Website toevoegen aan LinkedIn profiel

website toevoegen aan linkedin

Je website netjes toevoegen aan je LinkedIn profiel. LinkedIn is een netwerk voor professionals. Het is daarom bij uitstek een site waar je een link naar je bedrijfswebsite op zou moeten zetten. Als je je website(s) op je persoonlijke pagina van LinkedIn wilt toevoegen doe je het volgende:

Website toevoegen aan LinkedIn

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zo voeg je je website toe aan je LinkedIn profiel, met een mooie duidelijke ankertekst.

 1. Ga naar je profiel

  Je ziet bij je profiel een klein potloodje staan om zaken te bewerken.website toevoegen aan linkedin profiel - contactgegevens

 2. Introductie bewerken

  Je komt nu in een pop-up waar je je introductie kunt bewerken. Scrol hier helemaal naar beneden.

 3. Profiel-URL, Websites, Adres, E-mail, Twitter, WeChat-ID

  In de pop-up staat helemaal onderaan: Profiel-URL, Websites, Adres, E-mail, Twitter, WeChat-ID. Ook met een potloodje erbij. Klik dat potloodje aan.

 4. Kies voor “Ander”

  Je komt nu in een nieuwe pop-up waar je 3 websites toe kunt voegen. En je kunt hierbij aangeven wat voor soort website het is: privé, bedrijfssite, blog, RSS-feed, portfolio of ander. Kies hier voor ander, want dan kun je de naam van je website invullen waardoor je een duidelijke ankertekst krijgt.

Aanklikbare bedrijfsnaam

Als je kiest voor “Ander”, dan kun je zelf de ankertekst bepalen. Kies je bijvoorbeeld voor “Bedrijfswebsite”, dan komt er iets te staan als “My Company”. Dat nodigt niet uit om erop te klikken en het zegt niemand iets.

Voor een nog betere vindbaarheid kun je overwegen ook een bedrijfspagina op LinkedIn aanmaken. Dat kan best iets opleveren, gezien de tijd die mensen op LinkedIn doorbrengen.

Duidelijke bedrijfsnaam op LinkedIn

LinkedIn is een platform voor professionals waar je beslist moet zijn. Dit platform kan veel betekenen voor je marketing. Zorg daarom dat je hier iets goeds neerzet.

Ook als je website nog niet zo goed vindbaar is, dan is je profiel op LinkedIn vaak wel vindbaar via de zoekresultaten. En dan is het extra belangrijk dat je bedrijfsnaam op je profiel te zien is en niet iets vaags als “My Company” of “Blog”.Strategisch marketingplan

smarketing

Speciaal voor dienstverleners: een strategisch marketingplan maken dat echt werkt en dat echt voor klanten zorgt!

Lees er hier meer over

Je bent hier: Home » Marketing » Social media » Website toevoegen aan LinkedIn profiel

Website toevoegen aan LinkedIn profiel was last modified: by

Website toevoegen aan LinkedIn profiel: met dank aan GraphicMama-team voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Website toevoegen aan LinkedIn profiel was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *