je voordeel gebruikt. Dat hebben wij een keer gedaan d.m.v. een live interview. Eerst veel tam-tam bij de aankondiging en toen het interview. Uiteraard maakte deze actie deel uit van een strategisch plan.

divider

En datzelfde geldt natuurlijk voor een live verslag. Als je bij een evenement bent kun je een ooggetuigenverslag tweeten. En dat trekt aandacht en het trekt volgers aan.

divider

Als je Twitter gebruikt in combinatie met  Mailchimp Standard, dan kun je je tweets op Mailchimp inplannen. En als je een lagere versie van Mailchimp gebruikt dan kun je posten op Twitter via Mailchimp. 

divider

En je kunt via Mailchimp ook Twitter profielen van mensen die in je audience zitten binnen halen in Mailchimp en dan kun  je gemakkelijk zien of je nieuwsbrief aansluit bij waar ze mee bezig zijn.

divider

Maar het begint allemaal met de vraag: waar zit je doelgroep, want als je doelgroep daar niet zit kun je doen wat je wilt, maar dan levert het je niets op natuurlijk.

divider

bladwijzers op Twitter

Bladwijzers in Twitter

Bladwijzers in Twitter geven de mogelijkheid om Tweets te bewaren. En dan zijn ze later ook gemakkelijk terug te vinden. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als het om een tweet van een autoriteit gaat. Want een dergelijke tweet kun je gebruiken als bron van een artikel dat je schrijft. Zo zijn er nog meer redenen …

Bladwijzers in Twitter Lees verder »