Van RSS naar e-mail nieuwsbrief

Bijgewerkt op 20 juli 2023

Van RSS naar e-mail nieuwsbrief

Van RSS naar e-mail betekent dat je een RSS-feed laat “ombouwen” tot een e-mail. Je platform maakt van de RSS-feed van je website een e-mail nieuwsbrief en je platform zorgt ook voor de verzending, zonder dat jij daar iets aan hoeft te doen.

Jouw aandeel is het in orde maken van de instellingen en een template inrichten. Hierdoor automatiseer je als het ware je complete e-mail marketing, want je hoeft alleen nog te bloggen. De rest laat je aan je platform over.

Voordelen van een RSS nieuwsbrief

Geen gedoe met software

Geen gedoe met software voor jou want je platform maakt je e-mail en verstuurt ‘m vanzelf. Je hoeft niet te leren een nieuwsbrief te maken.

Tijdbesparing

Dit type nieuwsbrief geeft een enorme tijdbesparing. Als je wekelijks een nieuwsbrief verstuurt en 2 uur werk hebt aan het maken, bespaar je 104 uur tijd per jaar. Dat zijn 13 werkdagen waarin je iets anders kunt doen.

gericht mailen

Gericht mailen

Omdat deze nieuwsbrief je na het instellen geen tijd meer kost, is er niets dat je verhindert om er meer dan één te maken. Of voor elke categorie van je blog eentje. Door gericht te mailen neemt het engagement toe, want mensen krijgen nieuwsbrieven die passen bij hun interesses.

Het is beter om je teksten op je blog te zetten dan een nieuwsbrief op je website te zetten. Want nieuwsbrieven worden niet geindexeerd en je blog wel!

Geen gedoe met software

Een gewone nieuwsbrief moet je keer op keer maken. En als je niet handig bent met software of als je er geen affiniteit mee hebt dan kan het een hele kluif zijn om te leren om te gaan met een e-mail platform. Terwijl het misschien te prijzig voor je is om je e-mailmarketing uit te besteden.

Als je nieuwsbrieven als voornaamste inhoud je nieuwste blogpost hebben, dan kun je kiezen voor een van RSS naar e-mail nieuwsbrief. Die kan ik voor je klaarzetten en jij hoeft dan niets te kunnen en niet te leren hoe je nieuwsbrieven maakt. Terwijl je ook geen kapitaal kwijt bent aan het laten maken van je nieuwsbrieven.

Een van RSS naar e-mail nieuwsbrief is interessant als je niet van spelen met software houdt. Want dit type nieuwsbrief maakt zichzelf en verstuurt zichzelf.

Voorbeelden: Van RSS naar e-mail

mailerlite RSS

RSS in MailerLite

Makkelijkste nieuwsbrief Marjolijn Engelhard

RSS Mailchimp

Marjolijn Engelhard

Een absolute aanbeveling

Als je in sneltempo een zelf in elkaar geknutselde website wil opplussen naar een professionele website met goede PR dan moet je bij Judith de Vries zijn. In korte tijd heeft ze mij door de digitale jungle heengeleid, zodanig dat die jungle ineens een redelijk overzichtelijk plantsoen blijkt te zijn. Judith heeft daarbij een nieuwe …

Een absolute aanbeveling Nu lezen »

Tijd besparen met een RSS nieuwsbrief

Voor een RSS naar e-mail automatisering kies je meestal omdat je óf tijd wilt besparen óf heel gericht wilt gaan mailen. Hiervoor is dit type nieuwsbrief ideaal.

Als je wekelijks een nieuwsbrief verstuurt en je hebt ongeveer 2 uur nodig om die nieuwsbrief te maken, dan kun je op jaarbasis 104 uur besparen door te kiezen voor een van RSS naar e-mail nieuwsbrief. Als je werkdagen gemiddeld 8 uur zijn, bespaar je dus 13 werkdagen per jaar.

Zowel met Mailchimp als met MailerLite kun je mooie RSS nieuwsbrieven maken. Grote bedrijven weten dat en doen het ook. Maar juist voor kleine bedrijven zou dit ook erg interessant kunnen zijn.

Maak een afpraak

Als je denkt dat RSS de oplossing voor je is, maak dan een afspraak, dan kunnen we er even over praten

RSS: gericht mailen

Maar naast tijd besparen met RSS is er nog een erg goede reden om hiervoor te kiezen. Als je gericht wilt mailen dan stuur je je abonnees alleen nieuwsbrieven over onderwerpen waar ze graag over lezen. En dat lukt het beste als je je abonnees zelf laat kiezen over welke onderwerpen je ze mailt.

Ook dan is RSS een erg goede oplossing want je kunt meerdere nieuwsbrieven maken van verschillende feeds. Op je website regel je dat door je artikelen in te delen met behulp van categorieën en tags. Als het goed is, doe je dat nu ook al. En als je dat nog niet doet, begin daar dan mee want dat helpt ook bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Je RSS nieuwsbrieven gaan dan allemaal over een eigen onderwerp. En het maken van de eerste RSS nieuwsbrief kost tijd, maar extra nieuwsbrieven maken kost heel weinig tijd als je dezelfde lay-out aanhoudt. Dus je kunt zoveel RSS nieuwsbrieven maken als je maar wilt. Voor elk onderwerp waar je op je website over schrijft een eigen RSS.

Als je gericht wilt mailen met RSS dan is het enige waar je voor moet zorgen: deel je artikelen goed in op je blog.

Grote bedrijven weten dit

Dit is de manier waarop grote bedrijven zoals Hubspot het voor elkaar krijgen om je telkens opnieuw nieuwsbrieven te sturen die een inhoud hebben die precies bij je interesses past. Je denkt toch niet dat ze deze nieuwsbrieven op maat telkens opnieuw maken? Vergeet het! De nieuwsbrieven op maat die deze grote bedrijven versturen zijn gewoon van RSS naar e-mail nieuwsbrieven.

Als je verschillende interessegroepen bedient heb je eigenlijk geen andere optie dan RSS gebruiken, want anders kost het veel te veel tijd of je mailt veel te weinig.

Van RSS naar e-mail: voor wie?

RSS nieuwsbrieven zijn niet voor iedereen geschikt. Maar voor veel mensen zijn ze heel erg geschikt. De voorwaarden zijn:

  • je hebt een blog met een RSS feed zodat je nieuwste blogposts opgehaald kunnen worden
  • en je hebt content marketing als marketing strategie, ofwel je publiceert regelmatig een nieuwe blogpost (ook goed voor de vindbaarheid van je website).

Geldt dit voor jou? Gefeliciteerd, dan kun je gigantisch veel tijd besparen.

Heb je een blog waar je regelmatig op publiceert maar weet je niet of je een RSS-feed hebt? Waarschijnlijk heb je ‘m. Neem even contact met me op, dan kijk ik of je een RSS-feed hebt. En als je die niet hebt kan je webbouwer er eentje voor je maken. Dat is zo gepiept.

Van RSS naar e-mail: Mailchimp en MailerLite

RSS nieuwsbrief laten instellen

Je kunt een RSS nieuwsbrief laten instellen. Dan maak ik ‘m en als jij ‘m hebt goedgekeurd leer ik je daarna hoe je ‘m beheert:

  • Hoe zet je ‘m aan en uit.
  • Hoe verander je het verzendschema?
  • En hoe zet je er extra stukjes tekst in.

Dat kan ik je allemaal leren in een uur en je krijgt ook nog een opname van me om alles na te kunnen kijken.

Dit kan met Mailchimp en MailerLite.

RSS nieuwsbrief zelf maken

En je kunt het ook zelf doen. Als je handig bent met software probeer je het eerst gewoon zelf en misschien lukt het. Voor een mooie RSS met Mailchimp heb je wel vaardigheden nodig. Als je die niet hebt is er geen man overboord, want je kunt ook een training volgen.

Een RSS met MailerLite is veel makkelijker te maken. Zoek maar even tussen de blokken naar de RSS, pas de kleuren aan en je bent klaar.

Maak een afpraak

Als je denkt dat RSS de oplossing voor je is, maak dan een afspraak, dan kunnen we er even over praten

Updates

Ik ben zowel door Mailchimp als door MailerLite erkend als e-mail specialist en ik kan je uitstekend helpen.

Reviews

Praktisch, meedenkend en zeer deskundig

Mijn nieuwsbrief is gelinkt aan mijn blog en gaat er elke week automatisch uit. Mailchimp heeft daar maar één thema voor en dat ziet er rommelig uit. Was al jaren een doorn in mijn oog, maar ik had geen idee hoe dat veranderd zou kunnen worden. En dat doet Judith in een paar uurtjes. Tussendoor geeft ze ook nog nuttige tips voor mijn website. Judith, wat ben ik blij dat ik je heb gevonden! Lida Thiry – www.kledingstijladvies.nl

alleswp topwerk

Topwerk

Judith van VirtueelPresent.nl verzorgt voor ons de nieuwsbrieven die via Mailchimp lopen. Zij is Mailchimp expert en ze is een lopende encyclopedie als het gaat om settings, do’s en don’ts en weet razendsnel perfecte nieuwsbrieven op te zetten. Topwerk. Ook voor een prachtige RSS-nieuwsbrief zoals die van ons draait ze haar hand niet om. Alles WP, WordPress expert

Caroline Schaay

Dankbaar voor de geweldige begeleiding

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar voor haar deskundige begeleiding en geduld. Ik heb nu eindelijk zin om er mee aan de slag te gaan. :-) Ik kan iedereen Judith de Vries aanraden. Caroline Schaay, Lifecoaching en Healing

mailchimp tips

Gratis

Heb je al ingechreven voor Mailchimp ninja tips? 

Over de auteur

Scroll naar boven