Archieven

Link trigger

Link trigger

Link trigger in Mailchimp of MailerLite: een mooie manier om bestaande abonnees een Automation workflow te sturen zonder dat ze zich hiervoor speciaal hoeven in te te schrijven.

Lees verder Link trigger

Dedicated IP adres

Dedicated IP adres

Een dedicated IP adres is een IP-adres voor jou alleen. Als je denkt dat je nieuwsbrieven niet aankomen doordat je een IP-adres met anderen deelt, dan moet je dit artikel beslist lezen.

Want je hebt geen dedicated IP-adres nodig. Je hebt een goede reputatie als verzender nodig. Als je Mailchimp Pro of Premium gebruikt krijg je inzage in je verzendreputatie.

Lees verder Dedicated IP adres

Mailchimp Goal

Mailchimp Goal

MailChimp Goal was een integratie die je kreeg bij de betaalde versie van MailChimp.

Je plaatste een tracking code op je website en met behulp van die code kon MailChimp de activiteit van je abonnees op je website volgen. En aan die activiteit van je abonnees kon je een Automation workflow koppelen.

Lees verder Mailchimp Goal

Rss

RSS

RSS nieuwsbrieven zijn de stiefkinderen van de nieuwsbrieven. Maar is absoluut onterecht. Je kunt er op een tijdbesparende manier prachtige nieuwsbrieven mee maken.

Lees verder RSS

Dubbele opt-in

Dubbele opt-in

Dubbele opt-in is in Nederland niet verplicht. Maar het kan wel een goed idee zijn en in sommige situaties heb je eigenlijk geen anderen keuze. In dit artikel:

  • Wat is dubbele opt-in?
  • Waarom zou je het gebruiken?
  • Wanneer heb je eigenlijk geen andere keuze?
  • Hoe activeer je het?

Lees verder Dubbele opt-in

E-mail authenitcatie

E-mail authenticatie

E-mail authenticatie: en e-mail moet geauthenticeerd zijn om in de mailbox aan te komen. Ongeveer net zo als dat een auto een kenteken moet hebben om op de weg te mogen rijden.

E-mail authenticatie is een lastige klus. Je e-mail platform zorgt er daarom voor dat alle e-mails die je via dat platform verstuurt geauthenticeerd zijn.

Lees verder E-mail authenticatie

Cleaned adressen

Cleaned adressen

Tegenwoordig kun je bij Mailchimp de cleaned adressen gemakkelijk zien. Vroeger waren die cleaned adressen er ook al, maar toen zag je dat niet. Nu zie je ze wel daarom vind ik het niet vreemd als wilt weten wat dat “cleaned” dan precies inhoudt.

De cleaned adressen vind je na verzending in de statistieken van je nieuwsbrief. Maar je kunt ook een overzicht krijgen van alle cleaned adressen.

Lees verder Cleaned adressen

Phishing e-mails

Phishing e-mails

Phishing e-mails zijn e-mails die er zoveel mogelijk uitziet als gewone, normale e-mails.

Phishing is één  van de oudste vormen van cybercriminaliteit. De bedoeling is je te verleiden om gegevens af te staan waardoor anderen toegang krijgen tot je accounts, of om je te verleiden te klikken op een bijlage waardoor je malware of spyware op je pc installeert. Lees verder Phishing e-mails