Home » Blog » Marketing blog » Met trots ondersteund door WordPress verwijderen
met trots ondersteund

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Als je een gratis template ophaalt bij WordPress.org, dan staat onderaan in de voettekst: “met trots ondersteund door WordPress”.

Uit de zoektermen die mensen gebruiken om op mijn website te komen, blijkt dat jij dit graag wilt verwijderen maar dat je niet weet hoe dit moet.

Makkelijkste manier: plugin

Laten we beginnen met de gemakkelijkste manier. De makkelijkste manier is het installeren van een plugin die het werk doet.

Gratis themes

De plugin Remove “Proudly Powered by WordPress” kan dit voor je doen als je één van de gratis themes van WordPress gebruikt: Twenty Ten, Twenty Eleven, Twenty Twelve, Twenty Thirteen, Tweny Fourteen, Twenty Fifteen, Twenty Sixteen of Twenty Seventeen.

Of installeer de plugin Footer Putter en vervang “met trots ondersteund door WordPress” door je eigen contactgegevens. Vink aan dat de standaard voettekst verwijderd moet worden.

Maar welke plugin je ook kiest, let er wel op of het ding nog onderhouden wordt. Het is geen goed idee om een plugin te installeren die eeuwen oud is en die nooit meer wordt bijgewerkt.

Andere themes

Als je een ander theme gekozen hebt dan een Twenty-nog-wat theme, dan moet je er rekening mee houden dat het niet lukt. Het is dan de bedoeling van de makers van het theme dat je een betaalde versie van hun theme koopt en daarom verhinderen ze het verwijderen van dat tekstje.

Iets moeilijker: CSS aanpassen

Een andere relatief gemakkelijke manier is: pas de CSS aan. Voor een paar themes ik gevonden wat bij de CSS moet invullen. Als jouw theme hier niet bij staat, ga dan terug naar: installeer een plugin.

Twenty Eleven

site-generator a {display: none;}

Twenty Sixteen

.site-info { display: none; }

Twenty Seventeen

.site-info { display: none; }

Voor dit theme kun je ook de plugin Advances Twenty Seventeen installeren.

claudia van wezel waarom een virtueel assistent nemen

Werkzaamheden stroomlijnen

Judith heeft voor mij onder meer een cursusmap samengesteld en geredigeerd en mij geholpen werkzaamheden verder te stroomlijnen. Zij is doortastend en initiatiefrijk. Door haar plezierige manier van meedenken is het zeer prettig met haar samen te werken. Zoekt u ook een “virtuele secretaresse”? Ik beveel u Judith van harte aan! Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten …

Werkzaamheden stroomlijnen Lees meer »

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Als dit allemaal niet helpt, moet het op de moeilijkere manier.

Als je gaat doen wat ik hier beschrijf, kan het verstandig zijn om eerst een back-up te maken!

Anders gezegd: je doet dit voor je eigen risico en je kunt er beter niet aan beginnen als je geen goede, recente back-up hebt.

Met trots ondersteund

Je kunt “Met trots ondersteund door WordPress” als volgt uit je website halen:

  • Ga in je zijbalk naar Weergave
  • Dan naar Bewerker

Hier zie je aan de rechterkant een zijbalk waar een heleboel in staat.

  • Ga naar footer.php

Als je dit gedaan hebt, scrol dan naar beneden.

Ik beschrijf het voor het thema Twenty Eleven, als jij een ander thema gebruikt staat er natuurlijk een andere naam in de code.

Zoek tot je dit ziet en haal het weg:

<div id="site-generator"> <?php do_action( 'twentyeleven_credits' ); ?> <a href="<?php echo esc_url( __( 'https://wordpress.org/', 'twentyeleven' ) ); ?>" title="<?php esc_attr_e( 'Semantic Personal Publishing Platform', 'twentyeleven' ); ?>"><?php printf( __( 'Proudly powered by %s', 'twentyeleven' ), 'WordPress' ); ?></a> </div>

Opslaan

Denk eraan dat je het daarna moet opslaan.

Is dit wijsheid?

De vraag is nu alleen: is het wijsheid om ongehinderd door enige werkelijke kennis en op basis van een artikel dat je op het web gevonden hebt, te gaan rommelen in de code van je site?

Het is wel erg leuk natuurlijk, dat vind ik zelf ook, maar of het wijs is hangt van je situatie af.

Besef dat je echt iets stuk kunt maken en als je met je website je brood wilt verdienen is dat een onnodig risico. Want je kunt doen ook laten doen door iemand met kennis van zaken. Ik kan je AllesWP van harte aanbevelen.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Bronnen en credits

  • Cursus WordPress van Bas van der Lans
  • Forum WordPress.org
  • Met dank aan apricum.net voor de afbeelding van WordPress

Gepubliceerd op: 15-9-2013
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven