Wat doen de woorden op je website

Wat doen de woorden op je website

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Wat doen de woorden op je website: ze trekken bezoekers aan. Het is belangrijk je te realiseren dat niet alleen je focus zoekterm bezoekers aantrekt. Ieder ander woord op je website kan ook bezoekers aantrekken.

Google wordt steeds intelligenter. Het lukt hem daardoor om steeds meer van de context te begrijpen. Maar evengoed stuurt hij bezoekers naar aanleiding van de letterlijke woorden op je website.


Wat doen de woorden op je website

Een poosje geleden lag ik onder tafel van het lachen toen ik zag op welke zoektermen mijn website werd aanboden. Kijk eens mee:

Uitleg wat je woorden op je website doen

Iemand zoekt dus naar goede helderzienden en Google is van mening dat mijn website een passend antwoord is op deze zoekopdracht.


Hoe kan dat?

Dit is zo ontstaan doordat er op mijn pagina over het kiezen en kwalificeren van een niche staat dat ik geen helderziende ben en daarom niet kan voorspellen of je bedrijf een succes zal worden.

Het woord “helderziende” staat op mijn website, maar wel met een paar ontkenningen er omheen. Dat ik geen helderziende ben is Google totaal ontgaan, hij ziet gewoon het woord “helderziende” en hup, hij biedt mijn website aan bij deze zoekopdracht.

En nu komt dit woord ook nog eens voor op deze pagina, dus ik zal nog wel meer bezoekers krijgen die naar een helderziende zoeken.


Woorden op je website

De woorden die je op je website gebruikt zijn belangrijk.

  • De titel van je pagina of blogposts en de URL zijn heel erg belangrijk. En zet bij de titel het belangrijkste woord van je pagina of blogpost vooraan.
  • Maar denk vooral niet dat je andere woorden die je op je pagina’s gebruikt vrijblijvend zijn. Dat blijkt wel uit het lijstje dat je hierboven ziet staan.

Woorden op je website

Ga eens na of de woorden waar jij op gevonden wilt worden wel op je website staan. Dat kun je als volgt doen:

  • Ga naar Google.
  • Tik in het zoekveld in:
 site:example.com zoekterm

“Example.com” moet je natuurlijk wel vervangen door jouw webadres en “zoekterm” moet je vervangen door een woord waar jij op gevonden wilt worden.

Je krijgt dan alle pagina’s van je eigen website te zien waar deze specifieke zoekterm op voorkomt. En helemaal bovenaan staat: “Ongeveer xxx zoekresultaten”.

Als je nu ziet dat het woord waar je op gevonden wilt woorden nauwelijks voorkomt op je website, dan is er werkt aan de winkel.


Welke woorden gebruiken je klanten?

Luister daarom heel goed naar de woorden die je klanten gebruiken om jouw dienst te beschrijven. Hoe noemen ze het wat jij doet? En verwerkt de woorden die je klanten gebruiken in je teksten. Want dan kun je gevonden worden door de mensen die naar je op zoek zijn.


Lees nog meer hierover in het artikel over resultaten met zoektermen. Of ga direct naar het artikel over SEO zelf doen.

Hulp bij SEO

SEO is niet zo heel erg moeilijk, maar het lijkt wel verschrikkelijk moeilijk. Als je wilt leren “hoe het moet”, lees dan verder op de pagina over bouwen van een structuur in je website waardoor je blogposts elkaar gaan versterken.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opWat doen de woorden op je website was last modified: by

Lees ook: Reacties als SEO strategie.


Woorden op je website: met dank aan Tumisu voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Wat doen de woorden op je website was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *