Vindbaarheid website verbeteren

vindbaarheid van je website verbeteren
Je bent hier: Home » Blog » SEO voor dienstverleners » SEO verbeteren » Vindbaarheid website verbeteren


Hier vind je een eenvoudig recept om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Gewoon dingetjes die je zelf kunt doen.


Vindbaarheid website verbeteren

Begin met je te realiseren dat het nooit een hele website is die gevonden wordt: het is een pagina of een blogpost. En die pagina of blogpost wordt gevonden naar aanleiding van een specifieke zoekterm die iemand intikt.

Om de vindbaarheid van je website te verbeteren moet je dus zorgen dat de specifieke zoekterm die je bezoeker intikt op jouw website staat!

Weet Google het wel?

Maar ook als jij die zoekterm ergens op je website zet, dan is nog niet gezegd dat Google dat ook weet. En zolang hij dat niet weet, zal hij je de pagina waar die zoekterm staat niet aanbieden.

Dus om de vindbaarheid van je website te verbeteren moet je zorgen dat Google weet dat die specifieke zoekterm op jouw website staat. Dat doe je door een link te plaatsen naar de pagina waar die zoekterm staat. Door een link te plaatsen stuur je Google er als het ware naartoe. Dan gaat hij je pagina indexeren en zodra dat gedaan is weet hij dat die zoekterm op jouw website staat.


Vindbaarheid website verbeteren

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor die ene zoekterm: het geldt voor alle zoektermen waarover jij vindt dat je website in de zoekmachines zou moeten worden aangeboden. Zorg daarom dat je naar iedere pagina en naar iedere blogpost een link plaatst.

Die links plaats je gewoon op je eigen website, van de ene pagina naar de andere pagina. En op je eigen website heb jij het voor het zeggen, dus je kunt zoveel links plaatsen als je zelf wilt. Zorg er wel voor dat je bezoekers iets hebben aan die links. Zorg dus dat ze relevant zijn. Verwijs naar meer content over het onderwerp van die pagina, of naar een uitbreiding of verdieping.

Goede content

Je moet natuurlijk ook niet zomaar iets schrijven. Zorg dat het goede content is. En goede content is complete content waar je bezoekers echt iets aan hebben.


Hoe zit het met je blog

Het gaat vaak mis met de vindbaarheid van blogposts omdat Google gewoon niet weet dat een bericht bestaat. Zet daarom een link naar je complete blog op je homepagina, dan weet je zeker dat hij je blog kan vinden en daar kan gaan rondscharrelen.

Categorieën en tags

Zorg ook dat je categorieën en tags gebruikt, zodat er kleinere pagina’s ontstaan waar Google alles makkelijker kan vinden.

Gebruik interne links en zorg dat je met die interne links de belangrijke pagina’s en blogposts op je website aanwijst.

Google ziet je website als een landkaart. Een stad waar veel wegen naartoe leiden is belangrijk, een dorp waar weinig wegen naartoe leiden is minder belangrijk. Zie interne links als wegen naar een stad of een dorp.


Vindbaarheid website verbeteren

Als je dit allemaal doet dan moet het lukken:

  • Goede content waar mensen echt iets aan hebben
  • Een link op je homepage naar je complete blog.
  • Een indeling in categorieën en tags zodat er kleine pagina’s ontstaan waar meerdere artikelen over hetzelfde onderwerp op staan.
  • En een duidelijke interne link structuur waarmee je belangrijke pagina’s en blogposts aanwijst.


Verder lezen

pijltje

Als je nou werkelijk iets wilt met SEO, dan zou je een cursus moeten volgen. En als je twijfelt of je je echt met SEO bezig wilt houden, dan zou je een marketingcursus moeten overwegen, want dan leer je marketingkeuzes te maken waar je helemaal achter staat. En zou je het leuk vinden met me te linken op LinkedIn?

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Ik help je met marketing: Mailchimp expert, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en SEO gecertificeerd.

Vindbaarheid website verbeteren was last modified: by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *