Home » Blog » Social media » Twitternaam wijzigen en volgers behouden
twitternaam wijzigen en

Twitternaam wijzigen en volgers behouden

Geschatte leestijd: 4 minuten

Twitternaam wijzigen en volgers behouden

Soms kies je een Twitternaam die achteraf verkeerd blijkt te zijn. En dan wil je je Twitternaam wijzigen. Dit is niet zo moeilijk en je kunt hier lezen hoe je een Twitter naam kunt veranderen.

Als je dat wilt doen, begin dan bij het begin: log in op Twitter. Daarna zie je rechtsboven je foto staan. Als je hierop klikt dan opent er een menu.

Hoe je je Twitternaam wijzigt

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe je je Twitter naam kunt wijzigen

 1. Log in op Twitter

  De inlogbutton vind je rechts boven.

 2. Klik in de linker zijbalk op: Meer

  Dit staat in de linker zijbalk.
  klik op meer

 3. Ga nu naar “Instellingen en Privacy”

  Dit vind je nu ook in de zijbalk links.
  instellingen en privacy

 4. Nu zie je bovenaan de pagina “Inloggen en beveiliging”

  Vlak onder “Inloggen en beveiliging” vind je je gebruikersnaam. Open ‘m met het kleine pijltje dat je aan de rechterkant ziet staan en wijzig ‘m. Je kunt gewoon typen in het blauw grijze veld. Denk eraan dat je de nieuwe gebruikersnaam daarna opslaat.

 5. Opslaan

  Denk eraan dat je de nieuwe naam op moet slaan.

Problemen

Hootsuite

Als je een account op Hootsuite hebt, blijft in dat account  je oude Twitternaam staan. Daar hoef je je niets van aan te trekken, want de tweets die je daar klaar zet worden gewoon geplaatst. Dat weet ik toevallig, omdat ik ooit zelf een keer mijn Twitternaam gewijzigd heb.

Houd er wel rekening mee dat alle verwijzingen naar je Twitter Account niet meer zullen werken. Je moet de voor- en de nadelen dus even afwegen. Zeker als je account al langere tijd bestaat, kunnen de nadelen (dode links naar je account) groter zijn dan de voordelen.

Extra account?

In sommige situaties zou je niet je Twitternaam moeten wijzigen, maar beter een extra account aan kunnen maken. Of dit in jouw situatie beter is hangt ervan af wat je ermee wilt doen.

Claudia van Wezel

Kansen om te ondernemen!

In de workshop doelgericht netwerken die ik bij Judith volgde ben ik netwerken heel anders in gaan zetten. Ik ben anders gaan aankijken tegen vragen en reacties van mensen die ik eerder als “lastig” kon ervaren. Nu zie ik deze juist als kansen om te ondernemen! Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong De workshop waar …

Kansen om te ondernemen! Lees meer »

Twitteraccount verwijderen

Als je je account helemaal wilt verwijderen ga je ook naar Meer in de zijbalk. Daarna scrol je helemaal naar beneden, tot je als tekstlink ziet staan:

Mijn account deactiveren

Dit staat helemaal onderaan als tekstlink, waardoor je het snel over het hoofd zou kunnen zien.

Twitter voor marketing

De social media kunnen een goede manier zijn om klanten te krijgen. Dat geldt ook voor Twitter. Maar dan moet je doelgroep daar natuurlijk wel actief zijn. In het artikel over leeftijd en activiteit op de social media kun je dit controleren.


Ik ben een erkende Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met marketing.

Maar hoewel een goed marketingplan een voorwaarde is om je marketing handig en effectief aan te pakken, zijn er ook heel veel dingen die je nu direct zelf kunt doen.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Twitter naam wijzigen: met dank aan Roark voor de afbeelding van de vogel.

Gepubliceerd op: 26-4-2013
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?