voettekst wijzigen

Voettekst wijzigen Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

In de voettekst van je nieuwsbrief staan je adresgegevens. Dat zie je als je je nieuwsbrief verstuurd hebt, maar als je hem maakt zie je alleen een code staan. Hetzelfde geldt voor je inschrijfformulieren. Met behulp van deze merge tags haalt Mailchimp je adresgegevens op uit je account.

Als je de voettekst van je nieuwsbrief gaat wijzigen dan heb je te maken met een aantal haken en ogen. Je kunt in conflict komen met de wetgeving rond e-mailmarketing en je kunt in conflict komen met MailChimp. Hoe dat in elkaar steekt wil ik je hier uitleggen.


Wettelijke vereisten

Als je niets aan de voettekst van je nieuwsbrief verandert voldoet hij vanzelf aan de wettelijke vereisten. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken en je hoeft ook niet te begrijpen wat die codes in de voettekst allemaal te betekenen hebben, want als je niets doet en er gewoon vanaf blijft gaat het vanzelf goed.


Afmeldlink

Het is wettelijk verplicht een afmeldlink met je nieuwsbrief mee te sturen. Een afmeldlink staat daarom automatisch in de voettekst van je nieuwsbrief. Als je de afmeldlink verwijdert dan voldoet je nieuwsbrief niet meer aan de wettelijke vereisten.

Als je de afmeldlink uit de footer verwijdert dan overtreed je de wet. Mailchimp zet in dat geval een andere voettekst onder je nieuwsbrief, zodat je nieuwsbrief wel weer aan de wettelijke vereisten voldoet.

Dus ook als je een betaalde serie verstuurt staat er een afmeldlink onder je nieuwsbrief. Ook als jij ‘m verwijdert, want Mailchimp plaatst er dan een andere. Het is niet mogelijk om de afmeldlink compleet te verwijderen.


MonkeyRewards

De MonkeyRewards: dit is de badge van MailChimp. De MonkeyRewards zijn natuurlijk niet wettelijk verplicht en als je één van de betaalde versies van MailChimp gebruikt kun je deze badge onzichtbaar maken. Dit moet je niet doen door de merge tag te verwijderen.

Je kunt MonkeyRewards uit zetten. Maar ook je een betaalde versie van MailChimp gebruikt kan het gunstig voor je zijn de MonkeyRewards onderaan je nieuwsbrief en je inschrijfformulieren te laten staan, want dit is een affiliate-link.


Voettekst wijzigen

Als je de footer wijzigt waardoor je nieuwsbrief niet meer aan de wettelijke vereisten voldoet of als je de footer wijzigt waardoor je nieuwsbrief niet meer aan je afspraken met MailChimp voldoet, dan zie je op de pagina Confirm een melding staan.

Je kunt de voettekst dan voor verzending van je nieuwsbrief herstellen.

Als je in de voettekst geknoeid hebt dan weet je waarschijnlijk niet hoe je ‘m weer kunt herstellen, maar dit heeft MailChimp heel erg gemakkelijk voor je gemaakt. Ga naar de pagina Design en sleep een nieuw footer-blok naar je nieuwsbrief. In het nieuwe blok staan alle codes kant-en-klaar waardoor de voettekst van je nieuwsbrief weer is zoals hij oorspronkelijk was.


Extra voettekst

Als je de footer niet herstelt en je verstuurt je nieuwsbrief zonder afmeldlink of zonder verplichte MonkeyRewards, dan plaatst MailChimp een extra footer onder je nieuwsbrief.

extra voettekst onder je nieuwsbrief
Extra voettekst onder je nieuwsbrief

Voettekst

De links in deze extra footer zijn aanklikbaar en je nieuwsbrief voldoet weer aan de wettelijke vereisten en aan je afspraken met MailChimp. Het is dus zinloos om de inhoud van de footer te verwijderen.


Vormgeving wijzigen

Die vormgeving van je voettekst kun je wel wijzigen, je kunt allerlei lettertypes en -formaten kiezen, je bent vrij om je eigen kleuren te kiezen, maar de inhoud is verplicht.

Volgende pagina: inhoud wijzigen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Voettekst wijzigen Mailchimp was last modified: by

Handleiding Mailchimp: hoe Mailchimp werkt

Voettekst wijzigen Mailchimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *