video in MailerLite

Video in MailerLite

Een video in MailerLite is een feestje. MailerLite heeft er goed over nagedacht op welke manier een video meesturen echt iets bijdraagt aan je marketing. In dit artikel lees je hoe prachtig MailerLite dit heeft geregeld en natuurlijk ook hoe je een video meestuurt.

Video in MailerLite

Allereerst moet je begrijpen dat het niet mogelijk is om een echte video mee te sturen met je video: een video bestand is veel te zwaar en de mailboxen ondersteunen geen Javascript. Het kan dus gewoon niet. Maar MailerLite weet van deze situatie wel het beste te maken.


Filmpje in MailerLite zetten

Hoe lang je er over doet om een filmpje te maken en te uploaden naar YouTube of Vimeo weet ik niet, want dat hangt niet alleen van jouw snelheid af, maar ook van hoe lang je filmpje gaat duren en hoe zwaar het bestand is. Daarom laten we deze tijd buiten beschouwing.

Filmpje plaatsen, zo doe je het

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe je een video plaatst in MailerLite:

 1. Ga naar YouTube of Vimeo en zoek je filmpje op.

 2. Kopieer de URL van het filmpje.

 3. Sleep een videoblok naar de plaats in je nieuwsbrief waar je de video wilt plaatsen.

 4. Plak de URL van de video in het daarvoor bestemde vakje.

  video in mailerlite

 5. Kies of je een statische afbeelding of een bewegende afbeelding (GIF) wilt.

  video in je nieuwsbrief animated GIF

 6. Plaats in het onderste vakje eventueel een link naar je website waar je de video gepubliceerd hebt.


Als je liever een video kijkt

Als je liever een video hebt dan een stappenplan, dan kun je hieronder zien hoe het moet.


Waarom een link naar je website?

Wat MailerLite hier heel erg mooi doet, is de mogelijkheid bieden om je lezers naar je website te sturen om de video te bekijken. Dat is heel slim om 2 redenen.

 • Op je website kun je ook andere dingen neerzetten, zoals een inschrijfformulier, een contactformulier en een onweerstaanbaar aanbod. Daarom heb je er veel meer aan om mensen naar je website te sturen dan ze naar YouTube te sturen om de video te bekijken.
 • Als een video beeindigd is dan toont YouTube andere, gerelateerde video’s. En die andere video’s zijn gewoonlijk niet van jou. Vaak zijn ze van je concurrent. Maar als je een video op je website plaatst dan kun je ervoor zorgen dat er geen andere video’s getoond worden als de video afgelopen is.

Video in MailerLite: gemakkelijk

MailerLite heeft er dus goed over nagedacht hoe jij er het meeste voordeel van kunt hebben als je een video met je nieuwsbrief meestuurt. Leuk toch?

Vind je dit wel best maar heb je er niet zoveel aan omdat je Mailchimp gebruikt? Ik heb daar ook een artikel over geschreven en hoe je hetzelfde kunt bereiken als je een video in Mailchimp wilt plaatsen. Als je meer wilt lezen over blokken in je nieuwsbrief, ga dan naar Drag en Drop.

De website van MailerLite vind je hier.

Video in MailerLite was last modified: by

Lees direct verder: Strategisch smarketingplan

Video in MailerLite: met dank aan Jan Alexander voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Video in MailerLite was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.