Training SEO met resultaat: ook voor jou

SEO met resultaat blauw

 

Training SEO met resultaat

Training SEO met resultaat: persoonlijke begeleiding bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website in de organische zoekresultaten. Organische zoekresultaten zijn de gratis zoekresultaten.

Misschien denk je nu “mijn website doet het best goed want ik zie ‘m altijd heel hoog in de zoekresultaten staan”. Waarschijnlijk misleidt Google je.

Persoonlijke zoekresultaten

Hoe vaker je je website zoekt, hoe hoger Google ‘m zal plaatsen. Google geeft persoonlijke zoekresultaten en als jij je eigen website wilt vinden in de zoekresultaten, dan geeft Google je website een hoge positie. Maar dat doet hij alleen als jijzelf die zoekopdracht geeft.

Als iemand anders dezelfde zoekopdracht geeft doet hij dat niet. Je hebt hier dus niets aan en het zegt helemaal niets.

Waarom een training SEO

SEO is belangrijk omdat mensen die van plan zijn iets te kopen meestal de zoekmachine van Google gebruiken om het product of de dienst die ze zoeken te vinden. Als ze van plan zijn iets te kopen gebruiken ze zelden de zoekmachine van bijvoorbeeld Facebook.

Zoekmachine van Google

Als mensen weten wat ze willen kun je erop rekenen dat ze de zoekmachine van Google gebruiken.  Ze zouden ook de zoekmachine van Facebook kunnen gebruiken, maar dat doen ze niet. Omdat de zoekmachine van Google gebruikt wordt door mensen die weten wat ze willen, is het interessant om hoog in de zoekresultaten te staan als jij het aanbod hebt waar zijn naar op zoek zijn.

Toch zijn nog erg veel mensen die “niet aan SEO” doen en dat vind ik eeuwig jammer want als je “niet aan SEO” doet word je niet gevonden door mensen die naar je op zoek zijn omdat ze iets van je willen kopen. Door “niet aan SEO” te doen mis je dus gewoon omzet.

Via Google kun je alle klanten aantrekken die je nodig hebt.

SEO met resultaat: bewijs
Eerste bewijs
 
Tweede bewijs
Organische zoekresultaten

Let wel: dit zijn cijfers over bezoekers die afkomstig zijn uit de organische (gratis) zoekresultaten. In deze cijfers zijn bezoekers die afkomstig zijn van betaalde Google Adwords niet meegerekend. Ook bezoekers die afkomstig zijn van de social media of van Facebook leads zijn niet meegerekend. Alleen bezoekers die een zoekopdracht hebben ingetikt en zo op de website zijn gekomen zijn meegeteld.

Training SEO: haalbaar

Of SEO met resultaat met een dergelijk succes voor jou ook haalbaar is hangt ervan af hoeveel je al hebt opgebouwd. Als je nog geen blog hebt kun je deze resultaten niet verwachten. Maar als je al een groot blog hebt dat niet geoptimaliseerd is, dan misschien wel.

Garanties zijn er niet bij SEO en ik ga je daarom ook beslist geen garanties geven. Sterker nog: als je iemand tegenkomt die je wel garanties geeft voor een specifieke positie in de zoekresultaten, dan doe je er goed aan gillend weg te lopen.

Garanties kan niemand geven:

omdat jouw positie niet alleen afhangt van wat jij op je website doet, maar ook van wat je concurrenten doen

omdat je positie in de zoekresultaten niet alleen afhangt van wat je vandaag doet, maar soms ook van wat je in het verleden gedaan hebt

Training SEO met resultaat: welk resultaat dan wel?
Resultaat

Een WordPress website is als een zeewaardig schip. Als je website technisch goed is (taak voor je webmaster) dan kun je er mee aan de top komen.

Maar net als met een schip wordt de zeewaardigheid niet alleen bepaald door de kwaliteiten van het schip. Als de bemanning niet zeewaardig is, dan kun je nog zo’n mooi schip hebben, maar je zult er weinig mee bereiken.

Met deze training SEO word jij zeewaardig zodat je je schip kunt hanteren. Je leert de voorwaarden te scheppen voor een hoge positie in de zoekresultaten. Je leert hoe je dit mogelijk maakt en je weet wat je moet doen.

Training SEO:inhoud
Wat je leert

Het allerbelangrijkste dat je gaat leren is: hoe denkt Google en wat vindt Google belangrijk? Als je begrijpt hoe Google denkt, dan wordt het gemakkelijker om te bedenken wat je zou moeten doen en juist zou moeten laten.

Het volgende belangrijke dat je gaat leren is: welke mogelijkheden biedt WordPress om zoveel mogelijk te halen uit de content die je al hebt?

Hoe weet je eigenlijk hoe hoog je staat in Google?

Wat kun je doen om een structuur aan te brengen in je website waardoor je pagina’s en blogposts elkaar gaan versterken in plaats van elkaar te beconcurreren?

Hoe kun je je blogposts meerwaarde geven t.o.v. soortgelijke blogposts van je concurrent?

Hoe kun je een pagina of blogpost “omhoog sturen”?

Dit gaan we allemaal bespreken en we gaan er ook gelijk mee beginnen.

 

Training SEO: voor wie

Je hebt een Nederlandstalige WordPress website met daarop een blog. Het belangrijkste deel van je website bestaat uit je dienstenpagina’s en je blog.

Het is niet belangrijk of je al blogposts gepubliceerd hebt, maar het is wel belangrijk dat je bereid bent dit regelmatig te gaan doen.

Misschien heb je ook nog een shop met een paar producten, maar die shop is niet waar je website om draait.

De technische kant van je website is in orde, daar gaan we niet aan werken. Als je twijfelt of de technische kant van je website in orde is, overweeg dan om vooraf een “APK-keuring” te laten doen (als je mij dit voor je laat aanvragen krijg je een leuk tarief).

Training SEO, wanneer is dit nuttig?

Dit is nuttig voor iedereen die een WordPress website heeft en deze website zelf bijhoudt. Maar er zijn ook signalen dat het volgen van een training of cursus écht nodig is. Deze signalen zijn:

Je website ontvangt nauwelijks bezoekers.

Of je website ontvangt wel bezoekers, maar die bezoekers zijn zelden kopers.

Misschien ontvangt je website wel bezoekers, maar die gaan onmiddellijk weer weg: ze worden geen klant en ze klikken zelfs niet door naar een andere pagina of blogpost.

Je website ontvangt wel bezoekers, maar die komen via betaalde advertenties en/of via de social media.

In deze situaties doet je website niet voor jou wat hij zou moeten doen. Als je website niet gloednieuw is en je ervaart bovenstaande zaken, vraag dan vooral om hulp want dan is er echt veel te verbeteren.

Training SEO per Skype
SEO per Skype

Als je dat wilt kun je direct begeleiding per Skype  krijgen. Gewoon afspraak maken en we gaan beginnen.

 

SEO ondersteuning per Skype: als je de vindbaarheid van je website nu direct wilt verbeteren kun je persoonlijke begeleiding krijgen per Skype.

Dit is een begeleidingstraject dat meerdere Skype-sessies vraagt. Telkens leer je een aantal belangrijke zaken die je vervolgens implementeert.

En als je daarmee klaar bent neem je weer contact met me op voor een nieuwe afspraak.

Je krijgt een link naar mijn agenda waar je een afspraak kunt maken voor een tijd die je goed uitkomt.

Neem contact met me op, dan kunnen we verder praten.

 

Kwalificaties

Je kunt hier alles over mijn kwalificaties lezen.

Wat vinden cursisten?
Karin de Knegt
Marjolijn Engelhard
Fenny Brandsma

Incidenteel geef ik ook een training op locatie in Heiloo. Voor deze groepstraining SEO is op dit moment geen datum vastgesteld.

Training SEO: voor wie niet

Deze training is niet geschikt voor jou als je

geen WordPress website hebt

of geen blog hebt

geen zin hebt om te bloggen

of als het belangrijkste deel van je website een shop is en de rest van je website bijzaak

SEO tips voor WordPress

Misschien ben je eigenlijk op zoek naar gratis tips over SEO of naar tips over WordPress. Die heb ik natuurlijk ook voor je. Je kunt ze vinden op het blog SEO WordPress.

SEO laten doen

Als je SEO wilt laten doen, lees dan verder op de pagina over zoekmachineoptimalisatie laten doen.

Stijgen in Google, ook haalbaar voor jou!
Training SEO met resultaat: ook voor jou was last modified: by