Mailchimp wachtwoord wijzigen

Mailchimp wachtwoord wijzigen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Wachtwoord Mailchimp wijzigen: soms is het nodig dat je een ander tot je MailChimp account toelaat. In de gebruikersvoorwaarden van MailChimp staat dat je je wachtwoord niet mag delen. Maar dit gebeurt vaak wel.

Als je je wachtwoord hebt gedeeld is het een goed idee om daarna je Mailchimp wachtwoord te wijzigen. En het is sowieso een goed idee om je wachtwoord regelmatig te wijzigen, want je adressenlijst heeft grote waarde. Bescherm je adressenlijst goed.

Mailchimp wachtwoord wijzigen

Als je iemand  je gebruikersnaam en je wachtwoord geeft, dan doe je dat alleen als je die persoon vertrouwt.

Je vraagt je daarom misschien af: als je iemand die je toegang tot je account gegeven hebt vertrouwt, waarom zou je dan daarna  je wachtwoord moeten wijzigen?

Gehackt

Maar het punt is: je weet niet wat de toekomst je nog brengt. Je wachtwoord kan een keer gekraakt worden en dan krijgt iemand met minder goede bedoelingen toegang tot je account. Je account is gehackt.

Als zoiets zou gebeuren, is het voor jou en voor de persoon die je toegang gegeven hebt, heel erg geruststellend als jij zeker weet dat die persoon hier niets mee te maken gehad kan hebben.

Zorg goed voor je accounts en laat gebruikersnamen en wachtwoorden niet rondslingeren.

Hoe Mailchimp wachtwoord wijzigen

 • Begin met in te loggen bij Mailchimp.
 • Rechts bovenaan de pagina zie je gebruikersnaam staan, eventueel met een afbeelding
 • Naast je gebruikersnaam staat een klein pijltje dat naar beneden wijst, hiermee kun je het menu openen
 • Ga dan naar Profile

Je bent nu op de pagina waar je je Mailchimp wachtwoord kunt wijzigen.

Doen

Doe dit alsjeblieft regelmatig en doe het zeker als je iemand toegang hebt gegeven tot je account.

Zie dit niet als een motie van wantrouwen want zowel jijzelf als degene die je toegang hebt gegeven hebben hier belang bij als er ooit problemen mochten ontstaan.

Jouw perspectief

Zoals ik hierboven al zei: Mailchimp heeft het verboden je wachtwoord te delen. Dat is niet nieuw, dit mag al jaren niet, maar iedereen doet het wel.

Toch moet je hier nu het weer aangestipt staat wel even extra over nadenken, vooral als je een gratis account hebt. Want sinds 15 mei 2019 kunnen gratis accounts nog maar 1 gebruiker hebben. Dit lijkt het extra logisch te maken om je wachtwoord te delen als dat nodig is.

Perspectief van Mailchimp

Maar vanuit het perspectief van Mailchimp is het natuurlijk logischer dat je gaat upgraden als je het nodig hebt een extra gebruiker toegang te geven. Omdat Mailchimp er bij gratis accounts nadeel van heeft als jij je wachtwoord deelt om niet te hoeven upgraden, zou het wel eens kunnen dat hun intelligente software gaat letten op onregelmatigheden hierin.

Uitzondering

Als je een gratis account bij Mailchimp hebt kun je dus geen andere mensen toegang tot je account geven. Maar ik ben een uitzondering. Mij kun je wel via de officiele weg toegang geven als je hulp van me nodig hebt.

En als je een betaald account hebt, dan kan het goed zijn te weten dat mijn hulp je geen seat kost.

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de software van Mailchimp, ik ben een erkende Mailchimp expert en ik help je graag.

Ik heb op deze website een handleiding voor Mailchimp gezet, daar vind je vast ingangen om verder te komen.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Mailchimp wachtwoord wijzigen was last modified: by
Bron

Bron: Mailchimp Legal Policies, onder kopje “Prohibited Actions, puntje 4.

Mailchimp wachtwoord wijzigen: met dank aan typographyimages voor het materiaal van de kopafbeelding.

Mailchimp wachtwoord wijzigen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

2 reacties op “Mailchimp wachtwoord wijzigen

 1. Beste Judith.
  Via een bedrijf heb ik de gratis mailchimp.
  Ik wil de mailchimp prive, en heb een website bridgespanje.nl.
  Is dat mogelijk? Kan ik ook mijn lijsten etc dan overzetten?
  Groet,
  Jan van Holstein.

 2. Lastige vraag. Je kunt een MailChimp account aanmaken op je eigen naam.

  Maar je vraagt ook of je je lijsten kunt overzetten. Technisch gezien kan dat gewoon, maar het lijkt me dat het wettelijk niet mag, omdat je abonnees hebben ingeschreven voor de e-mails van het bedrijf. Voor het versturen van bulk e-mails heb je actieve toestemming nodig en je moet de mensen vooraf goed informeren. Die actieve toestemming heb je voor e-mails van het bedrijf, maar niet voor andere bulk e-mails, lijkt me.

  Kun je hier iets mee?

  Het is wel belangrijk dat je als afzender een e-mailadres op een eigen domein gebruikt: https://virtueelpresent.nl/geen-eigen-domein/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *