Waarin Twitter uniek is

Waarin Twitter uniek is

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Het aantal gebruikers van Twitter is weer stijgende en dat is ook goed te begrijpen als je je realiseert waarin Twitter uniek is.

Microblog

Twitter valt in de categorie microblog programma’s vanwege de korte, niet-verbonden berichten die het verspreidt.


Waarin Twitter uniek is

Met betrekking tot sommige functies lijkt Twitter op sommige andere social media tools. Maar de verschillen bepalen echt de uniciteit van Twitter.

Facebook

Facebook: een tweet lijkt op een korte Facebook-statusupdate. Maar met Twitter komt elke tweet ook terecht in de feed van elke volger. Dit in tegenstelling tot het filter van Facebook’s EdgeRank.

Pinterest

Pinterest: met Twitter kun je foto’s delen en commentaar te geven in je tweet. Maar met Twitter is het veel eenvoudiger om een ​​gesprek rond een gedeelde afbeelding te voeren dan met de opmerkingen functie op Pinterest.

Commentaar en interacties zijn belangrijk, want direct contact is goed voor je marketing.

LinkedIn

LinkedIn: een tweet lijkt op een een korte LinkedIn-statusupdate. Maar hierbij moet je eerst connecties hebben en dat is tweerichtingsverkeer. Maar met Twitter kun je iedereen volgen, ook vreemden.

Op Twitter kun je je daarom op potentiële klanten richten door hashtags te gebruiken die vermoedelijk bezocht worden door die potentiële klanten. Met Twitter kun je dus mensen bereiken terwijl je nog geen enkele volger hebt!

Instagram

Instagram: op Instagram kun je ook mensen volgen en mensen kunnen jou volgen en je kunt er prachtige afbeeldingen op plaatsen. Maar het platform is niet echt geschikt om oude en nieuwe blogposts te promoten.

En dat is wel belangrijk, want alleen je website is van jou. Daarom is het handig om je website in het centrum van je marketing te zetten.

SEO

SEO: en ook leuk meegenomen, tweets worden geïndexeerd en kunnen dus in de zoekmachines opduiken.

Waarin Twitter uniek is

Als je wilt weten of je doelgroep op Twitter zit, lees dan verder in het artikel: Waar zit je doelgroep. En hier kun je meer vinden over de ins en outs van het gebruiken van Twitter zakelijk.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Social media voor marketing

aanvulling

Wat kunnen de social media betekenen voor marketing en hoe zet je ze in om er iets aan te hebben? Gratis.

Waarin Twitter uniek is was last modified: by

Auteursrecht afbeelding: Stefan Keller

Waarin Twitter uniek is was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.

1 reactie op “Waarin Twitter uniek is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *