Veel bezoekers nodig

Veel bezoekers nodig?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Laatst sprak met een klant over SEO en toen leerde ik dat ze dacht dat ze heel veel bezoekers op haar website nodig had. Maar is dat ook zo?

Veel bezoekers nodig?

Of je veel bezoekers nodig hebt hangt er vanaf wat je verkoopt en wat de gemiddelde verkoop je oplevert. Als je rolletjes drop verkoopt dan moet je er heel veel verkopen om er een inkomen uit te halen. En omdat niet iedere bezoeker koopt, is het dan ook wel handig om veel bezoekers te krijgen.

Maar dienstverleners verkopen geen rolletjes drop. En als je geen rolletjes drop verkoopt, dan heb je ook niet zo heel veel bezoekers nodig. Wat je dan nodig hebt: genoeg juiste bezoekers.

Veel bezoekers of de juiste bezoekers?

De juiste bezoekers zijn mensen die gericht op zoek zijn gegaan naar iemand die jouw diensten levert. Ze zijn niet speciaal op zoek naar jou, want ze kennen je nog niet.

Maar ze weten wel wat ze willen. Ze zijn echt actief op zoek naar iemand die jouw soort diensten levert.

Socia media en adverteren

Dit type bezoekers kun je nauwelijks aantrekken via de social media of door te adverteren. Dat gaat niet, want mensen die je via de social media of via advertenties aantrekt zijn niet actief op zoek gegaan naar je oplossingen.

En dat zegt iets over de urgentie van hun probleem. Als een probleem urgent is en je er een oplossing voor wilt, dan wacht je niet rustig af tot je een keer een advertentie voorbij ziet komen. Je gaat dan zelf zoeken.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie

Ik wilde je laten weten dat mijn sessie met jou om beter vindbaar te worden, vruchten afwerpt. Het is opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg voor workshops pottenbakken en cursus pottenbakken. Leuk dus!

Marjolijn Engelhard, Atelier Marjolijn Engelhard
Marjolijn Engelhard
Veel bezoekers nodig? was last modified: by

Veel bezoekers nodig?

Je hebt dus niet echt veel bezoekers nodig als je de juiste bezoekers aantrekt: bezoekers die op je website komen omdat ze actief op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem.

Dit type bezoekers trek je niet aan met zoektermen als “rolletje drop”. Je moet veel specifieker zijn om deze mensen aan te trekken. Iets als “rolletje drop in zilverkleurige verpakking”.

Zo’n kort zinnetje heet een long tail zoekterm. Met long tail zoektermen trek je mensen aan die weten wat ze willen. Je trekt er dus niet veel bezoekers mee aan, maar je trekt er wel relevante bezoekers mee aan.

Opschalen

Waarschijnlijk wil je net als iedereen gaan opschalen: workshops geven aan grote groepen of online cursussen verkopen. Dan heb je veel relevante bezoekers nodig. Dat betekent dat je veel artikelen moet schrijven met long tail zoektermen.

Om veel bezoekers te krijgen heb je een uitstekende structuur nodig in je website. Want zonder die uitstekende structuur gaan je pagina’s en blogposts elkaar beconcurreren. Hoe je een dergelijke structuur aanbrengt, daar geef ik een training over. Heb je daar zin in?

En ik heb nog iets voor je. Op deze staat een handleiding met daarin hoe je de basis dingen als het om SEO gaat in orde brengt. Moet je vooral wel even gaan lezen.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opVeel bezoekers nodig? was last modified: by

Veel bezoekers nodig: met dank aan de designers van Canva voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Veel bezoekers nodig? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *