welk precentage van je nieuwsbrieven komt aan

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Soms hoor dramatische verhalen over dat maar 20% van de nieuwsbrieven aan komt. Dat kan waar zijn, maar vaak is dat een vergissing. Je kunt in Mailchimp niet zo makkelijk zien welk percentage daadwerkelijk in de mailbox aan komt. Maar het staat er wel. In dit artikel geef ik opheldering.

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Het percentage nieuwsbrieven dat is afgeleverd vind je in je rapporten.

  1. Klik op Reports (in het bovenste menu)
  2. Scrol dan naar beneden tot je dit ziet:

percentage dat aan komt
Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

In de afbeelding hierboven zie in de vakjes staat dat niemand heeft geopend of geklikt. Geen enkele nieuwsbrief heeft gebounced en niemand heeft uitgeschreven.

Daar onder staat:

Successful deliveries: 1 – 100%. Dat betekent dat de nieuwsbrief naar 1 persoon verstuurd is en dat 100% is afgeleverd.

Als je de nieuwsbrief naar een hele lijst adressen stuurt, staat daar ook precies naar hoeveel adressen je ‘m gestuurd hebt en op hoeveel procent van deze adressen je nieuwsbrief is afgeleverd.

Bounced

Als er bij Bounced een getal staat (het aantal adressen waar je nieuwsbrief niet kon worden afgeleverd) dan zie je ook staan dat hij bij minder dan 100% van de adressen is afgeleverd.

Slechts bij 20% van de adressen afgeleverd

Als het waar is dat een nieuwsbrief slechts bij 20% van de adressen is afgeleverd dan is er iets heel ernstigs aan de hand. Wat er dan precies aan de hand is kan ik niet zomaar zeggen, daarvoor moet ik eerst een onderzoek doen.

Lees ook:  Phishing elementen

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan

Maar misschien vergis je je. Het percentage nieuwsbrieven dat is afgeleverd is behoorlijk moeilijk te vinden in Mailchimp. Terwijl anderzijds de open rate heel duidelijk zichtbaar te zien is op de pagina Campaigns en op de pagina Reports.

Dus misschien heb je de open rate gezien en zijn je nieuwsbrieven wel afgeleverd. Maar bij een kleine mailinglijst is ook een open rate van 20% tamelijk laag. Je zou in dat geval moeten gaan testen om de resultaten te verbeteren.

En als het echt zo is dat slechts 20% van je nieuwsbrieven is afgeleverd, stop dan onmiddellijk met mailen want door hiermee door te gaan vererger je de situatie. En laat een onderzoek doen naar de oorzaak.


Komt je nieuwsbrief in spam?

Onderzoek deliverability
Onderzoek naar de oorzaken waarom je nieuwsbrief niet aan komt of in spam komt

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan? was last modified: by

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan: met dank aan Stephanie Curry voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.