Veel bezoekers nodig?

Veel bezoekers nodig
Je bent hier: Home » Blog » SEO voor dienstverleners » Content marketing » Veel bezoekers nodig?


Laatst sprak met een klant over de vindbaarheid van haar website. Toen bleek dat ze dacht dat ze heel veel bezoekers nodig had. Eigenlijk het liefste iedereen. Soms is het fijn als je iedereen als bezoeker krijgt, maar meestal werkt het anders.


Veel bezoekers nodig?

Of je veel bezoekers nodig hebt hangt er vanaf wat je verkoopt en wat de gemiddelde verkoop je oplevert. Als je rolletjes drop verkoopt dan moet je er heel veel verkopen om er een inkomen uit te halen. En omdat niet iedere bezoeker koopt, is het dan ook belangrijk om veel bezoekers te krijgen.

Maar dienstverleners verkopen geen rolletjes drop. Dienstverleners verkopen diensten en of je dan heel veel bezoekers nodig hebt, hangt o.a. af van de prijs van je diensten.

Maar hoe het ook is: zomaar veel bezoekers aantrekken is niet interessant, want je hebt niet zomaar bezoekers nodig. je hebt bezoekers nodig die eventueel klant zouden kunnen worden. Je hebt dus de juiste bezoekers nodig.


De juiste bezoekers

De juiste bezoekers zijn mensen die gericht op zoek zijn gegaan naar iemand die jouw diensten levert. Ze zijn niet speciaal op zoek naar jou, want ze kennen je nog niet. Maar ze weten wel wat ze willen. Ze zijn echt actief op zoek naar iemand die het soort diensten levert die jij te bieden hebt.

Socia media en adverteren

Dit type bezoekers kun je nauwelijks aantrekken via de social media of door te adverteren. Dat gaat niet, want mensen die je via de social media of via advertenties aantrekt zijn niet actief op zoek gegaan naar je oplossingen.

En dat zegt iets over de urgentie van hun probleem. Als een probleem urgent is en je er een oplossing voor wilt, dan wacht je niet rustig af tot je een keer een advertentie voorbij ziet komen. Je gaat dan zelf zoeken.


Het juiste publiek aantrekken

Je hebt dus niet echt heel veel bezoekers nodig als je de juiste bezoekers aantrekt: bezoekers die op je website komen omdat ze actief op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem.

Dit type bezoekers trek je aan met heel specifieke zoektermen. Vaak een kort zinnetje. Zo’n kort zinnetje heet een long tail zoekterm. Met long tail zoektermen trek je mensen aan die weten wat ze willen. Je trekt er dus niet veel bezoekers mee aan, meestal krijg je met zo’n lange zoekterm maar zelden een bezoeker. Maar je trekt er wel relevante bezoekers mee aan.

Long tail zoektermen gebruiken lukt veel makkelijker als je helder hebt voor wie je schrijft. Dan neem die je die persoon in je gedachten. Wie dat is kun je uitvinden door een buyer persona te maken.

Opschalen

Waarschijnlijk wil je net als iedereen gaan opschalen: workshops geven aan grote groepen of online cursussen verkopen. Dan heb je veel relevante bezoekers nodig. Dat betekent dat je veel artikelen moet schrijven met long tail zoektermen. Als je meer wilt weten over het aantrekken van bezoekers via je website, lees dan in dit artikel hoe je dat doet.

Tips voor SEO kun je vinden in het artikel SEO zelf doen.


Gerelateerde artikelen

pijltje

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

En expert Mailchimp en MailerLite

Je bent hier: Home » Blog » SEO voor dienstverleners » Content marketing » Veel bezoekers nodig?


Veel bezoekers nodig? was last modified: by

Hier vind je mijn Facebookpagina. Een like zou leuk zijn.

Veel bezoekers nodig: met dank aan de designers van Canva voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Veel bezoekers nodig? was last modified: by