Wat kost Mailchimp

Wat kost Mailchimp

Wat kost Mailchip - maandabonnement
Wat kost Mailchimp – maandabonnement

Maandabonnement

Bij een maandabonnement betaal je een vast bedrag per maand en dit bedrag hangt af van het totale aantal abonnees in je account.

Hier zijn veel misverstanden over, ik hoor regelmatig dingen als: “ja maar die lijst gebruik ik helemaal niet”, maar dat doet er niet toe. Als jij een lijst niet gebruikt om nieuwsbrieven naar te verzenden dan mag je die adressen gerust in je account laten staan, maar al deze adressen tellen wel mee bij het bepalen van je tarief.

Het tarief van MailChimp gaat in stappen omhoog. Juist als je vlak voor een hoger tarief zit kan het zinvol zijn eens kritisch naar je account te kijken. Misschien staan er dubbele adressen in of misschien staan er adressen in van mensen die nooit openen.


Wat is gunstiger

Als je de betaalde versie van MailChimp wilt gaan gebruiken is het dus zaak uit te rekenen wat gunstiger voor je is: een maandabonnement of credits.

MailChimp had hier een rekenmodule voor. Er was een rekenmodule waarmee je kon berekenen je wat het verschil in je kosten is bij het gebruik van credits en bij een maandabonnement. Maar die module werkte niet zo heel erg goed, want het is appels met peren vergelijken: een maandabonnement heeft een duidelijke prijs, maar het aantal nieuwsbrieven dat je per maand verstuurt kan verschillen.

Wat kost Mailchimp - pay as you go
Wat kost Mailchimp: credits of Pay-as-you-go

Automation

Waar je ook rekening mee moet houden is het volgende. Automation is beschikbaar in alle accounts, maar als je meer dan 2000 abonnees hebt én je wilt Automation gebruiken, dan moet je beseffen dat als je credits op zijn, alles stopt. Ook Automation stopt er dan mee.

Dus als je Automation wilt gebruiken en je hebt méér dan 2000 abonnees, dan wil ik je zeker aanraden om een maandabonnement te nemen want dan hoef je nergens op te letten.

Overstappen naar een maandabonnement

Het zou dus zomaar ineens kunnen gebeuren dat je ontdekt dat een maandabonnement gunstiger voor je is, terwijl je op dat moment nog ongebruikte credits hebt staan.

Vroeger moest je die ongebruikte credits eerst opgebruiken, maar dat is natuurlijk vreselijk onhandig want dat komt nooit precies uit.

Dit probleem is opgelost:  als je nu overstapt van Pay as you go (dat zijn credits) naar een maandabonnement, dan worden je credits omgezet in MonkeyRewards. En die MonkeyRewards kun je gebruiken om je maandabonnement te betalen.

MonkeyRewards
Gerelateerd artikel: MonkeyRewards

Dubbele adressen in je account

Meerdere mailinglijsten in je account kunnen dubbele adressen in je account veroorzaken. Dat geeft problemen met het verwerken van afmeldingen. Maar verder geeft het geen problemen zolang je de gratis versie van MailChimp gebruikt of zolang je credits gebruikt.

Hoewel: als je bijna 2000 abonnees hebt en de gratis versie van MailChimp zo lang mogelijk wilt blijven gebruiken, dan worden dubbele adressen natuurlijk wel een probleem want die dubbele adressen tellen ook dubbel.

Maar als je net berekend hebt dat het gunstig voor je is om over te stappen naar een maandabonnement, dan zijn dubbele adressen in je account een kostenpost. Daarom is het zaak om vóór je een maandabonnement hebt eerst je account op te schonen of op te laten schonen.

Lijsten opschonen en samenvoegen
Lijsten opschonen en samenvoegen

Je account opschonen houdt in de eerste plaats in dat je je account zo inricht dat geen enkel adres dubbel in je account staat.

Mailchimp starten

Als je met Mailchimp gaat starten en het account gaat inrichten zijn er behoorlijk wat zaken die slechts eenmalig gedaan hoeven te worden en daarna nooit weer.

Je kunt daarom tijd en moeite besparen als je deze zaken laat doen.

tip

Als Mailchimp expert en Mailchimp partner kan ik je een Mailchimp startpakket aanbieden. Ik richt je account netjes in en daarna krijg je een les met vergadersoftware krijgt om te leren hoe het verder moet.

Gratis checklist voor nieuwsbrieven

Gratis checklist voor nieuwsbrieven
Wat kost Mailchimp was last modified: by

Terug naar de inhoudsopgave

Wat kost Mailchimp

Maandabonnement: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor het materiaal van de afbeelding.

Wat kost Mailchimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.