Verjaardags-e-mail

Met Automation kun je een verjaardags-e-mail sturen. Dat is een virtuele verjaardagskaart. Of een korte serie rond iemands verjaardag. Daar valt veel voor te zetten, maar er zijn ook een paar nadelen. In dit artikel bespreek ik voor- en nadelen en hoe je verjaardags-e-mails maakt.


Hartelijk gefeliciteerd

Om een e-mail te kunnen sturen op iemands verjaardag moet je weten wanneer die persoon jarig is. En daarmee heb je direct een groot nadeel te pakken: om te weten wanneer iemand jarig is moet je dat vragen.

Nadeel van vragen stellen

Maar met iedere vraag die je bij aanmelding stelt haken er mensen af. Ook als het niet verplicht is om te vertellen wanneer je jarig bent. Bij niet noodzakelijke vragen haakt een aantal mensen af. En dat die mensen afhaken zie je niet want ze voltooien de inschrijving gewoon niet.

Daarom is het aan te raden om niet direct bij inschrijving te vragen om de verjaardag. Als je verjaardags- e-mails wilt sturen, vraag dan liever pas na de inschrijving om de verjaardag.

En nodig mensen direct na de inschrijving uit om hun verjaardag in te vullen zodat je ze een leuke attentie kunt sturen.

Voordeel van virtuele verjaardagskaarten

Tegenover het nadeel van zo’n e-mail staat ook een groot voordeel. Als mensen bereid zijn hun geboortedag te vertellen en je stuurt ze dan een e-mail met een cadeautje, dan vinden ze dat leuk. Stuur ze bijvoorbeeld een kortingcode die alleen voor jarigen is en die anderen niet krijgen.

Felicitatie maken in Mailchimp

Benodigde tijd: 10 minuten.

Een verjaardags e-mail maken in Mailchimp kan in iedere versie van Mailchimp.

 1. Datumveld aanmaken

  Begin met op je inschrijfformulier een “birthdays’ veld aan te maken. verjaardags e-mail maken

 2. Verjaardags e-mail maken

  Klik op Create Campaign en kies in de popup voor E-mailAutomatedSay “Happy Birthday”.

 3. Maak vervolgens je verjaardags-e-mail of je serie

  Dit doe je op precies dezelfde manier als waarop je iedere andere e-mail maakt.


Verjaardags e-mail in MailerLite

Maak een datumveld aan

Klik op Subscribers in het bovenste menu en daarna op Fields. Klik dan op de button: Add new field. Noem het veld Verjaardag of zoiets en kies in het dropdown voor Date.

Ga nu naar Automation

 • Klik op Create a new workflow
 • Neem als trigger: The anniversary of a date.
 • Kies de groep
 • En kies het datumveld

Daarna maak je de workflow zoals je iedere andere workflow maakt.


Dat is alles. Als mensen nu hun verjaardag invullen in het veld van de verjaardag, dan stuurt Mailchimp Automation ze een e-mail op hun verjaardag of een serie rond hun verjaardag, afhankelijk van wat je hebt gemaakt.

Je kunt hier op Pinterest een paar prachtige voorbeelden van verjaardag e-mails zien.


pijltje

Hulp met Mailchimp of Mailerlite

Misschien vind je het allemaal wel leuk dat ik dit hier schrijf, maar snap je het gewoon niet. Dat is niet gek, want het is je vak niet. Als je hulp wilt, dan kan het goed zijn te weten dat je me al voor een uurtje kunt inhuren. Dat kan voor zowel Mailchimp als voor MailerLite.

Ik kan je goed helpen met beide platforms, want ik ben door beide platforms erkend als expert. Hier kun je mijn profiel vinden in de Mailchimp expert directory.Je bent hier: Home » Marketing » E-mail marketing » E-mailstrategie » Verjaardags-e-mail

Verjaardags-e-mail was last modified: by
Verjaardags-e-mail was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *