virtueel tovenaar

Virtueel tovenaar

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Uit onverwachte hoek kwam er een verhaal over virtuele tovenaars. Eelco de Boer heeft een leuk artikel geschreven over wat hij verwacht had van een virtueel assistent en over wat hij kreeg. En wat hij kreeg was totaal anders dan hij verwacht had.

Hij heeft ontdekt dat virtuele assistenten meer kunnen dan antwoord geven op e-mails, boodschappen regelen en helpen bij de boekhouding.

Virtuele tovenaar: gespecialiseerde virtueel assistent

Virtuele experts zijn experts. Het zijn virtuele assistenten die zich ontwikkeld en gespecialiseerd hebben. Zoiets gebeurt min of meer “vanzelf” als je iets vaak genoeg doet. En als je dat wat je doet ook leuk genoeg vindt om er veel aandacht aan te willen besteden en/of er cursussen over te willen volgen.

Ikzelf heb dat ook gedaan, waardoor ik je bovengemiddeld goed kan helpen met zoekmachineoptimalisatie, met e-mailmarketing en met klanten krijgen. Dit terwijl ik ook voor zorg dat ik op andere gebieden normale prestaties kan leveren die niet beneden een drempelwaarde komen.

Virtuele tovenaar: als je iets heel vaak doet, dan komt er een moment dat je er een expert in wordt. Het schijnt dat je hier rond 10.000 uur voor nodig hebt.

Virtuele assistenten

Misschien verwacht jij ook dat virtuele assistenten alleen simpele opdrachten kunnen uitvoeren en heb jij het ook nodig verrast te worden.

Ik ga je daarom nu iets vertellen over virtuele tovenaars. Virtuele tovenaars hebben hebben een onderwerp zo diepgravend bestudeerd dat ze expert geworden zijn.

Expertise verwerven

Expertise verwerf je door iets (wat dan ook) vaak genoeg te doen en je lang genoeg in je onderwerp te verdiepen. Ik las ergens dat als je je minimaal 10.000 uur in een onderwerp verdiept je vanzelf een expert wordt. Als ik na ga hoeveel tijd ik besteed heb aan het leren hanteren van MailChimp dan klopt dat wel ongeveer.

Virtuele assistenten werken online en weten meestal heel veel over online tools. Technische dingen dus.

Doordat virtuele assistenten hier de hele dag mee bezig zijn, worden ze na verloop van tijd expert. Dat zou niet anders kunnen: iedereen kan een expert worden door zich lang genoeg in een onderwerp te verdiepen.

Een beginnende virtueel assistent voldoet vaak aan het idee dat jij over een virtueel assistent hebt. Maar mensen groeien en mensen ontwikkelen zich. Daardoor kun je verwachten dat VA’s na verloop van tijd een enorme expertise opbouwen.

Virtuele tovenaars

Ikzelf heb dit ook gedaan.

  • Ik ben begonnen met Mailchimp en ik ben nu een door Mailchimp erkende expert en Mailchimp partners.
  • Ondertussen wilde ik ook meer weten over SEO. Dus ik ging cursussen volgen bij Karel Geenen en bij Yoast.
  • Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ik wilde meer e-mailplatforms compleet onder de knie krijgen. En zo ben ik ook MailerLite expert geworden.
  • Dat was nog niet genoeg. Ik wilde ook een goede, concrete marketingmethode in mijn pakket. Geen vage verhalen, maar een marketingmethode die werkt.

Waarom specialiseren?

Laten we even voorop stellen dat specialisatie onvermijdelijk is als iets heel erg vaak doet. Al doende leer je en als je dat wat doet leuk vindt, dan wil je er ook meer over weten. Dan ga je cursussen volgen, workshops volgen, uitproberen en testen. Dat gaat eigenlijk vanzelf.

Maar terwijl ik bezig was uit te groeien tot een gespecialiseerde virtuele assistent, realiseerde ik me ook dat dit echt nodig was. Niemand kan alles weten en overal goed in zijn.

Natuurlijk is een virtueel assistent handig met de verschillende online tools en natuurlijk heeft een virtueel assistent het in huis om een online tool snel “uit te vogelen”. Maar ik wil je méér bieden dan alleen een tijdbesparing. En hoe zou ik dat kunnen als ik overal ongeveer net zo veel over weet als jij?

Dat kan niet. Daarom is het mijn streven om op een beperkt aantal gebieden alles te weten (ik weet het, een erg ambitieuze doelstelling) en er gelijktijdig voor te zorgen dat ik op andere relevante gebieden niet slecht presteer.

Virtueel toveren ervaren?

Wil je mijn virtuele toverkunsten zelf ervaren? De snelste manier is gewoon contact opnemen.

Verder lezen ook. Hier vind je de wegwijzer als het gaat over virtuele assistentie en hier vind je de rubriek met mijn artikelen over virtuele assistentie.

Virtueel tovenaar was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *