Warm bellen om klanten te krijgen

warm bellen
Je bent hier: Home » Blog » Marketing voor diensten » Warm bellen om klanten te krijgen


Warm bellen om klanten te krijgen, heb je daar wel eens aan gedacht? Warm bellen kan een erg goede manier zijn, maar er zitten wel een paar haken en ogen aan. En er zijn ook een paar valkuilen.


Wat is warm bellen

Wat is warm bellen precies? Warm bellen betekent dat je gaat bellen met mensen die je kent. Als je bedrijf al een poos bestaat kunnen dat je voormalige klanten zijn. Maar ook als je bedrijf nog maar net bestaat kan warm bellen een interessante mogelijkheid zijn.

Als je bedrijf net bestaat

Als je bedrijf net bestaat en je nog geen klanten hebt, kun je niet relevant bellen. De meeste mensen in je vrienden- en kennissenkring zullen het waarschijnlijk niet in zich hebben om klant bij je te worden.

Maar evengoed kun je ze bellen, want je kunt ze vertellen wat je doet (dat is gelijk een goede oefening, begrijpen ze wat je doet?) en je kunt ze vragen of ze mensen kennen die tot jouw doelgroep behoren. Vraag ze gewoon om hulp.


Als ze geen mensen uit je doelgroep kennen

Als ze geen mensen in jouw doelgroep kennen is dat jammer, maar er is geen man overboord. Want nu weten ze wel wat jij doet. Dus als ze iemand tegenkomen die wel bij je doelgroep behoort, dan denken ze misschien aan je.

Als ze wel mensen uit je doelgroep kennen

En als ze wel mensen uit je doelgroep kennen, dan wordt het interessant. Je kunt je kennis dan vragen om je te introduceren. Een introductie is een fijne manier om ergens binnen te komen.

Het leukste is natuurlijk een persoonlijke kennismaking. Maar als dat niet kan is het ook als je kennis zijn kennis even wil bellen om je te introduceren. En als dat er ook niet in zit, dan is het ook al heel fijn als je het telefoonnummer van z’n kennis mag hebben en mag vertellen dat je het nummer hebt gekregen van je kennis.


Toestemming

Je mag beslist een vriend van een vriend bellen, maar dan moet het wel over vriendenzaken gaan. En dat was je nou net niet van plan, je wilde gaan praten over business. En je bent op dat moment koud aan het bellen.

Als je vriend je echt fysiek gaat introducederen (samen koffiedrinken) dan hoef je je verder geen zorgen te maken over toestemming. Maar als je vriend je alleen het telefoonnummer van zijn kennis geeft, kijk dan eerst in het bel-me-niet register of die persoon wel gebeld wil worden.

Daarna begin je met je voor te stellen en te vertellen dat je het nummer hebt gekregen van een gemeenschappelijke kennis. En je vraagt direct of je een paar vragen mag stellen. En als dat mag heb je toestemming. Als dat niet mag moet je onmiddellijk ophangen en die persoon niet weer bellen.

Je moet dus correct handelen om niet conflict met de wetgeving te komen. En dan kun je dit gewoon doen.


Het vervolg bij warm bellen

Het zal niet snel gebeuren dat iemand die je op deze manier leert kennen direct klant wordt. Het zou fijn zijn als dat wel zo was, maar zo gaat dat gewoonlijk niet. Je zult nog een paar keer moeten bellen.

Dus vraag netjes of je over een poosje nog een keer mag bellen en z’n telefoonnummer daarom mag bewaren.

Lijstje maken

En zo ontstaat er geleidelijk aan een lijst met telefoonnummers van mensen die relevant zijn voor wat jij doet.

Elk nieuw nummer dat je krijgt zet je op je lijst en je werkt die lijst telkens opnieuw van boven naar beneden af. Doordat je regelmatig van je laat horen zul je zeker klanten krijgen.


Meer lezen

pijltje

Ik ben een erkende Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met marketing.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Structuur website Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube ZichtbaarheidGET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Warm bellen om klanten te krijgen was last modified: by
Warm bellen om klanten te krijgen was last modified: by