Waar zit je doelgroep op de social media

Waar zit je doelgroep op social media?

Zit er nog iemand op Google Plus?

Zit er nog iemand op Google Plus doelgroep
Zit er nog iemand op Google Plus?

Welke doelgroep zit op Google Plus: dit is niet meer relevant want de stekker is eruit getrokken. Google Plus gaat in de komende maanden verdwijnen.

Google Plus was een platform waar je moest zijn omdat blogposts die je op Google Plus plaatste razendsnel geïndexeerd werden, dat alleen al maakte Google Plus tot een interessant medium.

Daarnaast is Google Plus een poos interessant geweest omdat Google het plan had om de positie van je website in de zoekresultaten mede te laten afhangen van je populariteit. Dit noemde men Author rank.

Doelgroep op Google Plus

In 2018: Het doet er niet meer toe want de stekker is eruit getrokken. Google Plus gaat verdwijnen. Dit is dus de laatste keer dat ik over dit platform vertel want volgend jaar is het er niet meer.

Over 2017 heb ik geen heldere cijfers kunnen vinden en dat zegt genoeg: zorg dat je een goed profiel hebt op Google Plus maar ga er verder niet in investeren. Maar let op: dat dit nu zo is wil niet zeggen dat dit altijd zo blijft.

In 2016 waren er 3,6 miljoen Nederlandse gebruikers en het aantal dagelijkse gebruikers was 1,2 miljoen.

In 2015 maakten 3,9 miljoen Nederlanders gebruik van Google Plus waarvan 1,3 miljoen dagelijks.

Doelgroep op Google Plus

JaarAantal gebruikersDagelijks gebruik
20153,9 miljoen1,3 miljoen
20163,6 miljoen1,2 miljoen

Terug naar het overzicht

Bronnen:
Waar zit je doelgroep op social media? was last modified: by
Waar zit je doelgroep op social media? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen: via SEO organische zoekresultaten en met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Door Yoast en Hubspot gecertificeerd.