Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp nieuwsbrieven » Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?


Als het goed is komt 100% van je nieuwsbrieven aan. Maar soms hoor dramatische verhalen over dat maar 20% van de nieuwsbrieven aan komt. Dat kan waar zijn, maar vaak is dat een vergissing. Je kunt in Mailchimp niet zo makkelijk zien welk percentage daadwerkelijk in de mailbox aan komt. Maar het staat er wel. In dit artikel geef ik opheldering.


Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Het percentage nieuwsbrieven dat is afgeleverd vind je in je rapporten.

  1. Klik op Reports (in het bovenste menu)
  2. Scrol dan naar beneden tot je dit ziet:
percentage dat aan komt
Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

In de afbeelding hierboven zie in de vakjes staat dat niemand heeft geopend of geklikt. Geen enkele nieuwsbrief heeft gebounced en niemand heeft uitgeschreven.

Daar onder staat:

Successful deliveries: 1 – 100%. Dat betekent dat de nieuwsbrief naar 1 persoon verstuurd is en dat 100% is afgeleverd.

Als je de nieuwsbrief naar een hele lijst adressen stuurt, staat daar ook precies naar hoeveel adressen je ‘m gestuurd hebt en op hoeveel procent van deze adressen je nieuwsbrief is afgeleverd.

Bounced

Als er bij Bounced een getal staat (het aantal adressen waar je nieuwsbrief niet kon worden afgeleverd) dan zie je ook staan dat hij bij minder dan 100% van de adressen is afgeleverd.

Slechts bij 20% van de adressen afgeleverd

Als het waar is dat een nieuwsbrief slechts bij 20% van de adressen is afgeleverd dan is er iets heel ernstigs aan de hand. Wat er dan precies aan de hand is kan ik niet zomaar zeggen, daarvoor moet ik eerst een onderzoek doen.


Waardering: 5 uit 5.

Snel, accuraat en oh zo duidelijk!

Ik ben geweldig geholpen met het vinden van het probleem, dat een leek als ik met geen mogelijkheid voor elkaar zou krijgen. Alle stappen die je moet zetten worden duidelijk aangegeven, waardoor het juiste resultaat niet kan missen.
Dank je wel Judith!

Titia ten Bosch, Averana
Titia ten Bosch
Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan? was last modified: by

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan

Maar misschien vergis je je. Het percentage nieuwsbrieven dat is afgeleverd is behoorlijk moeilijk te vinden in Mailchimp. Terwijl anderzijds de open rate heel duidelijk zichtbaar te zien is op de pagina Campaigns en op de pagina Reports.

Dus misschien heb je de open rate gezien en zijn je nieuwsbrieven wel afgeleverd. Maar bij een kleine mailinglijst is ook een open rate van 20% tamelijk laag. Je zou in dat geval moeten gaan testen om de resultaten te verbeteren.

En als het echt zo is dat slechts 20% van je nieuwsbrieven is afgeleverd, stop dan onmiddellijk met mailen want door hiermee door te gaan vererger je de situatie. En laat een onderzoek doen naar de oorzaak.

Over Mailchimp statistieken kun je meer vinden in de rubriek over statistieken.


Hulp met e-mailmarketing

Als je ziet dat je nieuwsbrieven steeds slechter geopend worden of als je ziet dat steeds minder nieuwsbrieven in de mailbox aankomen, dan moet je daar iets aan doen. Als je daar niets aan doet dan zal het niet verbeteren.

© 2006 – 2021 Judith de Vries


Meer over Mailchimp

pijltje
Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan? was last modified: by

Sinds januari 2015 mag ik mezelf Mailchimp expert noemen en ik kan je helpen met Mailchimp.

https://virtueelpresent.nl/email-specialist/mailchimp-expert/
https://virtueelpresent.nl/email-specialist/mailerlite-expert/

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan: met dank aan Stephanie Curry voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.


Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan? was last modified: by