Verwijs je naar de concurrent?

Verwijs je naar de concurrent op LinkedIn? Waarschijnlijk wel, tenzij je daar iets aan hebt gedaan. Verwijzen naar je concurrenten doe je gewoonlijk liever niet. Maar op LinkedIn doen veel mensen dat wel. En ook nog zonder dat ze het weten.


Naar de concurrent verwijzen

Dat gaat om de functie:

“Gebruikers die dit profiel hebben bekeken, bekeken ook …”.

Dat zinnetje lijkt zo onschuldig, maar besef dat gebruikers die jouw profiel bekijken daar een reden voor hebben: waarschijnlijk zijn ze op zoek naar iemand als jij. En dan is het ook heel gewoon dat ze ook de profielen van je concurrenten hebben bekeken.

En de volgende bezoeker die op zoek is naar iemand als jij krijgt je concurrenten er gelijk bij cadeau. Hij hoeft niet eens te zoeken want dat hebben z’n voorgangers al gedaan.


Niet verwijzen naar je concurrenten

Het is fijner om niet te verwijzen naar je concurrenten, daarom zou je deze functie uit kunnen zetten.

Dat doe je als volgt:

  • ga naar je foto (rechtsboven) en open met het pijltje het menu bij “Ik”
  • kies voor Instellingen en Privacy

Nu moet je even opletten want je kunt snel over het hoofd zien dat hier 3 tabbladen staan:

  • Account
  • Privacy
  • Communicatie
Lees ook:  Persoonlijke contacten op LinkedIn

Je hebt nu het tabblad Privacy nodig. Daar zie je o.a. staan “Gebruikers die dit profiel bekeken, bekeken ook ..” en daar kun je die functie ook uit zetten.

En als je dan toch bezig bent met die instellingen, controleer dan ook gelijk eens wat bezoekers kunnen zien als ze niet zijn ingelogd op LinkedIn.


Waarom

Omdat niemand het fijn vindt om bezoekers naar de concurrent te sturen, zou je je kunnen afvragen waarom LinkedIn deze functie eigenlijk heeft. Wie heeft belang bij deze functie?

Simpel: recruiters. En dat zijn ook de mensen die een betaald LinkedIn account hebben. Daarom heeft LinkedIn deze functie, maar jij hoeft daar niet aan mee te doen. Zet ‘m gewoon uit.

Lees direct verder: LinkedIn contacten beheren

Delen kan ook!

Verwijs je naar de concurrent? was last modified: by

Verwijs je naar de concurrent: met dank aan ArtsyBee voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Verwijs je naar de concurrent? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.