vindbaarheid website testen

Vindbaarheid website testen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

De vindbaarheid van je website testen. Als je voor het eerst een website hebt en zelden iemand langs ziet komen, dan zou je jezelf allereerst de vraag moeten stellen: Kan Google mijn website vinden? De vindbaarheid van een website kun je makkelijk testen.

Vindbaarheid website testen

De vindbaarheid van je website testen doe je zo:

  1. Ga naar Google
  2. Tik in het zoekveld in (geen spaties gebruiken)
 site:jouwwebsite.nl 

Lange rij webpagina’s

Als Google je website kan vinden, krijg je dat nu te zien. Gewoonlijk zie je een lange rij webpagina’s verschijnen. Als dat niet zo is, kan het zijn dat de navigatie op je website niet in orde is. Om je site te crawlen volgt Google de links op je site.

Als je ergens een pagina verstopt hebt waar geen links naartoe zijn, dan kan Google ‘m niet vinden. Zorg daarom dat je een link plaats naar iedere pagina op je website.

En zorg dat je website goed toegankelijk is via je hoofdmenu. Eventueel kun je er ook nog voor zorgen dat je webpagina’s vindbaar zijn via extra aangepaste menu’s. En verwijs gewoon in je artikelen naar andere artikelen.

Daarnaast kun je een sitemap versturen. Hierdoor kan Google de structuur van je website beter begrijpen. Hij weet dan als het ware waar hij moet kijken om de content van je website te vinden.


Geen zoekresultaten

Als je deze test doet en je ziet helemaal geen resultaten, dan zou het kunnen zijn dat Google geen toegang tot je website heeft doordat er als het ware een bordje op je website staat: verboden voor robots.


Spam

Als je de domeinnaam net gekocht hebt en hij eerder van iemand anders is geweest, dan kan het ook zijn dat je domeinnaam een slechte reputatie heeft doordat er bijvoorbeeld spam op gestaan heeft. Of misschien heb je je domeinnaam al heel erg lang en heb je in het verleden zelf gespamd …


Vindbaarheid website testen

En dan kan het natuurlijk ook nog dat Google je website wel kan vinden. Maar evengoed zie je zelden een bezoeker langskomen. Als je vindbaarheid van je website wilt verbeteren dan kun je je hierbij laten begeleiden. Ik geef een-op-een SEO lessen in mijn kantoor in Heiloo.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opVindbaarheid website testen was last modified: by

En je kunt hier lezen hoe je SEO zelf kunt doen.

Met dank aan GraphicMama-team voor het materiaal in de kopafbeelding.

Vindbaarheid website testen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *