Verjaardags e-mail

Verjaardags-e-mail

Met Mailchimp automation kun je een verjaardags-e-mail sturen. Of een korte serie rond iemands verjaardag. Daar valt veel voor te zetten, maar er zijn ook een paar nadelen. In dit artikel bespreek ik voor- en nadelen en hoe je verjaardags-e-mails maakt.

verjaardags e-mail
Verjaardags e-mail

Hartelijk gefeliciteerd

Om een e-mail te kunnen sturen op iemands verjaardag moet je weten wanneer die persoon jarig is. En daarmee heb je direct een groot nadeel te pakken: om te weten wanneer iemand jarig is moet je dat vragen.


Nadeel

Maar met iedere vraag die je bij aanmelding stelt haken er mensen af. Ook als het niet verplicht is om te vertellen wanneer je jarig bent. Bij niet noodzakelijke vragen haakt een aantal mensen af. En dat die mensen afhaken zie je niet want ze voltooien de inschrijving gewoon niet.

Daarom is het aan te raden om niet direct bij inschrijving te vragen om de verjaardag. Als je verjaardags- e-mails wilt sturen, vraag dan liever pas na de inschrijving om de verjaardag.

En nodig mensen direct na de inschrijving uit om hun verjaardag in te vullen zodat je ze een leuke attentie kunt sturen.


Voordeel

Tegenover het nadeel van een verjaardags e-mail staat ook een groot voordeel. Als mensen bereid zijn hun verjaardag te geven en je stuurt ze dan een e-mail met een cadeautje, dan vinden ze dat leuk. Stuur ze bijvoorbeeld een kortingcode die alleen voor jarigen is en die anderen niet krijgen.


Verjaardags-e-mail maken

Hoe je een verjaardags-e-mail maakt:

  1. Begin met op je inschrijfformulier een “birthdays” veld aan te maken.

  2. Klik op Create Campaign

    Kies in de popup voor E-mail – Automated – Say “Happy Birthday”

  3. Maak vervolgens je verjaardags-e-mail of je serie

Je kunt hier op Pinterest een paar prachtige voorbeelden zien.


Dat is alles. Als mensen nu hun verjaardag invullen in het veld van de verjaardag, dan stuurt Mailchimp Automation ze een e-mail op hun verjaardag of een serie rond hun verjaardag, afhankelijk van wat je hebt gemaakt.

Beschikbaar in Mailchimp Standard en Mailchimp Premium en met MailerLite.

Meer leuke mogelijkheden

Hier kun je meer lezen over Mailchimp of MailerLite.


Verjaardags-e-mail was last modified: by

Met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Verjaardags-e-mail was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.