Wat is marketing

Wat is marketing

Wat is marketing? Marketing is niet synoniem aan social media marketing. Hoewel ik wel vaak hoor dat sommige mensen dit denken. Er is wel een overlap mee. Maar de definitie van marketing is veel ruimer.


Wat is marketing?

Marketing is vertellen wat je doet. En omdat mensen verschillen, vertel je dat op duizend verschillende manieren.

Wat is marketing?

Zodra iemand je vraagt: “Wat doe je voor de kost?” en jij vertelt vervolgens wat je doet, dan ben je bezig met marketing.

Hierdoor je kun je verschillende soorten marketing onderscheiden, zoals bijvoorbeeld Inbound-, Relatie- en Guerrilla marketing.

Vertel het aan je doelgroep

Je gaat dus zorgen dat mensen weten wat je doet. Toch zie je zelden een dienstverlener met een megafoon op een zeepkist op de markt staan om te vertellen wat hij of zij doet. Dat zie je zelden omdat dit niet de handigste manier is.

Handiger is het om aan je doelgroep te vertellen wat je doet. En daarvoor moet je eerst een doelgroep kiezen. Dat moet eerst omdat je pas daarna kunt bedenken hoe je die doelgroep kunt bereiken. Waar zijn die mensen? Wat moet je doen om ze te bereiken?


Wat kun je doen?

Er zijn een eindeloos aantal mogelijkheden om je doelgroep te laten weten wat je doet: praten, telefoneren, op een zeepkist klimmen, een ansichtkaart sturen, een nieuwsbrief sturen, een presentatie geven, een blog onderhouden, een challenge organiseren, een Facebookpagina bijhouden, een vliegtuigje langs het strand laten vliegen, een vogelverschrikker als heer aankleden, naar een netwerkbijeenkomst gaan en alles wat je verder maar kunt verzinnen.

Herhaling

Maar meestal bereik je je doelgroep niet door iets maar één keer of door het maar op één manier te doen. Je moet je boodschap op allerlei manieren voor het voetlicht brengen voordat het doordringt. Dus ik zou zeggen: gebruik je creativiteit en je doorzettingsvermogen.


Extra moeilijkheid voor dienstverleners

Dienstverleners hebben een extra moeilijkheid die bijvoorbeeld shops niet hebben. Diensten zijn niet tastbaar. Je kunt ze niet laten zien, je kunt ze niet passen en ook niet ruiken of proeven. En dat het moeilijker om diensten te verkopen.


Meer marketing

pijltje
Wat is marketing was last modified: by

Daarom heb je juist als je een dienstverlener bent een systeem nodig. En dan natuurlijk wel graag een systeem dat is toegesneden op de marketingproblemen die dienstverleners hebben. Iets anders: zou je het leuk vinden met me te netwerken op LinkedIn?

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen E-mailstrategie Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube ZichtbaarheidGET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Wat is marketing was last modified: by

Met dank aan Augusto Ordonez voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Wat is marketing was last modified: by