Vindbaarheid website testen

Vindbaarheid van je website testen
Je bent hier: Home » Blog » SEO voor dienstverleners » Vindbaarheid website testen


De vindbaarheid van je website testen. Als je voor het eerst een website hebt en zelden iemand langs ziet komen, dan zou je jezelf allereerst de vraag moeten stellen: Kan Google mijn website vinden? De vindbaarheid van een website kun je makkelijk testen.


Vindbaarheid website testen

Benodigde tijd: 2 minuten.

De vindbaarheid van je website testen doe je zo:

  1. Open je browser

    En ga naar het zoekveld

  2. Tik in het zoekveld (zonder spaties)

    site:jouwwebsite.nl


Vindbaarheid van je website testen

Als je website vindbaar is, dan krijg je dat nu te zien. Je ziet een lange rij webpagina’s verschijnen. Als dat niet zo is, kan het zijn dat de navigatie op je website niet in orde is. Om je site te crawlen volgt Google de links op je site.

Als je ergens een pagina verstopt hebt waar geen links naartoe zijn, dan kan Google ‘m niet vinden. Zorg daarom dat je een link plaats naar iedere pagina op je website.

En zorg dat je website goed toegankelijk is via je hoofdmenu. Eventueel kun je er ook nog voor zorgen dat je webpagina’s vindbaar zijn via extra aangepaste menu’s. En verwijs gewoon in je artikelen naar andere artikelen.

Daarnaast kun je een sitemap versturen. Hierdoor kan Google de structuur van je website beter begrijpen. Hij weet dan als het ware waar hij moet kijken om de content van je website te vinden.

Geen zoekresultaten

Als je deze test doet en je ziet helemaal geen resultaten, dan zou het kunnen zijn dat Google geen toegang tot je website heeft doordat er als het ware een bordje op je website staat: verboden voor robots.

Spam

Als je de domeinnaam net gekocht hebt en hij eerder van iemand anders is geweest, dan kan het ook zijn dat je domeinnaam een slechte reputatie heeft doordat er bijvoorbeeld spam op gestaan heeft. Of misschien heb je je domeinnaam al heel erg lang en heb je in het verleden zelf gespamd …


Vindbaarheid website testen

Dat Google je website kan vinden is natuurlijk essentieel voor SEO. Maar dat Google je website kan vinden betekent niet automatisch dat hij ‘m ook gaat aanbieden naar aanleiding van een zoekopdracht. Daar moet je ook het e.e.a. voor doen. Hier kun je meer over lezen in het artikel SEO zelf doen.


Verder lezen

pijltje

De vindbaarheid van je website testen is niet moeilijk en ik zou dit bij twijfel zeker even doen. Maar er is nog veel meer dat je kunt doen. Volg voor meer een cursus SEO marketing.

Ondertussen is netwerken ook altijd een goed idee. Vind je het leuk om je netwerk op LinkedIn met mij uit te breiden?

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Ik help je met marketing: Mailchimp expert, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en SEO gecertificeerd.

Met dank aan GraphicMama-team voor het materiaal in de kopafbeelding.

Vindbaarheid website testen was last modified: by