Uitsluiten van een serie bij MailerLite

Uitsluiten van een serie

Uitsluiten van een serie: als je een serie nieuwsbrieven verstuurt dan is het handig als je je lezers een uitweg biedt. Het kan zijn dat ze je serie niet leuk vinden en als jij ze dan geen uitweg biedt, dan kunnen ze geen kant op. En omdat ze geen kant op kunnen, zullen ze zich afmelden want ze hebben geen andere optie.

Maar als je een escape biedt, dan hoeven ze zich niet af te melden om je serie te stoppen. Daarom heb je er alle belang bij om je lezers een escape te bieden.

Afmelden van een serie bij MailerLite

Wat heb je hiervoor nodig:

  1. Een groep voor mensen die je serie wel willen
  2. Een groep voor mensen die je serie niet willen.
  3. Bedankpagina
  4. En een linktrigger om adressen te kopiëren naar de uitgesloten groep.
  5. Een uitsluiting
  6. Linktrigger in je nieuwsbrief

Automation met afmeldmogelijkheid

Groep voor mensen die je serie gaan krijgen

Maak een groep voor mensen die je serie wel willen. Het instromen in deze groep gaat de trigger voor je workflow worden.

voorbeeld joins group mailerlite

Een groep voor mensen die je serie niet willen

Voor de mensen die deze ene specifieke serie niet meer willen maak je een andere speciale groep aan met een duidelijke naam, zodat je later weet waar die groep toe dient en wat er met die adressen is.

Bedankpagina

Maak een bedankpagina op je website waar je vertelt dat het gelukt is om de serie te beëindigen en waar je belooft dat je serie niet meer naar ze zult sturen.

Automation linktrigger

Nu maak je een Automation linktrigger: als mensen klikken op een specifieke link in je nieuwsbrief dan wordt hun adres gekopieerd naar de speciale groep die je net hebt gemaakt.

Uitsluiten van je serie

Dan maak je je serie en je sluit de speciale groep voor mensen die geen zin meer hebben uit.

Die speciale groep is nu natuurlijk nog leeg, maar dat maakt niet uit. Er komt vanzelf een keer iemand die geen zin meer heeft. En doordat jij deze groep hebt uitgesloten, stopt de serie direct voor die persoon.

Linktrigger in je nieuwsbrief

Het laatste dat je nu nog moet regelen: zet in iedere nieuwsbrief van je serie een linkje: “Geen zin meer in deze serie” (of zoiets) met als link dezelfde link die je gebruikte om je Automation link trigger te maken om de adressen te verhuizen naar de speciale uitgesloten groep.

Als je het mogelijk wilt maken dat mensen stoppen met een serie, dan moet je dit dus vooraf mogelijk maken, op het moment dat je je serie maakt.


E-mailstrategie is ingewikkeld

Ja, het is vaak ingewikkeld en hoe complexer je strategie is, hoe lastiger het wordt. Als jij een erg ingewikkelde strategie wilt opzetten en ziet dat gewoon eigenlijk niet zitten, dan moet je het niet laten.

Met workflows is het zo dat je eenmalig moet opzetten en daarna doen ze de rest van je leven hun werk voor je. Dus daar heb je echt veel aan. Als je nou werkelijk een keer een goede strategie wilt opzetten, kom dan een dag naar Heiloo. Dan help ik je ermee.

Strategisch mailen

de waarde van je mailinglijst

Het is beslist geen goed idee om al je e-mails naar al je abonnees te sturen.

Als je werkelijk succesvol wilt gaan mailen, kom dan voor een individuele training e-mailstrategie. Dan leer ik je wat je hierover moet weten en hoe je het moet doen.

Lees er meer over >>

De website van MailerLite vind je hier.

MailerLite email marketing for small business
Uitsluiten van een serie bij MailerLite was last modified: by

Nog meer tips voor MailerLite kun je vinden in de handleiding voor MailerLite.

Auteursrecht afbeelding: TeeFarm.

Uitsluiten van een serie bij MailerLite was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *