wat krijg je bij Mailchimp Premium

Bijgewerkt op 23 september 2023

Wat krijg je bij Mailchimp Premium?

Ook als je Mailchimp Premium niet gebruikt, dan is het zinvol te weten dat deze versie van Mailchimp bestaat en wat je er dan mee kunt. Want misschien mis je nu functionaliteit die er wel degelijk zijn, maar die er niet zijn in de versie van Mailchimp die je nu gebruikt.

Voordelen als het om Audiences gaat

Als je Mailchimp gebruikt zoals het zou moeten, dan heb je alle adressen in hetzelfde Audience. En je deelt ze in met behulp van groepen, segmenten en tags. Maar dit geldt natuurlijk alleen als alle adressen bij hetzelfde bedrijf horen.

In Mailchimp Premium kun je moeiteloos meerdere bedrijven herbergen, want je kunt zoveel Audiences aanmaken als je nodig hebt. Een onbeperkt aantal. Je zou Mailchimp Premium dus zelfs kunnen delen met een groepje ondernemers. Denk er dan wel aan dat je elkaars audiences – inclusief de adressen – kunt zien en kunt bewerken (AVG) en dat je het delen van de rekening zelf moet organiseren.

Segmenteren

Je kunt in iedere versie van Mailchimp segmenten aanmaken. Maar de segmenten die je in de andere versies van Mailchimp kunt maken zijn altijd gebaseerd op de “any” logica of op de “all” logica. Nooit allebei tegelijk.

Met Mailchimp Premium en met Mailchimp Standard kun je de “any” en de “all” logica combineren. Hierdoor kun je uiterst geavanceerd segmenteren. Maar in Premium stopt het daar niet bij. Je kunt niet alleen “any” en “all” combineren. Daarnaast heb je ook de beschikking over een onbeperkt aantal condities. In de andere versies van Mailchimp kun je segmenten maken die uit maximaal 5 condities bestaan.

premium segmentatie

Verzendreputatie

Je krijgt inzage in je verzendreputatie en je kunt heel gemakkelijk zien waar er iets te verbeteren is. Hierdoor kun je ingrijpen voor je in problemen komt die nauwelijks nog op te lossen zijn.

verzendreputatie mailchimp premium

CLV en Purchase Likelihood

CLV en Purchase Likelihood heb je in je account als je een connected store hebt.

Customer Lifetime Value en Purchase Likelihood: dynamische segmenten waar je direct naar kunt mailen. Onderscheid maken. Je beste klanten gemakkelijk kunnen mailen. Gemakkelijk kunnen mailen naar mensen die waarschijnlijk direct, nu, gaan kopen. Vanaf Mailchimp Standard en dus ook in Mailchimp Premium op voorwaarde dat je een connected store hebt.

Wat krijg je bij Mailchimp Prmeium: customer lifetime value en purchase likelihood

Demografische voorspellingen

Mailchimp laat je de leeftijdsopbouw van je Audience zien. Hierdoor kun je veel gemakkelijker gericht mailen. Als je de leeftijdsopbouw van je Audience duidelijk in kaart hebt, dan kun – afhankelijk van je branche – ook inschatten hoe die leeftijdsopbouw er over 10 jaar uitziet en daar kun je op anticiperen.

wat krijg je bij Mailchimp Premium: predicted demographis

Aantal gebruikers

Je kunt een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen. Deze gebruikers kun je rechten geven die passen bij wat ze in je account moeten doen. Hier kun je lezen over gebruikersrechten in je Mailchimp account. Dit vind ik de belangrijkste voordelen van Mailchimp Premium als het gaat om Audiences.

Premium voordelen als het om nieuwsbrieven gaat

Ook als het om nieuwsbrieven en geautomatiseerde nieuwsbrieven gaat, heeft Mailchimp Premium onvoorstelbare mogelijkheden.

Multivariate testen

Een multivariate test is een geavanceerde AB-test. Maar waar je normaal 1 ding test, zoals bijvoorbeeld de titel van je nieuwsbrief, kun je combinaties van dingen maken die je wilt testen. Je combineert bijvoorbeeld een test voor de titel met een test voor de content. En dat kun je ruim doen, want je kunt tot 8 combinaties maken. Let er wel op dat je in iedere testgroep minimaal 5000 abonnees hebt, want alleen dan kun je vertrouwen op je testresultaten.

Customer Journey

Uiteraard heb je de beschikking over de complete Customer Journey. Met alles erop en eraan, inclusief meerdere startpunten en vertakkingen waarmee je meerdere paden kunt bouwen.

Time warp voor Automation

Wat ik verder erg interessant vind is een feature voor mensen met een internationaal Audience en dat is time warp. Time warp past de door jou ingestelde verzendtijd aan aan de tijdzone van je abonnee. Dit is een betaalde functie die je vanaf Mailchimp Standard hebt voor nieuwsbrieven. Maar Mailchimp Premium heeft een extra: time warp voor Automation. Hierdoor kun je geautomatiseerd mailen en evengoed time warp gebruiken.

Verzending stoppen

Soms gebeurt het dat je op de verzendknop hebt geklikt en niets liever wilt dan dit ongedaan maken. Ongedaan maken kan niet, maar met Mailchimp Premium kun je de verzending wel stoppen. Hier heb je ook weer een groot Audience voor nodig.

Dynamische content

Dynamische content is content die niet voor iedereen zichtbaar is. Hierdoor kun je dezelfde nieuwsbrief naar iedereen in je Audience versturen, maar doordat mensen alleen zien wat relevant voor ze is, mail je toch heel gericht.

Dit zijn naar mijn mening de belangrijkste voordelen van Mailchimp Premium als het om nieuwsbrieven en Automations gaat.

Vergelijkende statistieken in Mailchimp Premium

Vaak vertellen mensen me dat ze graag de statistieken van verschillende campagnes willen vergelijken. Natuurlijk kun je dat regelen met handwerk, niemand die je tegenhoudt om gegevens over te zetten in Excel. Maar met Mailchimp Premium hoef je zoveel moeite niet te doen, want je kunt een custom report maken waarin je verschillende statistieken met elkaar vergelijkt.

vergelijkende statistieken

Wat krijg je Mailchimp Premium

Mailchimp is een marketingplatform. Met Mailchimp Premium heb je de tool in handen om je marketing compleet en goed neer te zetten. Denk hierbij aan Facebook en Google remarketing advertenties, maar ook aan offline opvolgen.

Bijvoorbeeld: je maakt een abandoned cart e-mail en je volgt daarna nog een keer op met een ansichtkaart. Zodat je echt in beeld blijft bij je prospect. Maar denk ook aan heel gewone organische social posts. Met Mailchimp Premium kun je die op het platform van Mailchimp inplannen. Die planfunctie is er ook voor Instagram. Met de statistieken van je nieuwsbrieven en je social posts bij elkaar op hetzelfde platform. En een contentkalender die zichzelf vult op het moment dat jij een nieuwsbrief of social post klaar zet voor publicatie.

Je krijgt vanaf Mailchimp Premium een enorme uitbreiding van je mogelijkheden.

mailchimp tips

Plan voor een e-mail

Gratis plan voor een e-mail zodat je niet meer hoeft te hopen dat je e-mail iets voor je doet: je gaat dit regisseren!

Over de auteur

Scroll naar boven