webcamconsult

Webcamconsult

Geschatte leestijd: 4 minuten

Webcamconsult

Webcamconsult is vergadersoftware waarmee je klanten je op afstand kunnen consulteren. In normale situaties is het al handig om – naast je gewone spreekkamer – een online spreekkamer te hebben want dat spaart heel veel tijd. Maar in situaties waarin fysieke nabijheid risico’s met zich meebrengt is het nog veel handiger om afspraken op afstand te kunnen maken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tools waarmee je dit kunt doen, maar niet alle tools zijn NEN 7510 gecertificeerd. En dat is wel belangrijk je er voor 100% zeker van wilt zijn dat het consult online net zo vertrouwelijk is als een consult in je spreekkamer.

Een consult op afstand

Zzp

Webcamconsult heeft verschillende versies. Welke versie je zou moeten kiezen hangt af van het aantal behandelaren. En er is ook een speciale versie voor zzp’ers.

Ik hoorde overigens van een gebruiker dat versie voor zzp’ers nieuw is en nog kinderziekten heeft. Ook iets om af te wegen.

WordPress en online betalen

Je kunt webcamconsult integreren met je WordPress website d.m.v. een plugin. Je kunt je klanten ook vooraf online laten betalen doordat het systeem geïntegreerd is met PayPal en Stripe, waardoor je klanten ook met iDEAL kunnen betalen. En een handleiding om die integratie te maken is beschikbaar op de website van Webcamconsult.

(Hier kun je andere mogelijkheden vinden voor online betalen met WordPress).

Voordelen van Webcamconsult

AVG proof

Vergadersoftware is vreselijk handig voor iedereen. Maar als je echt vertrouwelijke gesprekken moet kunnen voeren, dan moet je nog iets kritischer zijn m.b.t. de software die je kiest. Webcamconsult lijkt aan deze hogere eisen te voldoen.

Deze software is dus niet uitsluitend voor zorgverleners bestemd, maar ook heel geschikt voor andere dienstverleners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan advocaten en financieel dienstverleners.

Webcamconsult is Nederlands en AVG-proof.

Gebruiksgemak

Bij het kiezen van vergadersoftware moet je niet alleen letten op veiligheid en AVG, maar ook gebruiksgemak. En dan heb ik het niet zozeer over jouw gebruiksgemak, maar over het gebruiksgemak van je klant.

Vaak moet de klant eerst software downloaden. Ikzelf werk al jaren met vergadersoftware, hierdoor heb ik ervaren dat klanten dit vaak ingewikkeld vinden. Met Webcamconsult hoeft je klant niets te downloaden. Je stuurt je klant een link toe en de klant moet die link aanklikken. Dat is alles wat je klant hoeft te doen, waardoor dit nauwelijks mis kan gaan.

Webcamconsult en groepen

Misschien wil je ook wel eens een verhaaltje vertellen aan een groep. Of misschien wil je klant graag dat er iemand bij het consult is. Ik heb daarom voor je nagevraagd of dat kan. En het blijkt te kunnen op 2 manieren:

Quick consult

Als iedereen klaar zit dan kun je komma gescheiden een reeks mail adressen invoeren. Alle mailadressen krijgen dan uitnodiging, en mensen kunnen dan direct naar de spreekkamer.

Groepsconsult

Dit is iets omslachtiger. Je maakt eerst groepen aan, en dan extra deelnemers. Vervolgens boek je een groepsafspraak in tussen behandelaar en een cliënt, en dan voeg je de extra deelnemers toe. Dit werkt wel via de wachtkamer, en de sessie begint pas echt als de ene cliënt aanwezig is.

Let op: als je zoiets doet, laat dan niet aan het toeval over of die ene cliënt wel op tijd is. Als een groepje gaat toespreken, regel dan iemand met wie je afspreekt dat hij of zij er een kwartje tevoren is.

Deze software is gemaakt om als spreekkamer te dienen bij een consult en niet om grote webinars te geven. Ook voor groepen is het bedoeld om het mogelijk te maken een gezin of zo samen een consult te krijgen. Of om het mogelijk te maken dat iemand meeluistert met een gesprek.

Als je een groot webinar wilt geven en eigenlijk de Arena wilt vullen of zo, dan kan dat technisch wel met deze software heb ik me laten vertellen, maar het is er niet voor gemaakt. En als het er niet voor gemaakt is werkt het meestal ook niet lekker.


Naast dit verhaal over webcamconsult heb ik ook een interessant marketingplan voor dienstverleners.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Gepubliceerd op: 21-3-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 27-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?