Wat is Mailchimp Pro

Wat is MailChimp Pro?

Wat is MailChimp Pro en heb ik dat nodig? Dat is een vraag die me heel vaak gesteld wordt. Hoogste tijd voor een antwoord. Wat MailChimp Pro is en wanneer je MailChimp Pro nodig krijgt kun je hier lezen.

MailChimp Pro
Mailchimp Pro

Wat is MailChimp Pro

MailChimp heeft verschillende versies die je kunt stapelen. En telkens als je er iets bij inkoopt krijg je meer mogelijkheden.

Mensen die MailChimp gebruiken beginnen vaak met het Forever free plan en gaan later verder met de betaalde versie. Maar als de betaalde versie niet meer genoeg is voor alles wat je wilt doen, dan kun je overwegen om verder te gaan met MailChimp Pro.

Wat is MailChimp Pro: het is een geavanceerde versie van MailChimp en het kost 199 dollar per maand bovenop je betaalde abonnement.  Deze uitgave zul je niet snel doen als het alleen om support gaat. Maar je krijgt meer.


Wat krijg je bij MailChimp Pro

Je krijg extra mogelijkheden die ik hieronder op een rijtje zet.

Priority support

Vroeger kon iedereen support krijgen van MailChimp. Ook mensen die de gratis versie Forever free gebruikten. Maar mensen die een betaald account hadden kregen voorrang als ze support vroegen.

Als je een gratis account had moest je soms een poosje wachten op het antwoord op je vraag, maar met een betaald account kon je het antwoord al binnen een uur verwachten.

Support voor gratis gebruikers is afgeschaft, maar het systeem is nu net zo. Mensen die MailChimp Pro gebruiken worden naar voren geschoven als ze om hulp vragen en mensen die een betaald account hebben moeten iets langer wachten op het antwoord.


Segmentatie met extra condities

Bij de betaalde versie van MailChimp zijn er grenzen aan de segmenten die je kunt maken (niet meer dan 5 condities). Bij MailChimp Pro heb je de beschikking over een ongelimiteerd aantal condities.

Extra velden

Om segmenten te kunnen maken heb je informatie nodig en om die informatie te kunnen opslaan heb je velden op je inschrijfformulier nodig. Ik heb het nu niet over het stellen van een heleboel vragen op je inschrijfformulier maar over de mogelijkheid om verborgen velden de te maken.

Bij MailChimp Pro krijg je de mogelijkheid om 20 extra merge tags te gebruiken zodat je meer informatie kunt opslaan en je krijgt de mogelijkheid om complexere segmenten te maken.

Niet bij Automation en RSS

Je kunt deze extra mogelijkheden om te segmenteren niet gebruiken bij Automation en bij RSS. Dat dit niet kan bij RSS is niet zo erg, maar juist bij Automation zou je dat wel graag willen gebruiken. Misschien komt dat nog.


Timewarp voor Automation

Timewarp houdt in dat je ervoor kunt zorgen dat de verzendtijd van je nieuwsbrief zich aanpast aan de tijdzone van de ontvanger.

  • Je stelt bijvoorbeeld in dat je nieuwsbrief ’s middags om 3 uur verzonden moet worden.
  • En je lezers in Amerika ontvangen je nieuwsbrief ’s middags om 3 uur volgens hun eigen tijdzone.

Als je een gewoon betaald account hebt kun je deze functie ook gebruiken, maar dan alleen voor je gewone nieuwsbrieven. Als je MailChimp Pro gebruikt krijg je deze functie ook voor Automation.


Extra e-mail blokken voor Mandrill

Mandrill is ook een extra’tje van MailChimp. Het lijkt op MailChimp, maar het is niet bestemd om e-mails te sturen naar groepen mensen. Je gebruikt Mandrill om e-mails te sturen naar individuen.

Als je MailChimp Pro gebruikt krijg je extra e-mails om via Mandrill te versturen.


Multivariate testen

Met MailChimp Pro kun je een AB test doen met maar liefst 8 varianten.


Heb je MailChimp Pro nodig?

MailChimp Pro heeft mogelijkheden die erg handig zijn. Maar MailChimp Pro is niet voor iedereen noodzakelijk. Als je net begint met e-mailmarketing en je mailinglijst nog klein is, dan hoef je nog geen ingewikkelde segmenten te maken. Dus dan heb je MailChimp Pro nog niet nodig.

Maar hoe groter je mailinglijst wordt en hoe complexer je strategie is, hoe meer MailChimp Pro je zal opleveren.

Gratis downloaden: Checklist voor nieuwsbrieven

Mailchimp biedt heel veel en dat maakt het systeem niet gemakkelijk. In de handleiding Mailchimp kun je ingangen vinden naar artikelen over hoe Mailchimp werkt.


Bronnen en credits
Wat is MailChimp Pro? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.