Wat is een SEO titel

Een SEO titel is de titel van een pagina die in de zoekresultaten getoond wordt. Deze titel kan verschillen van de titel die de bezoekers van je website op de pagina van je website zien staan. Als je je pagina of je bericht gaat schrijven dan begin je met een titel. WordPress maakt van die titel een URL.

wat is een seo titel: dit is de gewone titel

Gewone titel

Deze titel die je boven je pagina zet is de gewone titel. Deze titel zien je bezoekers als ze je website bezoeken.

Wat is een SEO titel

Maar de titel van je pagina kan binnen de context van je website volkomen helder zijn, terwijl hij buiten de context van je website niet duidelijk is.

Voorbeeld

Je website gaat over honden en je schrijft een artikel over drinkbakjes voor honden. Dat dit artikel gaat over drinkbakjes die voor honden zijn zou je er niet specifiek boven hoeven te zetten want je hele website gaat over honden. Hierdoor zou het heel vreemd zijn als je artikel over drinkbakjes ineens over drinkbakjes voor kanaries zou gaan.

Je gewone titel zou dus bijvoorbeeld kunnen zijn: “Drinkbakjes in soorten en maten”.

Maar als je artikel vervolgens in de zoekresultaten verschijnt, dan is het ineens helemaal niet vanzelfsprekend dat de drinkbakjes waar je over schrijft voor honden zijn. In een dergelijke situatie kun je het artikel een aangepaste titel meegeven die getoond wordt als je artikel opduikt in de zoekresultaten.

SEO titel maken

Helemaal onderaan je pagina, onder je tekst, zie iets staan als dit.
Snippet bewerken

Snippet bewerken

Nu klik ik op de button “Snippet bewerken” en dan zie ik dit.

Wat is een SEO titel

SEO titel maken

Je ziet hier een oranje balkje onder een rare code. Die rare code haalt de titel op zoals hij bovenaan de pagina staat en hij voegt de bedrijfsnaam er aan toe.

Als je die titel wilt veranderen haal je die rare code gewoon weg en je zet er een andere titel voor in de plaats. Aanrader: zet je bedrijfsnaam er achter zodat je bedrijf herkenbaar is in de zoekresultaten. De titel die je in dat veld invult is de SEO titel.

Oranje balkje

Zoals ik zei: hierboven staat een oranje balkje onder het veld van de SEO titel. Dat betekent dat er iets niet goed is met die titel. In dit geval is de titel te kort om een goede SEO titel te zijn.

Dat betekent dat Google de ruimte heeft om er op eigen gezag iets achter te zetten en dat geeft in het algemeen niet de mooiste resultaten. Verzin daarom een titel die niet te kort en niet te lang is, maar precies goed. En dan is dat balkje groen.

Zou je hulp willen bij SEO? Deze hulp kan ik je bieden.  Of lees gewoon verder in de handleiding SEO voor beginners. 

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
Wat is een SEO titel was last modified: by
Credits

Het materiaal voor de kopafbeelding is gemaakt door GDJ.

Wat is een SEO titel was last modified: by