Geschatte leestijd: 3 minuten
Urenregistratie in Google agenda
Een goede registratie van je gewerkte uren is belangrijk. Je moet weten waar je tijd blijft, je moet weten of je werk wel rendabel is en je hebt een urenregistratie nodig om aan te kunnen tonen dat je aan het urencriterium voldoet. Dit kan in Google agenda
Urenregistratie in Google agenda
Agenda aanmaken
Begin met een Google-account aan te maken. Ga naar Google.com/calendar, log in en je ziet een blanco agenda.
Als je je uren moet verantwoorden of als je overzichten per project wilt hebben, dan is het nodig om voor ieder project een aparte agenda aan te maken.
Links in de zijbalk zie je staan: mijn agenda’s met een klein zwart pijltje erbij. Als je op dat pijltje klikt, dan opent een venster met twee mogelijkheden:
- nieuwe agenda maken
- instellingen
Extra agenda
Door nieuwe agenda maken aan te klikken, maak je een nieuwe agenda.
Door extra agenda’s aan te maken, kun je rapporten creëren voor bijvoorbeeld:
- het totaal aantal uren dat je gewerkt hebt
- de facturabele uren
- de indirecte uren
- je reistijd
- en voor iedere klant afzonderlijk
Optellen
Als je een rapport wil maken van zowel het aantal uren dat je voor een specifieke klant gewerkt hebt als voor het totaal aantal facturabele uren, dan maak je voor iedere klant een eigen agenda en een eigen rapport aan + een rapport voor het totaal aantal directe uren.
Een rapport maken van het totaal aantal directe uren kun je eenvoudig doen door bij het maken van het rapport alle klanten aan te vinken.

Werkzaamheden stroomlijnen
Judith heeft voor mij onder meer een cursusmap samengesteld en geredigeerd en mij geholpen werkzaamheden verder te stroomlijnen. Zij is doortastend en initiatiefrijk. Door haar plezierige manier van meedenken is het zeer prettig met haar samen te werken. Zoekt u ook een “virtuele secretaresse”? Ik beveel u Judith van harte aan! Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten …

Waar Hubert zijn VA voor inzet
De meeste mensen denken dat je een techneut nodig hebt om je website op orde te houden. Zo dacht ik vroeger ook. Maar nu weet ik wel beter. Je hebt een VA nodig, een virtueel assistent, die gewoon de dagelijkse kleine klussen kan opknappen zoals het netjes plaatsen van content, foto’s en blogs op een …

Zoek je een top VA?
Ik heb zeer goede ervaringen met Judith de Vries VA. Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong. Dit heeft Claudia zomaar spontaan gepubliceerd op LinkedIn en ze heeft me ook toestemming gegeven het over te nemen op mijn website. En ik ben in mijn nopjes met haar tevredenheid en nog blijer dat ze het van de …

Waarom een virtueel assistent nemen?
Ja, waarom zou je een virtueel assistent nemen? Als je werkt als zelfstandige merk je vaak dat je aan je eigenlijke taken niet voldoende toekomt vanwege die 1001 kleine dingetjes die steeds “ook nog” moeten gebeuren. En al die dingetjes nemen samen heel veel tijd. En soms is het ook gewoon fijn als je een …

Is een virtueel assistent nuttig
Is een virtueel assistent nuttig? Die vraag stelde ik mijzelf laatst, toen ik het met iemand had over het vragen van hulp bij het maken van een website, en in mijn geval zou ik het beantwoorden met een volmondig “ja”. Corine Gorter, Dicht Kunst en Corine’s Colors

Monkey Survey Enquête
Om een goed beeld te krijgen van wat er bij onze klanten leeft en waar er nog verbeteringen mogelijk zijn hadden we het idee opgevat om Monkey Survey in te zetten als tool. Alleen had niemand ervaring met de tool en het gebruik. Gelukkig was Judith bereid ons te helpen! Samen hebben we de enquête …

Tot volle tevredenheid
Ik houd mij graag bezig met de inhoud van mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut: mensen helpen met een gezonde(re) leefstijl. Maar in de wirwar van gezondheidszorg is het voor de klant steeds moeilijker om iemand te vinden die bij je past. Men moet weten wat je aanbod precies is: wat ze bij je kunnen “halen”. …
Urenregistratie in Google agenda
GT TimeReport
GT TimeReport
Ga naar GT TimeReport, klik op Login to your Google Account (Only Calendar)
- vink de agenda aan waar je een rapport van wilt hebben of vink meerdere agenda’s aan
- geef de periode aan waar je een rapport over wilt hebben
- zorg dat bij Output dezelfde locatie staat als de instellingen van je agenda
- maak je rapport
- controleer of alles klopt
Een eenvoudige, snelle en efficiënte manier voor je urenregistratie die prima geschikt is als je ergens een vast aantal uren aan besteedt die je vooraf wilt inplannen. Als je echter variabele uren werkt en niet tevoren week hoe lang iets gaat duren, dan kun je beter van een time tracker gebruik maken.
Google agenda kun je ook gebruiken om samen te werken door een agenda te delen. En ik persoonlijk vind urenregistratie handig met een time tracker.
Ik kan heel erg goed helpen met marketing. Begin bijvoorbeeld eens te lezen in de rubriek over marketing zelf doen.
Marketing voor diensten
Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.
Gerelateerde artikelen
Meer marketing
Urenregistratie in Google agenda: met dank aan Angel Paredes Aldrete voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.