Home » Uitleg » E-mailmarketing termen

E-mailmarketing termen

divider e-mailmarketing termen divider Hier vind je e-mailmarketing termen die je ook op mijn blog tegenkomt. Ik wil je hiermee een handig woordenboek aanreiken. divider Als je naar termen zoekt die specifiek voor Mailchimp zijn, ga dan naar Mailchimp termen. En termen die specifiek voor MailerLite zijn vind je hier.

Deliverability

Wat is deliverability Deliverability betekent dat je e-mail met succes is afgeleverd in de mailbox van de geadresseerde.

Delivary

Wat is delivary? Delivary betekent dat je e-mail met succes is afgeleverd bij de ontvangende server.

plain text

Wat is plain text

Wat is een plain text nieuwsbrief? Plain text is de simpelste vorm van een nieuwsbrief: geen opmaak en geen aanklikbare links maar voluit uitgeschreven links. Je stuurt een plain text nieuwsbrief mee met je mooi opgemaakte nieuwsbrief omdat je nieuwsbrief dan minder snel in spam komt. Hier lees je hoe je een plain text maakt …

Wat is plain text Lees meer »

wat is dubbele opt-in

Wat is dubbele opt-in

Dubbele opt-in betekent dat je een nieuwe abonnee eerst een link naar z’n eigen mailbox stuurt om z’n e-mailadres te bevestigen. Pas nadat je nieuwe abonnee op de link in die e-mail heeft geklikt schrijf je ‘m in. 

Hierdoor weet je zeker dat iemand echt zichzelf inschrijft en dat dit niet door een derde is gedaan. 

Wat is een dedicated IP adres en wat kost het

Een dedicated IP-adres is een eigen IP-adres dat alleen jij gebruikt. Als je e-mails verstuurd via een platform dan is het gangbaar dat je je het IP-adres van de afzender met anderen deelt. Als je een dedicated IP-adres gebruikt is dat niet zo, het adres is dan exclusief voor jou. Wat het kost verschilt per platform.

""

E-mail authenticatie

E-mails authenticeren doe je bij de hosting van je website door 2 codes in te voeren. Op deze pagina vind je instructies over hoe je dit doet bij Mailchimp of bij MailerLite.

Mailchimp tags

Mailchimp tags

Wat zijn Mailchimp tags? Mailchimp tags zijn labels die je aan je adressen hangt om verschillende soorten adressen van elkaar te kunnen onderscheiden. Tags zijn bijna hetzelfde als Mailchimp groepen, maar het belangrijke verschil met een groep is dat je lezer de tags niet kan zien en er dus ook niets mee kan doen. Je …

Mailchimp tags Lees meer »

Wat is een Mailchimp campaign

Campaign

Een campaign is een e-mail ofwel nieuwsbrief. Een campaign stuur je naar een volledige lijst of naar een segment, groep of tag binnen een lijst.

alt tekst

Alt tekst of alt tag

De alt tekst of alt tag is de tekst die wordt weergegeven in plaats een afbeelding. En de alt tekst verschijnt wanneer je wanneer wanneer je je muis over een afbeelding zweeft.

MailerLite link trigger

Link trigger

Link trigger is het starten van een automation workflow door een klik op een link in een nieuwsbrief. Hierdoor kun je bestaande abonnees toevoegen aan een Automation workflow zonder dat ze zich hier speciaal voor in hoeven te schrijven.

Scroll naar boven