Wat is Mailchimp Premium

Wat is MailChimp Premium?

Wat is MailChimp Premium en heb ik dat nodig? Dat is een vraag die me heel vaak gesteld wordt. Hoogste tijd voor een antwoord. Wat MailChimp Premium is en wanneer je MailChimp Premium nodig krijgt kun je hier lezen.


MailChimp Premium

MailChimp heeft verschillende versies die je kunt stapelen. En telkens als je er iets bij inkoopt krijg je meer mogelijkheden.

Mensen die MailChimp gebruiken beginnen vaak met het Mailchimp Free plan en gaan later verder met en betaalde versie: Essential of Standard. Maar als de betaalde versies Essential en Standard niet meer genoeg zijn voor alles wat je wilt doen, dan kun je overwegen om verder te gaan met de Premium versie

Premium: het is een geavanceerde versie van MailChimp en je betaalt er minimaal 299 dollar per maand voor, afhankelijk van het aantal abonnees dat je hebt.  Deze uitgave zul je niet snel doen als het alleen om support gaat. Maar je krijgt meer.


Wat krijg je bij de Premium versie?

Je krijg extra mogelijkheden die ik hieronder op een rijtje zet.

Priority support

Vroeger kon iedereen support krijgen van MailChimp. Ook mensen die de gratis versie gebruikten. Maar mensen die een betaald account hadden kregen voorrang als ze support vroegen.

Als je een gratis account had moest je soms een poosje wachten op het antwoord op je vraag, maar met een betaald account kon je het antwoord al binnen een uur verwachten.

Support voor gratis gebruikers is afgeschaft, maar het systeem is nu net zo. Mensen die MailChimp Premium gebruiken worden naar voren geschoven als ze om hulp vragen en mensen die een betaald account hebben moeten iets langer wachten op het antwoord. En je kunt met Mailchimp Premium ook support krijgen per telefoon.


Segmentatie met extra condities

Bij de betaalde versie van MailChimp zijn er grenzen aan de segmenten die je kunt maken (niet meer dan 5 condities). Bij MailChimp Premium heb je de beschikking over een ongelimiteerd aantal condities.

Extra velden

Om segmenten te kunnen maken heb je informatie nodig en om die informatie te kunnen opslaan heb je velden op je inschrijfformulier nodig. Ik heb het nu niet over het stellen van een heleboel vragen op je inschrijfformulier maar over de mogelijkheid om verborgen velden de te maken.

Bij MailChimp Premium krijg je de mogelijkheid om 20 extra merge tags te gebruiken zodat je meer informatie kunt opslaan en je krijgt de mogelijkheid om complexere segmenten te maken.

Niet bij Automation en RSS

Je kunt deze extra mogelijkheden om te segmenteren niet gebruiken bij Automation en bij RSS. Dat dit niet kan bij RSS is niet zo erg, maar juist bij Automation zou je dat wel graag willen gebruiken. Misschien komt dat nog.


Timewarp voor Automation

Timewarp houdt in dat je ervoor kunt zorgen dat de verzendtijd van je nieuwsbrief zich aanpast aan de tijdzone van de ontvanger.

  • Je stelt bijvoorbeeld in dat je nieuwsbrief ’s middags om 3 uur verzonden moet worden.
  • En je lezers in Amerika ontvangen je nieuwsbrief ’s middags om 3 uur volgens hun eigen tijdzone.

Als je een gewoon betaald account hebt kun je deze functie ook gebruiken, maar dan alleen voor je gewone nieuwsbrieven. Als je MailChimp Premium gebruikt krijg je deze functie ook voor Automation.


Extra e-mail blokken voor Mandrill

Mandrill is ook een extra’tje van MailChimp. Je gebruikt Mandrill voor transactionele e-mails.

Als je MailChimp Premium gebruikt krijg je extra e-mails om via Mandrill te versturen.


Multivariate testen

Met MailChimp Premium kun je een AB test doen met maar liefst 8 varianten.


Ongelimiteerd aantal gebruikers

Je kunt ook zoveel gebruikers toevoegen als je zelf wilt en dit kunnen ook rollen zijn. Bijvoorbeeld: admin@jouwbedrijf.nl of Mailchimp@jouwbedrijf.nl. Dat kan gemakkelijk zijn als je personeel hebt want dan hoef je geen gebruikers te verwijderen of toe te voegen.


Heb je Premium nodig?

Premium heeft mogelijkheden die erg handig zijn. Maar MailChimp Premium is niet voor iedereen noodzakelijk. Als je net begint met e-mailmarketing en je mailinglijst nog klein is, dan hoef je nog geen ingewikkelde segmenten te maken. Dus dan heb je MailChimp Premium nog niet nodig.

Maar hoe groter je mailinglijst wordt en hoe complexer je strategie is, hoe meer MailChimp Premium je zal opleveren.

Mailchimp biedt heel veel en dat maakt het systeem niet gemakkelijk. In de handleiding Mailchimp kun je ingangen vinden naar artikelen over hoe Mailchimp werkt.

De moeite waard om te delen?

Wat is MailChimp Premium? was last modified: by

Bronnen en credits
Wat is MailChimp Premium? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.