Uitgelichte afbeelding in WordPress

uitgelichte afbeelding wordpress

Bij WordPress kun je een een uitgelichte afbeelding bij je blogposts en pagina’s maken. En die afbeelding zie je niet alleen boven je blogpost. Je ziet ‘m ook op de overzichtspagina’s van je blog, je categorieën en je tags.


Uitgelichte afbeelding in WordPress

Die uitgelichte afbeelding kun je meestal maken op het formaat 1200 x 628. Maar geldt niet voor ieder theme. Soms moet hij 1500 x 675 zijn. Of nog een ander formaat. Soms ook vertelt je website het je. En anders zie je het snel genoeg als je het even probeert.

Je plaats deze speciale afbeelding in de zijbalk aan de rechterkant die je ziet als je de blogpost schrijft. Daar staat een vakje: Uitgelichte afbeelding. Of misschien staat er bij jou: Featured image. Daar kun je de afbeelding uploaden en een alt-tekst geven. Precies zoals je dat doet bij alle andere afbeeldingen. Je moet deze bijzondere afbeelding dus gewoon optimaliseren net als andere afbeeldingen.


Doordat de uitgelichte afbeelding een vast formaat heeft en dus gelijk van formaat is aan alle andere afbeeldingen op de overzichtspagina’s van je website, worden je overzichtspagina’s rustiger.

Hoe dit pagina’s er dan uitzien hangt af van je theme. Soms komt de afbeelding boven je blogpost, soms staat hij links van je blogpost. Dat is allemaal goed.


Gelijke formaten: rust op je pagina

Want waar het om gaat is dat al die afbeeldingen hetzelfde formaat hebben. Hierdoor ontstaat de rust op je pagina.

Als je zorgt dat je alle afbeeldingen die je op een pagina plaatst hetzelfde formaat geeft, dan kijkt dat lekkerder. Je pagina wordt er strakker en minder rommelig door.


Optimaliseren

Natuurlijk moet je niet alleen je afbeeldingen optimaliseren. Je moet alles op je website optimaliseren. Hier kun je een checklist vinden met aandachtspunten voor als je een blogpost of pagina maakt. Het zou jammer zijn als je wel veel tijd besteed aan het schrijven van je pagina om ‘m vervolgens niet te optimaliseren.


pijltje

SEO voor dummies

seo voor dummies

SEO lijkt intimiderend moeilijk. Maar het is veel makkelijker dan je nu denkt.

In deze serie neem ik je bij de hand. We beginnen met tips voor echte dummies die helemaal niks weten. En geleidelijk gaan gaan we er dieper op in.

Maar altijd goed uitvoerbaar.

En als je liever wilt dat ik je nog meer bij de hand neem, dan kun je ook een individuele training van een dag bij me volgen.

Je bent hier: Home » SEO WordPress » WordPress » Pagina's en berichten » Uitgelichte afbeelding in WordPress


Uitgelichte afbeelding in WordPress was last modified: by

De afbeelding op deze pagina is gemaakt door Lukyanov Vladislav.

Uitgelichte afbeelding in WordPress was last modified: by