wat krijg je bij Mailchimp Standard

Bijgewerkt op 23 september 2023

Wat krijg je bij Mailchimp Standard

Verzendtijd optimalisatie

Wat je krijgt bij Mailchimp Standard is een heleboel. Het eerste dat ik zou willen noemen als een belangrijke functie van Mailchimp Standard, is verzendtijdoptimalisatie. Ik vind verzendtijdoptimalisatie een geweldige functie en ik zal je uitleggen hoe deze functie werkt.

Er zijn heel veel mensen die Mailchimp gebruiken en daardoor zijn er ook heel veel mensen geabonneerd op nieuwsbrieven die via Mailchimp verzonden worden. Het gevolg hiervan is dat Mailchimp een enorme database heeft van e-mailadressen. En Mailchimp weet wanneer die mensen online zijn en hun e-mails openen. Deze kennis maakt Mailchimp beschikbaar voor jou via de feature verzendtijdoptimalisatie.

Als je je verzendtijdoptimalisatie gebruikt kijkt Mailchimp wanneer jouw meest geëngageerde abonnees online zijn en op basis daarvan geeft hij je een advies voor een optimale verzendtijd. Als je dat advies opvolgt dan mag je verwachten dat je nieuwsbrief beter geopend zal worden dan wanneer je een heel andere verzendtijd kiest.

Ikzelf vind het een gemiste kans om te mailen zonder verzendtijdoptimalisatie, want dat scheelt gewoon in je open rate. En je mailt om mensen te bereiken. Toch? NB: verzendtijdoptimalisatie heb je niet voor RSS en Automation.

Dynamische segmenten

Het volgende dat ik erg aantrekkelijk vind aan Mailchimp Standard zijn de dynamische segmenten voor Customer Lifetime Value en Purchase Likelihood voor mensen die een shop hebben. Als jij Mailchimp Standard gebruikt en een connected store hebt, moet je deze segmenten beslist gaan inzetten want ze gaan je omzet verhogen. Hoe leuk is het als je een segment kunt mailen met daarin alleen adressen van mensen die waarschijnlijk direct gaan kopen? Dat is het dynamische segment Purchase Likelihood.

customer lifetime value en purchase likelihood

Dynamische content

Mailchimp Standard en Mailchimp Premium zijn versies waarin je gemakkelijk dynamische content kunt gebruiken. Dat betekent dat je delen van de inhoud van je nieuwsbrief zichtbaar of onzichtbaar kunt maken en wat het zal zijn hangt af van de groep waarin je de ontvanger hebt geplaatst.

Als je een lagere versie van Mailchimp gebruikt is het niet onmogelijk om dynamische content te plaatsen, maar daar heb je veel meer vaardigheden voor nodig.

Customer Journeys

Met Mailchimp Standard heb je de beschikking over de complete Customer Journey: meerdere startpunten, vertakkingen, alles.

Eigen HTML

Als je niet tevreden bent met de templates en lay-outs die Mailchimp biedt, kun je een eigen template maken. En als je iets extra’s toe wilt voegen dat Mailchimp niet heeft, zoals bijvoorbeeld een count down timer, dan kun je ‘m toevoegen in een code blok.

Time warp

En als je mailt naar een internationaal Audience heb je time warp tot je beschikking voor je gewone nieuwsbrieven. Niet voor Automation.

Adverteren

Met Mailchimp Standard kun je adverteren op Facebook en Instagram en je hebt Google remarketing advertenties tot je beschikking. Dat kun je natuurlijk ook zonder Mailchimp, maar als je nou toch Mailchimp Standard neemt, dan is het wel handig als je je statistieken bij elkaar hebt.

Organische social posts

Organische social posts publiceren met Mailchimp. Dit kan ook in andere versies van Mailchimp, maar vanaf Mailchimp Standard heb je er ook een planfunctie bij. Je kunt ook organische social posts voor Instagram plannen.

Geavanceerde segmenten

Vanaf juli 2023 zijn geavanceerde segmenten ook in Mailchimp Standard beschikbaar. Aanvankelijk waren deze complexe segmenten uitsluitend beschikbaar in Mailchimp Premium. Geavanceerde segmenten zijn segmenten waarbij je de any en all logica kunt mixen.

Twijfel je?

Twijfel je of jij in jouw situatie voordeel zou hebben van Mailchimp Standard? Dan kan het helpen als je je account laat analyseren.

Dan gaan we eerst praten over hoe jij Mailchimp gebruikt en waar je naartoe wilt. Daarna analyseer ik je account. En dan gaan we praten over mogelijke verbeteringen waardoor je meer uit Mailchimp kunt halen. Daarna heb je meer inzicht en een betere basis voor je beslissing.

Ik ben een Mailchimp Pro partner en Mailchimp expert en ik help je graag.

mailchimp tips

Plan voor een e-mail

Gratis plan voor een e-mail zodat je niet meer hoeft te hopen dat je e-mail iets voor je doet: je gaat dit regisseren!

Over de auteur

Scroll naar boven