Virtueel Present

Virtueel assistent inhuren

Je bent hier: Home » Virtueel assistent


Een virtueel assistent is een business ondersteuner op afstand. Daarom biedt een virtueel assistent inhuren uitkomst aan de drukke zzp’er.

Virtuele assistentie is een fijne oplossing als je te veel werk op je bordje hebt. Of te weinig kennis hebt van online tools, SEO, social media etc. En als je je liever met je vak bezighoudt en de rest wilt uitbesteden.


Gespecialiseerde virtueel assistent

Ik ben een gespecialiseerde virtueel assistent. Mijn specialisaties zijn:

Marketing automatiseren

Marketing automatiseren

Er zijn heel veel zaken die je kunt automatiseren waardoor je een enorme tijdwinst kunt krijgen.

Die tijd kun je gebruiken voor zaken die je juist niet zou moeten automatiseren.

Mailchimp laten doen

Mailchimp laten doen

Mailchimp laten doen betekent het laten maken van je nieuwsbrieven. Dat kan alleen als je dit regelmatig wilt.

Maar ook als je net start en alles goed wilt laten instellen. Of als je een RSS nieuwsbrief wilt of bijzondere extra’s.

mailerlite expert

Mailerlite uitbesteden

Ik maak nieuwsbrieven die technisch goed zijn waardoor ze de spamfilters niet triggeren en ik kan je ook helpen met het opzetten van een goede strategie.

Ik weet precies wat je met dit platform kunt doen.Kennis inhuren

Kennis inhuren: dit is het grote voordeel van het inhuren van een virtuele assistent. Je voordeel is niet alleen dat je tijd bespaart. Je voordeel is vooral dat je kennis inhuurt. Kennis over vakgebieden waar je geen weet van hebt. Mijn klanten kunnen je daar meer over vertellen en daar kun je over lezen in de artikelen hieronder.Wat is een virtueel assistent en wat levert het op?

Een virtueel assistent is zelfstandig ondernemer die andere ondernemers op afstand ondersteunt. Vaak gaat het om secretariële ondersteuning of om ondersteuning bij online marketing. Dit levert je veel op: focus, tijd, energie, extra handen en extra vakkennis.

Enorm gestegen in de zoekresultaten

Judith, dankzij jouw kennis en inzet ben ik enorm gestegen in de zoekresultaten! Ik wist niet dat er zoveel te verbeteren was aan een website. Je hebt enorm veel kennis en vindt elke keer een oplossing. Heel bedankt daarvoor!

Ammy van Bedaf, Loslaten.nu
Ammy van Bedaf
Virtueel assistent inhuren was last modified: by

Is een virtueel assistent nuttig?

Is een virtueel assistent nuttig? Die vraag stelde ik mijzelf laatst, toen ik het met iemand had over het vragen van hulp bij het maken van een website, en in mijn geval zou ik het beantwoorden met een volmondig “ja”.

Corine Gorter, Dicht Kunst
Virtueel assistent inhuren was last modified: by

Voordelen van een virtueel assistent

Dat het inhuren van iemand aan wie je werk kunt uitbesteden voordelen heeft zal duidelijk zijn. Maar ook op afstand werken heeft een aantal voordelen:

 • je hoeft je virtueel assistent geen kamer of bureau aan te bieden
 • bij het kiezen van je virtueel assistent hoef je je niet te beperken tot de directe omgeving van je kantoor
 • als je zelf vanuit huis werkt en helemaal geen kantoor hebt, kun je evengoed een virtueel assistent inhuren
 • je kunt je focussen op je echte werk in plaats van allerlei tools “uit te vogelen”
 • je hebt een paar extra rechterhanden tot je beschikking


Virtueel assistent inhuren

Als je zelf een klein bedrijf hebt en je hebt ondersteuning nodig, dan kun je je het gewoonlijk niet permitteren om een heel team in te huren. Maar als je voor ondersteuning op afstand kiest, dan kan dit wel. Je kunt het je dan permitteren om voor iedere klus een andere expert in te huren. En dan kan je succes niet lang op zich laten wachten!

Virtuele assistenten verschillen onderling, ze hebben elk hun eigen achtergrond en hun eigen expertise. Maar ze hebben ook iets gemeenschappelijk: ze vinden het leuk om anderen te ondersteunen en daar gáán ze ook voor!

Als je nog geen VA hebt, zorg dan dat je er zo snel mogelijk eentje krijgt.Klaar om de stap te zetten?

Waardering: 5 uit 5.

Waarom een virtueel assistent nemen

Ja, waarom zou je een virtueel assistent nemen?

Als je werkt als zelfstandige merk je vaak dat je aan je eigenlijke taken niet voldoende toekomt vanwege die 1001 kleine dingetjes die steeds “ook nog” moeten gebeuren.


Waarom een VA nemen: delegeren

En al die dingetjes nemen samen heel veel tijd. En soms is het ook gewoon fijn als je een aantal taken kunt delegeren: het is niet altijd handig als je steeds duizendpoot moet zijn en therapeut en ondernemer en boekhouder en PR-vrouw en blogschrijfster en nog veel meer tegelijk.

Dat maakte dat ik een aantal jaar geleden op een webforum verzuchtte: ik zou wel een secretaresse kunnen gebruiken, maar ik kan het me niet permitteren om er één in dienst te nemen.


Virtueel assistent nemen

Dit werd opgepikt door Judith de Vries, die weldra het eerste contact met mij legde.

Ik had toen nog nooit van een virtueel assistent gehoord, maar zag direct de mogelijkheden: iemand die geen fysieke ruimte in mijn praktijk nodig heeft, maar op afstand “mijn rechterhand” kan zijn! En dit doet voor een zelf (flexibel) in te stellen aantal uren per week.

Dat was het begin van een heel vruchtbare samenwerking.


Dus: waarom een VA nemen?

Je zou een virtueel assistent moeten nemen omdat ze:

 • je handboek voor docenten kan corrigeren en redigeren
 • bijvoorbeeld vertelt dat een blog met weinig wit-ruimte niet gelezen wordt en dat mensen “door de tekst scannen”…
 • je blog kan plaatsen en je berichten op de social media kan plaatsen
 • in de agenda van alles en nog wat voor je kan bijhouden
 •  je uitlegt dat je een nieuwsbrief nodig hebt
 • en ze deze ook nog eens in elkaar kan zetten als je daar zelf geen tijd voor hebt


Omdat ze een echte “self-starter” is die het werk ziet liggen…

… en ze daarbij met je meedenkt en initiatiefrijk is

Omdat ze het je – in niet mis te verstane bewoordingen – vertelt als ze denkt dat je een misser maakt op PR-gebied of een kans laat schieten!

En, last but not least, omdat ze je op gezette tijden ook nog eens een hart onder de riem steekt!

Ik kan Judith dus van harte aanbevelen! Neem een virtueel assistent! Neem Judith!

Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong
Claudia van Wezel
Virtueel assistent inhuren was last modified: byMisschien twijfel je nog en weet je niet zeker of zoiets misschien meer kost dan het oplevert. Kijk dan eens op de pagina reviews. Daar kun je lezen hoe anderen dit ervaren hebben.


De klik

Met een VA werk je zo nauw samen dat er beslist een klik moet zijn en de neuzen dezelfde kant op moeten staan. Als dat niet zo is, dan werkt het niet. Wanneer er een klik is en wanneer niet merken we natuurlijk pas in een videogesprek, en dan bespreken we o.a. wat ik belangrijk vind in een samenwerking wat jij belangrijk vindt in een samenwerking.

Aanleveren

We gaan bijvoorbeeld heldere afspraken maken over aanlevertijden zodat ik je opdracht voldoende aandacht kan geven.

Waardering: 5 uit 5.

Waar Hubert zijn VA voor inzet

De meeste mensen denken dat je een techneut nodig hebt om je website op orde te houden. Zo dacht ik vroeger ook. Maar nu weet ik wel beter.


Dagelijkse klussen

Je hebt een VA nodig, een virtueel assistent, die gewoon de dagelijkse kleine klussen kan opknappen zoals het netjes plaatsen van content, foto’s en blogs op een manier zoals bijvoorbeeld Google dat graag wil. En als je een beetje naar Google luistert dan scoor je ook hoog.


Werk stroomlijnen

Een betrokken VA configureert ook plugins en werkt ze bij, stroomlijnt je e-mailmarketing met je website en je social media: kortom ze zorgt dat je een goedlopende internet machine hebt. Ze denkt vooral ook met je mee, kan je uitdagen om actief te zijn, vertelt je wat nodig is.

Ik schrijft “ze” en ik bedoel ook ze. Ik heb het hier over Judith de Vries, “mijn” VA . Toen ik stopte met mijn restaurant zorgde ze ervoor dat alles wat daarmee te maken had op internet snel en goed “gesaneerd” werd en nu ik bezig ben met andere activiteiten helpt ze me geweldig met het vormgeven van mijn nieuwe site en vooral de structuur ervan. En als we een technische man/vrouw nodig hebben dan geeft ze dat aan.


Specialisten

Ik heb inmiddels geleerd dat de “techniek” een ding is (websitebouwers) en het echt werken met die machine een zaak van andere specialisten is, zoals “mijn” VA Judith.

Interessant is ook dat een VA als Judith door haar grote kennis ook ontzagwekkend snel werkt en dus veel doet in een korte tijd en daar ook tot op de minuut verantwoording van aflegt. Ook dat is heel plezierig.

Hubert Haenen, Hubert Haenen
Hubert Haenen
Virtueel assistent inhuren was last modified: by


Korte projecten

Je kunt me inhuren voor een duurzame doorlopende samenwerking. Maar VA-werk kan ook een project zijn met een kop en een start. Bijvoorbeeld een enquête maken met SurveyMonkey. Of een formulier voor je in orde maken als je daar zelf niet uitkomt.

Dat zijn korte, afgeronde projecten en daarna zijn weer klaar en gaan we weer elk onze eigen weg.

Als dit je aanspreekt, neem dan contact op en dan praten we verder.Judith de Vries

Judith de Vries

Virtueel assistent

Gecertificeerde mailexpert Mailchimp en MailerLite.  Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

De kopafbeelding op deze pagina is speciaal voor mij gemaakt door Stef Ringoot.

Virtueel assistent inhuren was last modified: by