waar komt je omzet vandaan?

Waar komt je omzet vandaan?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Waar komt je omzet vandaan?

Je omzet komt natuurlijk uit je bedrijf, maar waar komt je omzet precies vandaan? Welke diensten leveren je het meeste op?

Als ik deze vraag stel dan blijken er opvallend weinig mensen te zijn die precies kunnen vertellen welk percentage van hun omzet gegenereerd is door welke dienst.

Waar komt je omzet vandaan?

Je moet weten waar je omzet vandaan komt

Dit is nou typisch iets dat je wel moet weten. Want:

  • Een dienst die veel marketing vraag maar weinig oplevert, die moet misschien weg of je moet je werkwijze verbeteren zodat je marketing minder moeite kost.
  • En een dienst die veel oplevert en waarvoor je tot dusver weinig aan marketing hebt gedaan, die verdient het om meer aandacht van je te krijgen.

Je moet dus bijhouden welke dienst verantwoordelijk is voor welk deel van je omzet om je marketingtijd goed te kunnen besteden. Je moet exact kunnen berekenen of een dienst het waard is dat je er tijd en geld in steekt om ‘m te verkopen. En je moet ook exact kunnen berekenen op welk punt het behouden van je dienst meer kost dan dat de dienst je oplevert.

Waar komt je omzet vandaan?

Boekhoudprogramma’s

Factureer programma’s

De meeste factureerprogramma’s en boekhoudprogramma’s bieden je de mogelijkheid om labels of iets dergelijks aan je facturen te hangen of ze in te delen in groepen. En ze maken er vaak ook nog een diagram bij. Zo kun je op elk moment zien welk percentage van je omzet door welke dienst gegenereerd wordt.

Excel

Als het echt niet anders kan, maak dan een een spreadsheet in Excel. Maar zorg er in elk geval voor dat je deze cijfers boven tafel krijgt. Want zolang je dit niet weet, kun je niet bepalen of je je tijd op de beste manier besteedt. En je kunt dan ook niet bepalen of je je marketingbudget op een optimale manier besteedt.

En als je een boekhouder hebt, vraag je boekhouder dan hoe je snel en makkelijk bij kunt houden waar je omzet vandaan komt. Het maakt niet uit hoe je dit doet, maar doe het wel.

Rachelle Aignee

Precies wat ik nodig had

Als iemand die helemaal niks weet over marketing was Judith precies wat ik nodig had. Zij heeft een goed inzicht in de marketingwereld en daardoor heeft ze mij goed kunnen begeleiden. Als ik vragen had, kwam Judith er altijd op terug met zo veel meer inzicht dan wat ik zelf kon bedenken. Door met Judith …

Precies wat ik nodig had Lees verder »

Waar komt je omzet vandaan?

Kost dit teveel tijd?

Ik vind soms echt tragisch als ik van mensen hoor dat het teveel tijd kost om dit allemaal te gaan berekenen. Want dat betekent dat je heel hard aan het werk bent en aan het einde van het jaar pas ziet of dit iets heeft opgeleverd. En je ziet dan ook “onderweg” niet hoe je je bedrijf winstgevender kunt maken. Ga dus alsjeblieft aan de slag om die cijfers boven tafel te krijgen.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Waar je omzet vandaan komt en hoe je je inkomen voorspelt is een les die ik regelmatig herhaal in de marketingcursus van het Get Clients Now!™ marketingprogramma. Want ik vind dat dit bij de wezenlijke zaken behoort als het om marketing gaat. Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met je marketing.

Gepubliceerd op: 3-1-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-4-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.