Mailchimp wachtwoord wijzigen

Mailchimp wachtwoord wijzigen

Wachtwoord Mailchimp wijzigen: soms is het nodig dat je een ander tot je MailChimp account toelaat. In de gebruikersvoorwaarden van MailChimp staat dat je je wachtwoord niet mag delen. Maar dit gebeurt vaak wel.

Als je je wachtwoord hebt gedeeld is het een goed idee om daarna je Mailchimp wachtwoord te wijzigen. En het is sowieso een goed idee om je wachtwoord regelmatig te wijzigen, want je adressenlijst heeft grote waarde. Bescherm je adressenlijst goed.


Mailchimp wachtwoord wijzigen

Als je iemand  je gebruikersnaam en je wachtwoord geeft, dan doe je dat alleen als je die persoon vertrouwt.

Je vraagt je daarom misschien af: als je iemand die je toegang tot je account gegeven hebt vertrouwt, waarom zou je dan daarna  je wachtwoord moeten wijzigen?

Gehackt

Maar het punt is: je weet niet wat de toekomst je nog brengt. Je wachtwoord kan een keer gekraakt worden en dan krijgt iemand met minder goede bedoelingen toegang tot je account. Je account is gehackt.

Als zoiets zou gebeuren, is het voor jou en voor de persoon die je toegang gegeven hebt, heel erg geruststellend als jij zeker weet dat die persoon hier niets mee te maken gehad kan hebben.

Zorg goed voor je accounts en laat gebruikersnamen en wachtwoorden niet rondslingeren.

Hoe Mailchimp wachtwoord wijzigen

  • Begin met in te loggen bij Mailchimp.
  • Rechts bovenaan de pagina zie je gebruikersnaam staan, eventueel met een afbeelding
  • Naast je gebruikersnaam staat een klein pijltje dat naar beneden wijst, hiermee kun je het menu openen
  • Ga dan naar Profile

Je bent nu op de pagina waar je je Mailchimp wachtwoord kunt wijzigen.

Doen

Doe dit alsjeblieft regelmatig en doe het zeker als je iemand toegang hebt gegeven tot je account.

Zie dit niet als een motie van wantrouwen want zowel jijzelf als degene die je toegang hebt gegeven hebben hier belang bij als er ooit problemen mochten ontstaan.

Jouw perspectief

Zoals ik hierboven al zei: Mailchimp heeft het verboden je wachtwoord te delen. Dat is niet nieuw, dit mag al jaren niet, maar iedereen doet het wel.

Toch moet je hier nu het weer aangestipt staat wel even extra over nadenken, vooral als je een gratis account hebt. Want sinds 15 mei 2019 kunnen gratis accounts nog maar 1 gebruiker hebben. Dit lijkt het extra logisch te maken om je wachtwoord te delen als dat nodig is.

Perspectief van Mailchimp

Maar vanuit het perspectief van Mailchimp is het natuurlijk logischer dat je gaat upgraden als je het nodig hebt een extra gebruiker toegang te geven. Omdat Mailchimp er bij gratis accounts nadeel van heeft als jij je wachtwoord deelt om niet te hoeven upgraden, zou het wel eens kunnen dat hun intelligente software gaat letten op onregelmatigheden hierin.

Uitzondering

Als je een gratis account bij Mailchimp hebt kun je dus geen andere mensen toegang tot je account geven. Maar ik ben een uitzondering. Mij kun je wel via de officiele weg toegang geven als je hulp van me nodig hebt.

En als je een betaald account hebt, dan kan het goed zijn te weten dat mijn hulp je geen seat kost.

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de software van Mailchimp, ik ben een erkende Mailchimp expert en ik help je graag.


Ik heb op deze website een handleiding voor Mailchimp gezet, daar vind je vast ingangen om verder te komen.Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp wachtwoord wijzigen

Mailchimp wachtwoord wijzigen was last modified: by
Bron

Bron: Mailchimp Legal Policies, onder kopje “Prohibited Actions, puntje 4.

Mailchimp wachtwoord wijzigen: met dank aan typographyimages voor het materiaal van de kopafbeelding.

Mailchimp wachtwoord wijzigen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *