Waarom SEO

Waarom SEO?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Waarom SEO? Waarom zou zoekmachine optimalisatie belangrijk zijn voor je bedrijf? Dat wil ik je in dit artikel vertellen.

Ja, waarom eigenlijk SEO?

Er is een heel simpele reden waarom SEO zo verschrikkelijk interessant is voor je bedrijf. Om deze reden helder voor ogen te krijgen hoef je je alleen maar een klein beetje in te leven je in klant.

Wat doet iemand die een probleem heeft waar hij een oplossing voor zoekt?

Juist: iemand die een probleem heeft waar hij een oplossing voor zoekt pakt z’n pc, gaat naar Google en tikt daar een zoekopdracht in.

Kijk hier even heel goed naar:

  • eerst is er een probleem dat urgent genoeg is om het op te willen lossen
  • vervolgens komt er een zoekopdracht

Als jouw website naar aanleiding van die zoekopdracht er bovenaan in de zoekresultaten uit komt dan heb je dus te maken met een prospect die actief op zoek is gedaan naar de oplossing van zijn probleem.

SEO: mensen die actief op zoek zijn

Iemand die actief op zoek gaat naar de oplossing van z’n probleem is een ideale klant die bereid is te kopen.

En als iemand bereid is om te kopen, dan heb je veel minder gedoe met landingspagina’s nodig, je hebt geen eindeloze funnels nodig en je hebt geen webinars nodig, want die klant heeft z’n portemonnee al gepakt.

Hij wil ook helemaal geen funnels, voor dit type klant is dat alleen maar het uitstellen van de oplossing. Je klant wil de oplossing nu. Daarom is hij actief op zoek gegaan en daarom heeft hij een zoekmachine gebruikt.

SEO training is Mindblowing!

5,0 rating
14 januari 2020

Ik wist dat ik veel dingen zou leren, maar dat ik zóveel heel belangrijke dingen zou leren om mijn website hoger te laten scoren in Google, had ik werkelijk niet voor mogelijk gehouden.
Had ik dit geweten, had ik deze training eerder gedaan, wat dan zou ik nu verder zijn geweest met mijn bedrijf, dat weet ik heel zeker. Wacht daarmee dus niet, zoals ik helaas wel heb gedaan.
Judith is ontzettend geïnteresseerd en gefascineerd door alles wat met SEO te maken heeft en dat merk je: ze weet er heel veel van.
De SEO training van Judith is een grote aanraden voor iedereen die met haar of zijn bedrijf beter wil presteren. Je krijgt zowel de theorie als de praktijk: dus hoe jij dat feitelijk kunt toepassen voor jouw bedrijf/website/blog. Je lap-top gaat mee en in het tweede deel van de training ga je aan de slag, met Judith naast je.
Ik heb maar van één ding spijt: dat ik dit niet veel eerder heb gedaan. Deze belangrijke kennis kun je niet vroeg genoeg weten. Ik heb een aantal jaren geleden ook een SEO-bureau in de hand genomen om mijn website/blog door te lichten, maar dan is Judith vele, vele malen beter (en een stuk goedkoper).

Loslaten.NU

Waarom SEO

Als je je dit echt realiseert, dan aarzel je niet meer om je te gaan inspannen voor SEO. Want je realiseert je dan ook dat dit nooit voor elkaar krijgt via de social media. Dat kan gewoon niet.

Natuurlijk is er niets mis mee om met een advertentie onder iemands aandacht te brengen dat hij een probleem heeft, maar de rest is nogal omslachtig:

  • eerst moet je iemand duidelijk maken dat hij een probleem heeft
  • dan moet je iemand in een sales funnel zien te krijgen
  • misschien moet je ook nog webinar geven
  • en pas dan is de klant eventueel bereid te kopen.

Nogmaals, daar is niets mis mee en het is ook een manier. Maar het is wel veel langere weg.

Met SEO is dat allemaal niet aan de orde:

  • De klant heeft zelf al bedacht dat hij een probleem heeft, daar hoef je ‘m niet meer van te overtuigen.
  • Hij heeft ook al zelf bedacht dat hij een oplossing wilt. Want zolang hij dat niet bedenkt zal hij geen zoekopdracht intikken.

SEO is dus een opvallend korte weg om klanten te krijgen. Daarom is SEO zo vreselijk interessant. Ga nu gelijk beginnen. Lees direct verder bij SEO zelf doen.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Waarom SEO? was last modified: by

Met dank aan Geralt voor de vraagtekens in de uitgelichte afbeelding.

Waarom SEO? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *