Home » Blog » Marketing blog » Marketing voor dienstverleners » Twitter vergeleken met andere socials
Twitter vergeleken met andere socials

Twitter vergeleken met andere socials

Geschatte leestijd: 3 minuten

Twitter vergeleken met andere socials

Het aantal gebruikers van Twitter is weer stijgende en dat is ook goed te begrijpen als je je realiseert waarin Twitter uniek is.

Twitter valt in de categorie microblog programma’s vanwege de korte, niet-verbonden berichten die het verspreidt. En het platform heeft een aantal echt unieke eigenschappen. Met betrekking tot sommige functies lijkt Twitter op sommige andere social media tools. Maar de verschillen bepalen echt de uniciteit van Twitter.

Overeenkomsten en verschillen met andere social media

Facebook

Facebook: een tweet lijkt op een korte Facebook-statusupdate. Maar met Twitter komt elke tweet ook terecht in de feed van elke volger. Dit in tegenstelling tot het filter van Facebook’s EdgeRank.

Pinterest

Pinterest: met Twitter kun je foto’s delen en commentaar te geven in je tweet. Maar met Twitter is het veel eenvoudiger om een ​​gesprek rond een gedeelde afbeelding te voeren dan met de opmerkingen functie op Pinterest.

Commentaar en interacties zijn belangrijk, want direct contact is goed voor je marketing. Dat kan tegenwoordig met Pinterest ook maar het gebeurt veel minder.

LinkedIn

LinkedIn: een tweet lijkt op een een korte LinkedIn-statusupdate. Maar op LinkedIn moet je eerst connecties hebben en dat is tweerichtingsverkeer. Maar met Twitter kun je iedereen volgen, ook vreemden.

Op Twitter kun je je daarom op potentiële klanten richten door hashtags te gebruiken die vermoedelijk bezocht worden door die potentiële klanten. Met Twitter kun je dus mensen bereiken terwijl je nog geen enkele volger hebt!

Instagram

Instagram: op Instagram kun je ook mensen volgen en mensen kunnen jou volgen en je kunt er prachtige afbeeldingen op plaatsen. Maar het platform is niet echt geschikt om oude en nieuwe blogposts te promoten.

En dat is wel belangrijk, want alleen je website is van jou. Daarom is het handig om je website in het centrum van je marketing te zetten.

SEO

SEO: en ook leuk meegenomen, tweets worden geïndexeerd en kunnen dus in de zoekmachines opduiken.

Nadeel van Twitter: trollen

Twitter heeft dus eigenlijk veel weg van andere social platforms en misschien zelfs wel van alles het beste. Hier kun je meer vinden over de ins en outs van het gebruiken van Twitter.

De andere kant van het gemak waarmee je op Twitter contact kunt hebben is dat er ook een aantal minder aardige mensen zitten, de zgn. “trollen”. Maar die kun je blokkeren of negeren.

En voor je nu enthousiast een account aanmaakt op Twitter is het natuurlijk ook zaak om eerst te onderzoeken of je doelgroep daar wel is.

Als je gaat kiezen welk platform je gaat inzetten dan kan een goed marketingplan behulpzaam zijn. En meer tips voor marketing vind je in de rubriek marketing zelf doen.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Auteursrecht afbeelding: GDJ

Gepubliceerd op: 13-2-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 21-7-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?