Vindbaarheid website testen

Vindbaarheid van je website testen

De vindbaarheid van je website testen. Als je voor het eerst een website hebt en zelden iemand langs ziet komen, dan zou je jezelf allereerst de vraag moeten stellen: Kan Google mijn website vinden? De vindbaarheid van een website kun je makkelijk testen.


Vindbaarheid website testen

Benodigde tijd: 2 minuten.

De vindbaarheid van je website testen doe je zo:

  1. Open je browser

    En ga naar het zoekveld

  2. Tik in het zoekveld (zonder spaties)

    site:jouwwebsite.nl


Vindbaarheid van je website testen

Als je website vindbaar is, dan krijg je dat nu te zien. Je ziet een lange rij webpagina’s verschijnen. Als dat niet zo is, kan het zijn dat de navigatie op je website niet in orde is. Om je site te crawlen volgt Google de links op je site.

Als je ergens een pagina verstopt hebt waar geen links naartoe zijn, dan kan Google ‘m niet vinden. Zorg daarom dat je een link plaats naar iedere pagina op je website.

En zorg dat je website goed toegankelijk is via je hoofdmenu. Eventueel kun je er ook nog voor zorgen dat je webpagina’s vindbaar zijn via extra aangepaste menu’s. En verwijs gewoon in je artikelen naar andere artikelen.

Daarnaast kun je een sitemap versturen. Hierdoor kan Google de structuur van je website beter begrijpen. Hij weet dan als het ware waar hij moet kijken om de content van je website te vinden.


Geen zoekresultaten

Als je deze test doet en je ziet helemaal geen resultaten, dan zou het kunnen zijn dat Google geen toegang tot je website heeft doordat er als het ware een bordje op je website staat: verboden voor robots.


Spam

Als je de domeinnaam net gekocht hebt en hij eerder van iemand anders is geweest, dan kan het ook zijn dat je domeinnaam een slechte reputatie heeft doordat er bijvoorbeeld spam op gestaan heeft. Of misschien heb je je domeinnaam al heel erg lang en heb je in het verleden zelf gespamd …


Vindbaarheid website testen

Dat Google je website kan vinden is natuurlijk essentieel voor SEO. Maar dat Google je website kan vinden betekent niet automatisch dat hij ‘m ook gaat aanbieden naar aanleiding van een zoekopdracht. Daar moet je ook het e.e.a. voor doen. Hier kun je meer over lezen in het artikel SEO zelf doen.Als je SEO wilt gaan inzetten als marketingstrategie, lees dan eens verder bij de cursus over het aanbrengen van een goede site structuur.

SEO voor dummies

seo voor dummies

SEO lijkt intimiderend moeilijk. Maar het is veel makkelijker dan je nu denkt.

In deze serie neem ik je bij de hand. We beginnen met tips voor echte dummies die helemaal niks weten. En geleidelijk gaan gaan we er dieper op in.

Maar altijd goed uitvoerbaar.

Je bent hier: Home » SEO blog WordPress » Basis SEO » Vindbaarheid website testen
Vindbaarheid website testen was last modified: by

Met dank aan GraphicMama-team voor het materiaal in de kopafbeelding.

Vindbaarheid website testen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *