Wat is marketing

Wat is marketing

Wat is marketing? Marketing is niet synoniem aan social media marketing. Hoewel ik wel vaak hoor dat sommige mensen dit denken. Er is wel een overlap mee. Maar de definitie van marketing is veel ruimer.


Wat is marketing?

Marketing is vertellen wat je doet. En omdat mensen verschillen, vertel je dat op duizend verschillende manieren.


Wat is marketing?

Zodra iemand je vraagt: “Wat doe je voor de kost?” en jij vertelt vervolgens wat je doet, dan ben je bezig met marketing.

Hierdoor je kun je verschillende soorten marketing onderscheiden, zoals bijvoorbeeld Inbound-, Relatie- en Guerrilla marketing.


Vertel het aan je doelgroep

Je gaat dus zorgen dat mensen weten wat je doet. Toch zie je zelden een dienstverlener met een megafoon op een zeepkist op de markt staan om te vertellen wat hij of zij doet. Dat zie je zelden omdat dit niet de handigste manier is.

Handiger is het om aan je doelgroep te vertellen wat je doet. En daarvoor moet je eerst een doelgroep kiezen. Dat moet eerst omdat je pas daarna kunt bedenken hoe je die doelgroep kunt bereiken. Waar zijn die mensen? Wat moet je doen om ze te bereiken?


Wat kun je doen?

Er zijn een eindeloos aantal mogelijkheden om je doelgroep te laten weten wat je doet: praten, telefoneren, op een zeepkist klimmen, een ansichtkaart sturen, een nieuwsbrief sturen, een presentatie geven, een blog onderhouden, een challenge organiseren, een Facebookpagina bijhouden, een vliegtuigje langs het strand laten vliegen, een vogelverschrikker als heer aankleden, naar een netwerkbijeenkomst gaan en alles wat je verder maar kunt verzinnen.


Herhaling

Maar meestal bereik je je doelgroep niet door iets maar één keer of door het maar op één manier te doen. Je moet je boodschap op allerlei manieren voor het voetlicht brengen voordat het doordringt. Dus ik zou zeggen: gebruik je creativiteit en je doorzettingsvermogen.


Extra moeilijkheid voor dienstverleners

Dienstverleners hebben een extra moeilijkheid die bijvoorbeeld shops niet hebben. Diensten zijn niet tastbaar. Je kunt ze niet laten zien, je kunt ze niet passen en ook niet ruiken of proeven. En dat het moeilijker om diensten te verkopen.

Daarom heb je juist als je een dienstverlener bent een systeem nodig. En dan natuurlijk wel graag een systeem dat is toegesneden op de marketingproblemen die dienstverleners hebben.Gerelateerde artikelen

pijltje

Klanten werven

Get clients now facilitator

Klanten krijgen lijkt soms moeilijk. Maar het is makkelijker dan je nu denkt.

Er zijn een paar dingen die je ervoor moet doen. En die moet je consequent doen.

Schrijf je hier in dan vertel ik je wat je moet doen.

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Je bent hier: Home » Marketing » Wat is marketing


Wat is marketing was last modified: by

Met dank aan Augusto Ordonez voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Wat is marketing was last modified: by