website toevoegen aan linkedin

Website toevoegen aan LinkedIn profiel

Geschatte leestijd: 3 minuten

Website toevoegen aan LinkedIn profiel

Je website netjes toevoegen aan je LinkedIn profiel. LinkedIn is een netwerk voor professionals. Het is daarom bij uitstek een site waar je een link naar je bedrijfswebsite op zou moeten zetten. Als je je website(s) op je persoonlijke pagina van LinkedIn wilt toevoegen doe je het volgende:


Website toevoegen aan LinkedIn

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zo voeg je je website toe aan je LinkedIn profiel, met een mooie duidelijke ankertekst.

 1. Ga naar je profiel

  Je ziet bij je profiel een klein potloodje staan om zaken te bewerken.website toevoegen aan linkedin profiel - contactgegevens

 2. Introductie bewerken

  Je komt nu in een pop-up waar je je introductie kunt bewerken. Scrol hier helemaal naar beneden.

 3. Profiel-URL, Websites, Adres, E-mail, Twitter, WeChat-ID

  In de pop-up staat helemaal onderaan: Profiel-URL, Websites, Adres, E-mail, Twitter, WeChat-ID. Ook met een potloodje erbij. Klik dat potloodje aan.

 4. Kies voor “Ander”

  Je komt nu in een nieuwe pop-up waar je 3 websites toe kunt voegen. En je kunt hierbij aangeven wat voor soort website het is: privé, bedrijfssite, blog, RSS-feed, portfolio of ander. Kies hier voor ander, want dan kun je de naam van je website invullen waardoor je een duidelijke ankertekst krijgt.


Aanklikbare bedrijfsnaam

Als je kiest voor “Ander”, dan kun je zelf de ankertekst bepalen. Kies je bijvoorbeeld voor “Bedrijfswebsite”, dan komt er iets te staan als “My Company”. Dat nodigt niet uit om erop te klikken en het zegt niemand iets.

Voor een nog betere vindbaarheid kun je overwegen ook een bedrijfspagina op LinkedIn aanmaken. Dat kan best iets opleveren, gezien de tijd die mensen op LinkedIn doorbrengen.

Duidelijke bedrijfsnaam op LinkedIn

LinkedIn is een platform voor professionals waar je beslist moet zijn. Dit platform kan veel betekenen voor je marketing. Zorg daarom dat je hier iets goeds neerzet.

Ook als je website nog niet zo goed vindbaar is, dan is je profiel op LinkedIn vaak wel vindbaar via de zoekresultaten. En dan is het extra belangrijk dat je bedrijfsnaam op je profiel te zien is en niet iets vaags als “My Company” of “Blog”.

Waarschijnlijk zocht je voor je marketing naar hoe je je website kunt toevoegen aan je LinkedIn profiel. Over marketing heb ik nog veel meer. Lees eens verder bij dit marketingsysteem voor dienstverleners.

En mijn profiel op LinkedIn vind je hier. Als je wilt connecten vind ik dat leuk.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Gepubliceerd op: 11-7-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 30-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht