Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Waar komt je omzet vandaan?
waar komt je omzet vandaan?

Waar komt je omzet vandaan?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Waar komt je omzet vandaan?

Je omzet komt natuurlijk uit je bedrijf, maar waar komt je omzet precies vandaan? Welke diensten leveren je het meeste op?

Als ik deze vraag stel dan blijken er opvallend weinig mensen te zijn die precies kunnen vertellen welk percentage van hun omzet gegenereerd is door welke dienst.

Je moet weten waar je omzet vandaan komt

Dit is nou typisch iets dat je wel moet weten. Want:

  • Een dienst die veel marketing vraag maar weinig oplevert, die moet misschien weg of je moet je werkwijze verbeteren zodat je marketing minder moeite kost.
  • En een dienst die veel oplevert en waarvoor je tot dusver weinig aan marketing hebt gedaan, die verdient het om meer aandacht van je te krijgen.

Je moet dus bijhouden welke dienst verantwoordelijk is voor welk deel van je omzet om je marketingtijd goed te kunnen besteden. Je moet exact kunnen berekenen of een dienst het waard is dat je er tijd en geld in steekt om ‘m te verkopen. En je moet ook exact kunnen berekenen op welk punt het behouden van je dienst meer kost dan dat de dienst je oplevert.

Boekhoudprogramma’s

Factureer programma’s

De meeste factureerprogramma’s en boekhoudprogramma’s bieden je de mogelijkheid om labels of iets dergelijks aan je facturen te hangen of ze in te delen in groepen. En ze maken er vaak ook nog een diagram bij. Zo kun je op elk moment zien welk percentage van je omzet door welke dienst gegenereerd wordt.

Excel

Als het echt niet anders kan, maak dan een een spreadsheet in Excel. Maar zorg er in elk geval voor dat je deze cijfers boven tafel krijgt. Want zolang je dit niet weet, kun je niet bepalen of je je tijd op de beste manier besteedt. En je kunt dan ook niet bepalen of je je marketingbudget op een optimale manier besteedt.

En als je een boekhouder hebt, vraag je boekhouder dan hoe je snel en makkelijk bij kunt houden waar je omzet vandaan komt. Het maakt niet uit hoe je dit doet, maar doe het wel.

Claudia van Wezel

Kansen om te ondernemen!

In de workshop doelgericht netwerken die ik bij Judith volgde ben ik netwerken heel anders in gaan zetten. Ik ben anders gaan aankijken tegen vragen en reacties van mensen die ik eerder als “lastig” kon ervaren. Nu zie ik deze juist als kansen om te ondernemen! Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong De workshop waar …

Kansen om te ondernemen! Lees meer »

Kost dit teveel tijd?

Ik vind soms echt tragisch als ik van mensen hoor dat het teveel tijd kost om dit allemaal te gaan berekenen. Want dat betekent dat je heel hard aan het werk bent en aan het einde van het jaar pas ziet of dit iets heeft opgeleverd. En je ziet dan ook “onderweg” niet hoe je je bedrijf winstgevender kunt maken. Ga dus alsjeblieft aan de slag om die cijfers boven tafel te krijgen.

Waar je omzet vandaan komt en hoe je je inkomen voorspelt is een les die ik regelmatig herhaal in de marketingcursus van het Get Clients Now!™ marketingprogramma. Want ik vind dat dit bij de wezenlijke zaken behoort als het om marketing gaat. Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met je marketing.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gerelateerde berichten

  • Bericht niet gevonden

Gepubliceerd op: 3-1-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *