Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen. Als er in de voettekst van je website staat: “Met trots ondersteund door WordPress”, dan kun je dat gewoon verwijderen. In dit artikel kun je lezen hoe je deze voettekst verwijdert en eventueel kunt vervangen door je eigen voettekst.

Als je een gratis template ophaalt bij WordPress.org, dan staat onderaan in de voettekst: “met trots ondersteund door WordPress”.

Uit de zoektermen die mensen gebruiken om op mijn website te komen, blijkt dat jij dit graag wilt verwijderen maar dat je niet weet hoe dit moet.

Makkelijkste manier: plugin

Laten we beginnen met de gemakkelijkste manier. De makkelijkste manier is het installeren van een plugin die het werkt doet. De plugin Remove “Proudly Powered by WordPress” kan dit voor je doen als je één van de gratis themes van WordPress gebruikt: Twenty Ten, Twenty Eleven, Twenty Twelve, Twenty Thirteen, Tweny Fourteen, Twenty Fifteen, Twenty Sixteen of Twenty Seventeen.

Of installeer de plugin Footer Putter en vervang “met trots ondersteund door WordPress” door je eigen contactgegevens. Vink aan dat de standaard voettekst verwijderd moet worden.

Maar welke plugin je ook kiest, let er wel op of het ding nog onderhouden wordt. Het is geen goed idee om een plugin te installeren die eeuwen oud is en die nooit meer wordt bijgewerkt.

Andere themes

Als je een ander theme gekozen hebt dan een Twenty-nog-wat theme, dan moet je er rekening mee houden dat het niet lukt. Het is dan de bedoeling van de makers van het theme dat je een betaalde versie van hun theme koopt en daarom verhinderen ze het verwijderen van dat tekstje.

CSS aanpassen

Een andere relatief gemakkelijke manier is: pas de CSS aan. Voor een paar themes ik gevonden wat bij de CSS moet invullen. Als jouw theme hier niet bij staat, ga dan terug naar: installeer een plugin.

Twenty Eleven

#site-generator a {display: none;}

Twenty Sixteen

Doe het met CSS.

.site-info { display: none; }

Twenty Seventeen

.site-info { display: none; }

Voor dit theme kun je ook de plugin Advances Twenty Seventeen installeren.

Moeilijkere manier

Als dit allemaal niet helpt, moet het op de moeilijkere manier.

pijltje
Als je gaat doen wat ik hier beschrijf, kan het verstandig zijn om eerst een back-up te maken!

Anders gezegd: je doet dit voor je eigen risico en je kunt er beter niet aan beginnen als je geen goede, recente back-up hebt.

Met trots ondersteund

Je kunt “Met trots ondersteund door WordPress” als volgt uit je website halen:

  • Ga in je zijbalk naar Weergave
  • Dan naar Bewerker

Hier zie je aan de rechterkant een zijbalk waar een heleboel in staat.

  • Ga naar footer.php

Als je dit gedaan hebt, scrol dan naar beneden.

Ik beschrijf het voor het thema Twenty Eleven, als jij een ander thema gebruikt staat er natuurlijk een andere naam in de code.

Zoek tot je dit ziet en haal het weg:

<div id=”site-generator”> <?php do_action( ‘twentyeleven_credits’ ); ?> <a href=”<?php echo esc_url( __( ‘https://wordpress.org/’, ‘twentyeleven’ ) ); ?>” title=”<?php esc_attr_e( ‘Semantic Personal Publishing Platform’, ‘twentyeleven’ ); ?>”><?php printf( __( ‘Proudly powered by %s’, ‘twentyeleven’ ), ‘WordPress’ ); ?></a> </div>

Opslaan

Denk eraan dat je het daarna moet opslaan.

Te moeilijk? Te eng?

Vraag dan hulp aan AllesWP.

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Als het belangrijk vindt de voettekst aan te passen dan is het waarschijnlijk je bedoeling je website zakelijk te gaan gebruiken. Het kan zinvol zijn om het dan direct goed aan te pakken en gelijk te zorgen dat je website ook vindbaar is. Lees eens verder bij training SEO met resultaat. 

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
Met trots ondersteund door WordPress verwijderen was last modified: by

Bronnen en credits

Cursus WordPress van Bas van der Lans

Forum WordPress.org

Met dank aan apricum.net voor de afbeelding van WordPress

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen was last modified: by