Visitekaartje inzetten

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Het verhaal over het visitekaartje dat op reis ging om de juiste klanten aan te trekken. En dat is iets dat visitekaartjes gewoon niet doen, zoals je waarschijnlijk heel goed weet.

Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die er is en het is nog gratis ook! Je hebt alle belang bij mond-tot-mondreclame, het zou daarom prachtig zijn als je dit zou kunnen stimuleren. Dat blijkt te kunnen…..

We waren onze hobby aan het beoefenen: langeafstandswandelen. Wij liepen over het Pieterpad, van Pieterburen in Groningen naar de St. Pietersberg in Limburg.


Bed & Breakfast

We sliepen die nacht in een bed & breakfast annex pensionstal, ergens in Groningen. Om precies te zijn: in Wierumerschouw. Als je nooit over dit plaatsje gehoord hebt moet je even het Pieterpad gaan lopen, dan kom je er vanzelf langs.

Goed, we sliepen dus in Wierumerschouw in een bed & breakfast. En daarn liepen we weer verder. Het was een prima verblijf, we hebben het er erg leuk gehad en de service was uitstekend! Nu zou het verhaal klaar kunnen zijn.


Mond-tot-mondreclame

En als de eigenaren niet iets gedaan zouden hebben om ons te stimuleren over hun bed & breakfast te praten, dan zou het gebleven zijn bij een leuke herinnering.

De eigenaren deden echter wel iets waardoor wij over ze gingen praten. En ze deden dat op een manier die de kans dat iemand uit ons netwerk bij ze zal gaan logeren behoorlijk groot maakte.


Visitekaartje

Wat ze deden was simpel: ze gaven ons een visitekaartje mee waarop ze met pen geschreven hadden:

10% korting eerste nacht

Dat is alles wat zij gedaan hebben.


Wat deden wij

Wij liepen verder, met het visitekaartje in onze rugzak. En we spraken over de vraag aan wie we dit visitekaartje zouden geven. Het zou jammer zijn om het niet weg te geven. Bovendien: de eigenaren hadden het heel erg goed gedaan en ze waren leuk. Dus de gunfactor speelde ook mee. Wij waren tevreden klanten.

Daarom: wie in onze kennissenkring zou het beste passen bij deze accommodatie? Thuisgekomen hebben we het kaartje gegeven aan de juiste persoon. En toen we het kaartje gaven, hebben we natuurlijk verteld hoe leuk het daar was.


Een poosje later

Een poosje later waren we op een prachtige minicamping waar het naar ons idee onwaarschijnlijk rustig was: wij waren de enige gasten. We hebben de eigenaresse gesuggereerd dat het misschien een idee zou zijn om haar gasten een visitekaartje mee te geven met daarop:

10% korting eerste nacht

Dat heeft ze gedaan en wij hebben ook dit kaartje aan de juiste persoon gegeven, met ook deze keer een wervende aanbeveling.


Mond-tot-mondreclame

Wat wij hier deden laat zien waarom mond-tot-mondreclame zo goed werkt: wij hebben ons ingespannen om het kaartje te geven aan iemand die het beste bij de accommodatie paste.

Dit is een enorm voordeel dat je hebt als mensen naar je gaan doorverwijzen: de klanten die zij sturen zijn vaak mensen die precies nodig hebben wat jij te bieden hebt. Want juist daarom zijn ze naar je doorverwezen. Dit is een uitstekende marketingmethode die je nauwelijks iets kost. Doen dus.

Wist je dat “zorgen dat mensen naar je gaan verwijzen” met stip op positie 2 staat van effectieve marketingmethoden? Als mensen naar je gaan verwijzen ben je geloofwaardig. Mensen hebben meer vertrouwen in je als je een aanbeveling van iemand uit hun netwerk hebt.


Als je geen korting kunt of wilt geven

Misschien kun je geen korting geven omdat je prijzen al zo scherp zijn dat je er nauwelijks iets aan overhoudt. En misschien denk je dat dit niet anders kan omdat je anders geen klanten krijgt. Als dit over jou gaat, lees dan het artikel over de prijsopbouw van je dienstenaanbod.

En misschien wil je geen korting geven. Dat hoeft ook niet beslist. Dit lukt ook als je een bonus geeft. En in het artikel over meer afspraken krijgen reik ik je nog een idee aan waar je geen korting en geen bonus voor hoeft te geven. Je hoeft alleen maar attent te zijn en met de klant mee te denken. Dat allemaal voorbeelden van marketing in de praktijk.


Marketing ondersteuning

Je visitekaartje inzetten is een heel simpel en gemakkelijk uitvoerbare marketingstrategie. Zo zijn er meer mogelijkheden die voor kleine ondernemers praktisch uitvoerbaar zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder bij: Groei naar succes met Get Clients Now!™.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Klantprofiel maken

wie is je klant

Weet wie je klant is en je weet ook waar je die klant kunt vinden.

En hoe je hem of haar kunt aantrekken.

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Visitekaartje inzetten was last modified: by

Het visitekaartje in dit verhaal was van Nicolette en Eddie van www.thehorsefarm.nl en de uitgelichte afbeelding van Clker-Free-Vector-Images.

Visitekaartje inzetten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *