Home » Blog » Zonder categorie » Met trots ondersteund door WordPress verwijderen
met trots ondersteund

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Virtuele assistentie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Als je een gratis template ophaalt bij WordPress.org, dan staat onderaan in de voettekst: “met trots ondersteund door WordPress”.

Uit de zoektermen die mensen gebruiken om op mijn website te komen, blijkt dat jij dit graag wilt verwijderen maar dat je niet weet hoe dit moet.

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Makkelijkste manier: plugin

Laten we beginnen met de gemakkelijkste manier. De makkelijkste manier is het installeren van een plugin die het werk doet.

Gratis WordPress themes

De plugin Remove “Proudly Powered by WordPress” kan dit voor je doen als je één van de gratis themes van WordPress gebruikt: Twenty Ten, Twenty Eleven, Twenty Twelve, Twenty Thirteen, Tweny Fourteen, Twenty Fifteen, Twenty Sixteen of Twenty Seventeen.

Of installeer de plugin Footer Putter en vervang “met trots ondersteund door WordPress” door je eigen contactgegevens. Vink aan dat de standaard voettekst verwijderd moet worden.

Maar welke plugin je ook kiest, let er wel op of het ding nog onderhouden wordt. Het is geen goed idee om een plugin te installeren die eeuwen oud is en die nooit meer wordt bijgewerkt.

Andere themes

Als je een ander theme gekozen hebt dan een Twenty-nog-wat theme, dan moet je er rekening mee houden dat het niet lukt. Het is dan de bedoeling van de makers van het theme dat je een betaalde versie van hun theme koopt en daarom verhinderen ze het verwijderen van dat tekstje.

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

CSS aanpassen

CSS aanpassen

Een andere relatief gemakkelijke manier is: pas de CSS aan. Voor een paar themes ik gevonden wat bij de CSS moet invullen. Als jouw theme hier niet bij staat, ga dan terug naar: installeer een plugin.

Twenty Eleven

site-generator a {display: none;}

Twenty Sixteen

.site-info { display: none; }

Twenty Seventeen

.site-info { display: none; }

Voor dit theme kun je ook de plugin Advances Twenty Seventeen installeren.

claudia van wezel waarom een virtueel assistent nemen

Tot volle tevredenheid

Ik houd mij graag bezig met de inhoud van mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut: mensen helpen met een gezonde(re) leefstijl. Maar in de wirwar van gezondheidszorg is het voor de klant steeds moeilijker om iemand te vinden die bij je past. Men moet weten wat je aanbod precies is: wat ze bij je kunnen “halen”. …

Tot volle tevredenheid Lees meer »

Hubert Haenen waar Hubert zijn VA voor inzet

Waar Hubert zijn VA voor inzet

De meeste mensen denken dat je een techneut nodig hebt om je website op orde te houden. Zo dacht ik vroeger ook. Maar nu weet ik wel beter. Je hebt een VA nodig, een virtueel assistent, die gewoon de dagelijkse kleine klussen kan opknappen zoals het netjes plaatsen van content, foto’s en blogs op een …

Waar Hubert zijn VA voor inzet Lees meer »

surveymonkey

Monkey Survey Enquête

Om een goed beeld te krijgen van wat er bij onze klanten leeft en waar er nog verbeteringen mogelijk zijn hadden we het idee opgevat om Monkey Survey in te zetten als tool. Alleen had niemand ervaring met de tool en het gebruik. Gelukkig was Judith bereid ons te helpen! Samen hebben we de enquête …

Monkey Survey Enquête Lees meer »

claudia van wezel waarom een virtueel assistent nemen

Waarom een virtueel assistent nemen?

Ja, waarom zou je een virtueel assistent nemen? Als je werkt als zelfstandige merk je vaak dat je aan je eigenlijke taken niet voldoende toekomt vanwege die 1001 kleine dingetjes die steeds “ook nog” moeten gebeuren. En al die dingetjes nemen samen heel veel tijd. En soms is het ook gewoon fijn als je een …

Waarom een virtueel assistent nemen? Lees meer »

review van een vrouw

Is een virtueel assistent nuttig

Is een virtueel assistent nuttig? Die vraag stelde ik mijzelf laatst, toen ik het met iemand had over het vragen van hulp bij het maken van een website, en in mijn geval zou ik het beantwoorden met een volmondig “ja”. Corine Gorter, Dicht Kunst en Corine’s Colors

claudia van wezel waarom een virtueel assistent nemen

Werkzaamheden stroomlijnen

Judith heeft voor mij onder meer een cursusmap samengesteld en geredigeerd en mij geholpen werkzaamheden verder te stroomlijnen. Zij is doortastend en initiatiefrijk. Door haar plezierige manier van meedenken is het zeer prettig met haar samen te werken. Zoekt u ook een “virtuele secretaresse”? Ik beveel u Judith van harte aan! Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten …

Werkzaamheden stroomlijnen Lees meer »

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Moeilijke manier

Moeilijkere manier

Als dit allemaal niet helpt, moet het op de moeilijkere manier.

Als je gaat doen wat ik hier beschrijf, kan het verstandig zijn om eerst een back-up te maken!

Anders gezegd: je doet dit voor je eigen risico en je kunt er beter niet aan beginnen als je geen goede, recente back-up hebt.

Met trots ondersteund

Je kunt “Met trots ondersteund door WordPress” als volgt uit je website halen:

  • Ga in je zijbalk naar Weergave
  • Dan naar Bewerker

Hier zie je aan de rechterkant een zijbalk waar een heleboel in staat.

  • Ga naar footer.php

Als je dit gedaan hebt, scrol dan naar beneden.

Ik beschrijf het voor het thema Twenty Eleven, als jij een ander thema gebruikt staat er natuurlijk een andere naam in de code.

Zoek tot je dit ziet en haal het weg:

<div id="site-generator"> <?php do_action( 'twentyeleven_credits' ); ?> <a href="<?php echo esc_url( __( 'https://wordpress.org/', 'twentyeleven' ) ); ?>" title="<?php esc_attr_e( 'Semantic Personal Publishing Platform', 'twentyeleven' ); ?>"><?php printf( __( 'Proudly powered by %s', 'twentyeleven' ), 'WordPress' ); ?></a> </div>

Opslaan

Denk eraan dat je het daarna moet opslaan.

Met trots ondersteund door WordPress verwijderen

Is dit wijsheid

De vraag is nu alleen: is het wijsheid om ongehinderd door enige werkelijke kennis en op basis van een artikel dat je op het web gevonden hebt, te gaan rommelen in de code van je site?

Het is wel erg leuk natuurlijk, dat vind ik zelf ook, maar of het wijs is hangt van je situatie af.

Besef dat je echt iets stuk kunt maken en als je met je website je brood wilt verdienen is dat een onnodig risico. Want je kunt doen ook laten doen door iemand met kennis van zaken. Ik kan je AllesWP van harte aanbevelen.

Daarnaast: je hebt alleen iets aan website als je site ook bezoekers krijgt. Een daarvoor moet je ook het e.e.a. weten over SEO. Wat je hierover moet weten kun je lezen in de handleiding SEO zelf doen.

En je kunt ook een training bij me volgen.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Bronnen en credits

  • Cursus WordPress van Bas van der Lans
  • Forum WordPress.org
  • Met dank aan apricum.net voor de afbeelding van WordPress

Gepubliceerd op: 15-9-2013
Voor het laatst bijgewerkt op: 11-3-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?