wat is waar over organische zoekresultaten

Wat is waar over organische zoekresultaten

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

In mijn statistieken las ik een wanhoopskreet: Wat is waar over organische zoekresultaten? Zulke wanhopige gedachten heb ik zelf ook wel eens gehad. Ik kan me er daarom alles bij voorstellen. En hier ga ik je helpen.

Waarom je twijfelt

Het grote probleem waardoor je zoveel verschillende informatie vindt over organische zoekresultaten is dat alles voortdurend verandert. Tips die je op het web vindt over stijgen in de organische zoekresultaten waren hierdoor oorspronkelijk misschien waar, maar later niet meer.

En dan staan die achterhaalde tips nog steeds op een blog tot de eigenaar van het blog een keer ontdekt dat er achterhaalde tips staan. Dan pas wordt hier iets aan gedaan.

Je hebt daarom een leidraad nodig om te kunnen weten of een tip over de organische zoekresultaten waar is of niet.

Wat is waar over organische zoekresultaten

Die leidraad of kompas is de vraag:

Waar leidt deze tip toe?

En je kunt er rustig vanuit gaan dat het waar is al een tip dit resultaat heeft:

  • de kwaliteit van jouw website verbetert
  • en de kwaliteit van het web als geheel verbetert

Dan is het waar. Als alleen de kwaliteit van jouw website verbetert, dan kan het waar zijn, maar dan is het niet altijd waar.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

… In korte tijd heeft Judith mij door de digitale jungle heengeleid, zodanig dat die jungle ineens een redelijk overzichtelijk plantsoen blijkt te zijn …

Marjolijn Engelhard, Atelier Marjolijn Engelhard
Marjolijn Engelhard
Wat is waar over organische zoekresultaten was last modified: by

Wat is waar over organische zoekresultaten

Als je dus ergens leest: “ga lekker grasduinen op het web om goede content te vinden, kopieer die content en plaats het op je eigen blog”. dan stel je jezelf de vraag:

Waar leidt dit toe?

Verbetert zoiets de kwaliteit van jouw website? Je zou eventueel kunnen denken dat dit zo is. Maar leidt het uitvoeren van deze tip gelijktijdig ook tot een verbetering van het web als geheel? Nee, want die content staat al op het web. Je voegt dus niets toe aan het web door die content nog een keer op je eigen website te plaatsen.

Wat is waar over organische zoekresultaten

Zelfs als je verder helemaal niets over SEO weet, dan kan dit kompas je helpen om onderscheid te maken tussen ware en onware tips. Zo simpel is het: leidt het naar kwaliteitsverbetering dan is het waar, voegt het niets toe of wordt de kwaliteit slechter, dan is het niet waar.

Zo kun je gemakkelijk en snel onderscheid maken tussen zinnige en onzinnige SEO-tips.

Waarom zou je dit geloven?

Ja, als je toch al in verwarring bent door zoveel tegenstrijdige tips, waarom zou je dan geloven dat het zo simpel is?

Nou, dat geloof je omdat je eigen gezonde verstand je vertelt dat dit logisch is.

Nog een manier om te bepalen wat waar is

De eerste manier die ik hierboven beschreven heb is de beste manier, want die gaat uit van je eigen beoordelingsvermogen. Maar er is nog een manier.

Google spant zich in om de beste antwoorden op vragen bovenaan te plaatsen. Die antwoorden staan vlak onder de advertenties. Advertenties kunnen gemakkelijk onwaar zijn.

Maar de antwoorden die je daar vlak onder ziet staan, zijn volgens Google de beste antwoorden. Jij hebt gezond verstand en Google is een machine, dus jij presteert waarschijnlijk beter. Maar het kan wel helpen als je een beetje let op de plaats van een antwoord in de zoekresultaten. Dan heeft Google al een voorselectie voor je gedaan.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Wat is waar over organische zoekresultaten was last modified: by

Wat is waar over organische zoekresultaten: de smiley in de kopafbeelding is gemaakt door Christian Dorn.

Wat is waar over organische zoekresultaten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *