Training SEO met resultaat

Training SEO met resultaat: afstandsonderwijs zoekmachine optimalisatie. Dit is een SEO jaartraject voor dienstverleners. Persoonlijke een-op-een SEO ondersteuning. Je gaat je zoekmachine optimalisatie zelf doen. Je gaat je WordPress website vindbaar maken in Google en ik help je daar bij.

Wat is SEO

SEO is het vindbaar maken van je webpagina’s voor mensen die zoekmachines gebruiken.

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Maar we gaan niet de slag met trucjes die speciaal bestemd zijn voor zoekmachines.

We gaan aan de slag voor de mensen die deze zoekmachines gebruiken. En hierbij houden we rekening met het simpele feit dat er een zoekmachine tussen jou en die mensen zit en dat een machine beperkingen heeft.

Training SEO met resultaat

Persoonlijke begeleiding: afstandsonderwijs zoekmachine optimalisatie. We gaan de vindbaarheid van je website in de organische zoekresultaten verbeteren. Organische zoekresultaten zijn de gratis zoekresultaten.

Google

Misschien denk je nu “mijn website doet het best goed want ik zie ‘m altijd heel hoog in de zoekresultaten staan”. Waarschijnlijk misleidt Google je.

Persoonlijke zoekresultaten

Hoe vaker je je website zoekt, hoe hoger Google ‘m zal plaatsen. Google geeft persoonlijke zoekresultaten en als jij je eigen website wilt vinden in de zoekresultaten, dan geeft Google je website een hoge positie. Maar dat doet hij alleen als jijzelf die zoekopdracht geeft. en dat is niet interessant. Als iemand anders dezelfde zoekopdracht geeft doet hij dat niet. Je hebt hier dus niets aan en het zegt helemaal niets.

Waarom een training SEO

SEO is belangrijk omdat mensen die van plan zijn iets te kopen meestal de zoekmachine van Google gebruiken om het product of de dienst die ze zoeken te vinden. Als ze van plan zijn iets te kopen gebruiken ze zelden de zoekmachine van bijvoorbeeld Facebook. Dat zouden ze natuurlijk best kunnen doen, maar ze doen het niet.

Met gericht adverteren kun je je doelgroep ook bereiken. Maar het maakt een groot verschil of mensen actief naar je op zoek zijn of dat ze toevallig je advertentie zien. En dat verschil zie je terug in je resultaten.

Training SEO: inhoud

Inhoud training SEO

Het allerbelangrijkste dat je gaat leren is: hoe denkt Google en wat vindt Google belangrijk? Als je begrijpt hoe Google denkt, dan wordt het gemakkelijker om te bedenken wat je zou moeten doen en juist zou moeten laten.

Het volgende belangrijke dat je gaat leren is: welke mogelijkheden biedt WordPress om zoveel mogelijk te halen uit de content die je al hebt?

Hoe weet je eigenlijk hoe hoog je staat in Google?

Wat kun je doen om een structuur aan te brengen in je website waardoor je pagina’s en blogposts elkaar gaan versterken in plaats van elkaar te beconcurreren?

Hoe kun je je blogposts meerwaarde geven t.o.v. soortgelijke blogposts van je concurrent?

Hoe kun je een pagina of blogpost “omhoog sturen”?

Wat doen mensen eigenlijk op je pagina? Lezen ze ‘m of gaan ze direct weer weg?

Dit gaan we allemaal bespreken en we gaan er ook gelijk mee beginnen.

Contact over SEO

 

Training SEO: wat levert het op?

Je wilt natuurlijk graag weten wat een training SEO je oplevert. Je mag op langere termijn verwachten dat je website goed vindbaar zal zijn op voor jou belangrijke zoektermen. Wat je op korte termijn mag verwachten hangt af van de hoeveelheid content je al hebt opgebouwd (blog) en van de kwaliteit van die content. In het artikel over wanneer je effect van SEO mag verwachten kun je daar meer over lezen en voorbeelden zien.

Marketing met een hart

9 oktober 2018

Judith is een fijne coach, die het vermogen heeft zich aan te passen aan haar cursist. Ze heeft een onmetelijke schat aan kennis en ervaring, die ze gul deelt. Ze is gewoon een pareltje dat me op verschillende vlakken verder helpt bij de op- en uitbouw van mijn bedrijf.

Tanja Cavaljé

Privésessie SEO door Judith de Vries is verhelderend en probleemoplossend

18 juli 2018

Heel prettig om via een privé sessie wegwijs te worden in SEO. Het belang van SEO is me nog meer duidelijk geworden en de wijze hoe ik verbeteringen kan doorvoeren en problemen kan oplossen.

Marjolijn Engelhard

Contact over SEO

Haalbaarheid en garanties

Of SEO met resultaat met een dergelijk succes voor jou ook haalbaar is hangt ervan af hoeveel je al hebt opgebouwd. Als je nog geen blog hebt kun je deze resultaten niet verwachten. Maar als je al een groot blog hebt dat niet geoptimaliseerd is, dan misschien wel.

Garanties zijn er niet bij SEO en ik ga je daarom ook beslist geen garanties geven. Sterker nog: als je iemand tegenkomt die je wel garanties geeft voor een specifieke positie in de zoekresultaten, dan doe je er goed aan gillend weg te lopen.

Garanties kan niemand geven

omdat jouw positie niet alleen afhangt van wat jij op je website doet, maar ook van wat je concurrenten doen

omdat je positie in de zoekresultaten niet alleen afhangt van wat je vandaag doet, maar soms ook van wat je in het verleden gedaan hebt

Garanties in de zin van het behalen van een specifieke positie moet je daarom niet verwachten. Met SEO doen we dat anders.

training seo met resultaat

Training SEO met resultaat

Training SEO: welk resultaat dan wel?

Een WordPress website is als een zeewaardig schip. Als je website technisch goed is (taak voor je webmaster) dan kun je er mee aan de top komen.

Maar net als met een schip wordt de zeewaardigheid niet alleen bepaald door de kwaliteiten van het schip. Als de bemanning niet zeewaardig is, dan kun je nog zo’n mooi schip hebben, maar je zult er weinig mee bereiken.

Met deze training SEO word jij zeewaardig zodat je je schip kunt hanteren. Je leert de voorwaarden te scheppen voor een hoge positie in de zoekresultaten. Je leert hoe je dit mogelijk maakt en je weet wat je moet doen.

Fenny Brandsma

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie

Via Skypesessie met Judith aan je SEO werken, gaat top. Ik krijg precies de informatie die ik nodig heb, Judith legt alles helder en geduldig uit en ze heeft een hele praktische, haalbare aanpak van SEO.

Het is super om zo hulp op maat te krijgen.

Fenny Brandsma, Tekstpaleis
Fenny Brandsma
Training SEO met resultaat was last modified: by

Contact over SEO

 

SEO training voor wie?

SEO trainingen zijn er te kust en te keur. Het is dus zaak een SEO training te vinden die past bij jouw situatie en jouw wensen. Kijk hieronder eens of deze SEO training bij je past.

Je hebt een Nederlandstalige WordPress website met daarop een blog. Het belangrijkste deel van je website bestaat uit je dienstenpagina’s en je blog.

Het is niet belangrijk of je al blogposts gepubliceerd hebt, maar het is wel belangrijk dat je bereid bent dit regelmatig te gaan doen.

Misschien heb je ook nog een shop met een paar producten, maar die shop is niet waar je website om draait.

De technische kant van je website is in orde, daar gaan we niet aan werken. Als je twijfelt of de technische kant van je website in orde is, overweeg dan om vooraf een “APK-keuring” te laten doen (als je mij dit voor je laat aanvragen krijg je een leuk tarief).

Training SEO: wanneer is dit zinvol?

Dit is nuttig voor iedereen die een WordPress website heeft en deze website zelf bijhoudt. Maar er zijn ook signalen dat het volgen van een training of cursus écht nodig is. Deze signalen zijn:

Je website ontvangt nauwelijks bezoekers.

Of je website ontvangt wel bezoekers, maar die bezoekers zijn zelden kopers.

Misschien ontvangt je website wel bezoekers, maar die gaan onmiddellijk weer weg: ze worden geen klant en ze klikken zelfs niet door naar een andere pagina of blogpost.

Je website ontvangt wel bezoekers, maar die komen via betaalde advertenties en/of via de social media.

In deze situaties doet je website niet voor jou wat hij zou moeten doen. Als je website niet gloednieuw is en je ervaart bovenstaande zaken, vraag dan vooral om hulp want dan is er echt veel te verbeteren.

Contact over SEO

 

Karin de Knegt

Onderwerpen: E-mailmarketing, Zoekmachine optimalisatie

Eerder heeft Judith mij prima geadviseerd en geholpen met het opzetten van nieuwsbrieven in MailChimp. De afgelopen periode heeft ze uitstekend werk verricht door mij wegwijs te maken in de wereld van SEO.

Judith legt heel helder en stapsgewijs de elementen van SEO uit. Door met Skypesessies te werken ben je direct met de toepassing van SEO bezig. Daarbij biedt Judith haar diensten op maat aan: in jouw tempo en op het moment dat het jou uitkomt. Heel plezierig!

Karin de Knegt
Training SEO met resultaat was last modified: by

SEO training: afstandsonderwijs zoekmachineoptimalisatie

Training SEO of afstand per Skype of als privé training in mijn kantoor in Heiloo.

Als je dat wilt kun je direct begeleiding per Skype  krijgen. Gewoon afspraak maken en we gaan beginnen.

SEO ondersteuning per Skype: als je de vindbaarheid van je website nu direct wilt verbeteren kun je persoonlijke begeleiding krijgen per Skype.

Dit is een begeleidingstraject dat meerdere Skype-sessies vraagt. Telkens leer je een aantal belangrijke zaken die je vervolgens implementeert.

En als je daarmee klaar bent neem je weer contact met me op voor een nieuwe afspraak.

Je krijgt een link naar mijn agenda waar je een afspraak kunt maken voor een tijd die je goed uitkomt.

 

Wanneer is deze training SEO ongeschikt?

Training SEO: voor wie niet?

Deze training is niet geschikt voor jou als je

geen WordPress website hebt

of geen blog hebt

geen zin hebt om te bloggen

Praktisch

Als je net zo bent als ik en net zo als de meeste van mijn klanten, dan begin je vol goede moed, maar gaandeweg ga je het SEO werk opschuiven en uitstellen. Volhouden is gewoon altijd lastig.

Maar als je SEO als marketingstrategie kiest, dan is het belangrijk en noodzakelijk dat je een discipline ontwikkelt. Zoekmachine optimalisatie is geen eenmalige gebeurtenis, het gaat eeuwig door.

Om je te helpen deze discipline te ontwikkelen koop je deze lessen in in de vorm van een abonnement. We maken dan een vaste afspraak dat we eens per maand contact hebben om de volgende stap door te spreken. En na dat contact heb je dingen geleerd die je in de maand daarna gaat implementeren in je website.

Doordat je de volgende datum voor ons contact al hebt vastgesteld, weet je ook hoeveel tijd je hebt om de nieuw geleerde zaken te implementeren. En doordat je jezelf hierop vast legt, ga je het ook doen. Hierdoor krijg je betere resultaten en je ziet ook sneller resultaat.

Training SEO met resultaat

Dit zijn lessen van eens per maand een uur en deze lessen kosten 65 euro per les excl. btw. Je koopt deze lessen in de vorm van een abonnement van 10 lessen zodat we er allebei zeker van zijn dat je van plan bent vol te houden en we ook resultaten kunnen analyseren.

Deze lessen hoef je niet vooruit te betalen, maar je bent wel zo serieus dat je bereid bent een abonnement voor 10 lessen af te sluiten.

Contact over SEO

 

Als je dat wilt kun je ook eerst beginnen met een uurtje leren hoe je de plugin van Yoast zo kunt gebruiken dat er ook echt iets aan hebt. Een vrijblijvend uurtje zodat je daarna ook weet wat je aan mij hebt. Een uurtje Yoast kost 65 euro excl. btw.

Marjolijn Engelhard

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie

Ik wilde je laten weten dat mijn sessie met jou om beter vindbaar te worden, vruchten afwerpt. Het is opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg voor workshops pottenbakken en cursus pottenbakken. Leuk dus!

Marjolijn Engelhard, Atelier Marjolijn Engelhard
Marjolijn Engelhard
Training SEO met resultaat was last modified: by

training seo met resultaat

Credits: de afbeelding van het SEO mannetje in dit prachtige landschap heeft Stef Ringoot speciaal voor mij gemaakt.

Training SEO met resultaat was last modified: by