Wat is een SEO titel

Wat is een SEO titel

Een SEO titel is de titel van een pagina of blogpost zoals die in de zoekresultaten getoond wordt.

Deze titel kan verschillen van de titel die de bezoekers van je website op de pagina van je website zien staan. Als je je pagina of je bericht gaat schrijven dan begin je met een titel. WordPress maakt van die titel een URL.

Wat is een SEO titel

Deze titel die je boven je pagina zet is de gewone titel. Deze titel zien je bezoekers als ze je website bezoeken.


Wat is een SEO titel

Maar de titel van je pagina kan binnen de context van je website volkomen helder zijn, terwijl hij buiten de context van je website niet duidelijk is.

Waarom een SEO titel

Je website gaat over honden en je schrijft een artikel over drinkbakjes voor honden. Dat dit artikel gaat over drinkbakjes die voor honden zijn zou je er niet specifiek boven hoeven te zetten want je hele website gaat over honden. Hierdoor zou het heel vreemd zijn als je artikel over drinkbakjes ineens over drinkbakjes voor kanaries zou gaan.

Je gewone titel zou dus bijvoorbeeld kunnen zijn: “Drinkbakjes in soorten en maten”.

Maar als je artikel vervolgens in de zoekresultaten verschijnt, dan is het ineens helemaal niet vanzelfsprekend dat de drinkbakjes waar je over schrijft voor honden zijn. In een dergelijke situatie kun je het artikel een aangepaste titel meegeven die getoond wordt als je artikel opduikt in de zoekresultaten.


SEO titel maken

Zo maak je een SEO titel

 1. Klik rechtsboven op het icoontje van Yoast

  Je vindt dit icoontje in de uiterste rechter bovenhoek van de pagina die je aan het bewerken bent. icoontje van Yoast

 2. Scol naar beneden

  Je kunt nu naar beneden scrollen, daar vind je de velden van Yoast op de plaats waar ze in de Classic editor ook stonden. Daar zie je staan: Snippet bewerken. snippet bewerken

 3. Klik op de button: Snippet bewerken.

  Op de afbeelding hieronder zie je een rare code met daaronder een oranje balk.

  Die oranje balk betekent dat je SEO titel te kort is. En als je SEO titel te kort is, dan bedenkt Google er zelf een stukje tekst bij. Maar als Google zelf teksten gaat bedenken dan wordt het meestal niet beter. Daarom is het aan te raden om zelf een langere titel te bedenken.

  Als je titel lang genoeg is dan is het balkje groen. En als je titel te lang geworden is, dan wordt het weer oranje. Je kunt de code gewoon weghalen en in het veld gaan typen.

  Wat is een SEO titel

 4. Meta-omschrijving

  En vul dan gelijk ook een aantrekkelijke meta-omschrijving in. De meta-omschrijving is het tekstje dat getoond wordt in de zoekresultaten.


Zou je hulp willen bij SEO? Deze hulp kan ik je bieden.  Of lees gewoon verder in de handleiding SEO leren voor beginners

Wat is een SEO titel was last modified: by

 • Het materiaal voor de kopafbeelding is gemaakt door GDJ.
 • Categorie: Basis SEO
Wat is een SEO titel was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.