Home » Blog » Marketing blog » Twitter Circles
twitter circles

Twitter Circles

Twitter circles

We hadden op Twitter al de mogelijkheid om lijsten te maken. Door mensen op lijsten te zetten creëerje een extra tijdlijn voor jezelf waardoor je ervoor kunt zorgen dat tweets van mensen die belangrijk voor je zijn niet ondersneeuwen.

Nu kan dat ook andersom: je kunt mensen in een cirkel plaatsen en hiermee zelf bepalen naar wie je je tweets verstuurt.

Hoe werken Twitter circles

Twitter circle maken

Twitter circles zijn heel eenvoudig in het gebruik. Ga naar:

  • Meer …
  • Twitter Circle

En dan zie je dat nog niemand in je circle zit.

Niemand in je Twitter circle

Er staat daar ook een tabblad: “Aanbevolen” en als je dat aanklikt dan zie je je volgers staan met daarbij een knop: “Toevoegen”. En zo voeg je mensen aan je Twitter Circle toe.

Hoe gebruik je dit op een praktische manier

Nou, het gebeurt nogal eens dat mensen werk en privé gescheiden willen houden. En dan maken ze een account voor hun bedrijf en eentje voor hun vrienden. Waarom dat geen goed idee is leg ik uit in het artikel over een extra account op Twitter.

Maar met deze Twitter circles kun je dit wel doen: zet je vrienden in een circle en zodat je je privé content kunt verzenden naar deze circle en verder naar niemand. Hier vind je een uitgebreide uitleg over Twitter circles.

En als je wilt weten of Twitter een interessant kanaal voor je is moet je even kijken of je je kunt verwachten dat je doelgroep daar is.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 9-9-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-9-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?