Verzending stoppen met Mailchimp Premium

Verzending stoppen met Mailchimp Premium

Verzending stoppen: je klikt op de verzendknop en op dat moment ontdek je dat er een fout in je nieuwsbrief staat. Wat zou het heerlijk zijn als je die klik op de verzendknop dan terug zou kunnen draaien. Met MailChimp Premium kan dat.

MailChimp Premium biedt de mogelijkheid om de verzending van je nieuwsbrief te stoppen als je al op de verzendknop hebt geklikt. Dat is ideaal als je – te laat – een fout in je nieuwsbrief ontdekt.

Verzending stoppen

Hierbij moet je je niet voorstellen dat je een verzonden nieuwsbrief terug kunt halen, want ook MailChimp Premium kan niet toveren. Een verzonden nieuwsbrief zit in de mailbox van je abonnee en als een nieuwsbrief eenmaal in de mailbox gearriveerd is dan is er niets meer aan te doen.

Maar als je een grote mailinglijst hebt, dan zijn niet alle nieuwsbrieven direct weg als je op de verzendknop klikt.

En hier komt MailChimp Premium om de hoek kijken. MailChimp Premium kun je de verzending stoppen terwijl de verzending al bezig is. En dat is interessant als je een fout ontdekt.

Voorwaarden

Er is een voorwaarde waaraan je moet voldoen om deze truc uit te kunnen halen.

Voorwaarde: verzending is nog bezig

Het is echt nodig dat je de behoefte om iets te wijzigen krijgt terwijl de verzending nog bezig is. En je moet je realiseren dat je alleen de nieuwsbrieven die nog niet verzonden zijn kunt corrigeren. Je kunt dus een deel van je verzending corrigeren.

Lees direct verder: schade beperken als je  een fout maakt en geen gebruik maakt van MailChimp Pro of Premium.

Deel van de verzending corrigeren

Net zoiets als bij een krant op papier. Een krant op papier wordt niet ineens gedrukt, dat gaat in delen. Kranten die naar het buitenland moeten worden het eerste gedrukt en kranten die moeten worden afgeleverd in de buurt van de drukkerij worden het laatste gedrukt.

Zo kan het gebeuren dat als er na de deadline iets belangrijks gebeurt dat op de voorpagina van de krant thuishoort, er twee verschillende versies van dezelfde krant in omloop komen. Kranten die naar het buitenland gegaan zijn hebben de oorspronkelijk voorpagina, mensen die in buurt van de drukkerij wonen krijgen het “hot news” op de voorpagina.

Groot audience

Dit kun je dus met MailChimp Premium ook doen. Je mailinglijst moet dan wel groot genoeg zijn: minimaal 10.000 abonnees. Dat is ook logisch, want als je een kleine mailinglijst hebt gaat de verzending te snel om nog te kunnen stoppen.

Blijf lezen: als je geen fouten mag maken moet je alles controleren. De link checker kan hier behulpzaam bij zijn. 


pijltje

Vragen over Mailchimp

De meeste Mailchimp gebruikers lopen met vragen rond. Als jij dat ook hebt, dan kun je heel gemakkelijk antwoord op je vragen krijgen door een uur coaching op maat bij me te boeken. Ik ga je dan een uur lesgeven en in dat uur kun je al je vragen op me afvuren.

En als je liever eerst zelf aan de slag wilt, ga dan naar de handleiding voor Mailchimp.Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp betaald » Verzending stoppen met Mailchimp Premium

Verzending stoppen met Mailchimp Premium was last modified: by

Bron: MailChimp kennisbank

Verzending stoppen met Mailchimp Premium: met dank aan Karen Arnold voor de premium badge in de uitgelichte afbeelding.

Verzending stoppen met Mailchimp Premium was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *