welke mailchimp gebruik ik

Welke Mailchimp gebruik ik

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Welke versie van Mailchimp gebruik ik eigenlijk? Het is niet zo vreemd als je je dit afvraagt. Met dit artikel wil ik je helpen dit uit te vinden.

Voor 15 mei 2019 had Mailchimp 3 versies: Mailchimp Forever Free, Mailchimp betaald en Mailchimp Pro. Sinds 15 mei 2019 heeft Mailchimp er 4 versies bijgekregen: Free, Essential, Standard en Premium.


Oude versies zijn er ook nog

Die nieuwe versies van Mailchimp zijn erbij gekomen, want de oude versies van voor 15 mei zijn er ook nog.

In totaal heeft Mailchimp nu dus 7 versies die allemaal onderling verschillen. En dan is er ook nog een 8e versie: Pay-as -you-go.


Welke versie van Mailchimp gebruik ik

Begin met de datum: heb je het account voor of na 15 mei 2019 aangemaakt?

Je had mailchimp voor 15 mei 2019

Dan heb je de oude versie van Mailchimp: Mailchimp Forever Free of Mailchimp betaald of heel misschien Mailchimp Pro. En zolang je niet gaat upgraden of downgraden blijft dat ook zo. Als je al jaren een Mailchimp account hebt, dan hoef je dus niet uit te zoeken welke Mailchimp jij hebt.


Je hebt Mailchimp na 15 mei 2019 aangemaakt

Als je na 15 mei 2019 begonnen bent met Mailchimp dan kun je uitvinden welke versie je gebruikt door eerst te bedenken of je betaalgegevens hebt ingevoerd. Als je dat niet hebt gedaan dan gebruik je Mailchimp Free.

Maar als je wel betaalgegevens hebt ingevoerd, dan gebruikt je Mailchimp Essential, Standard of Premium. En welke dat is kun je ontdekken door naar de betaalgegevens in je account te gaan.

  • Ga naar je gebruikersnaam (rechts boven)
  • En kies voor Account

En daar zie je staan welke versie van Mailchimp jij gebruikt.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Alle lof voor Judith, die me elke keer weer super helpt wanneer ik tegen problemen aanloop. Ze staat altijd voor je klaar en weet zelfs een digibeet als ik nog te leren hoe ik het de volgende keer zelf kan doen.

Anna Raymann, Boek en Steun
Anna Raymann
Welke Mailchimp gebruik ik was last modified: by

Wat kun je met jouw versie van Mailchimp

Als je wilt weten wat je krijgt bij die versie, lees dan het artikel waarin ik een overzicht van iedere versie heb gezet.

En als je wilt weten hoe je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die jij hebt, schrijf je dan even in want ik heb voor de verschillende versies van Mailchimp verschillende series gemaakt. In iedere serie vertel ik je hoe je goed gebruik kunt maken van de mogelijkheden die je hebt.

Lees ook: MonkeyRewards affiliate plan

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Welke Mailchimp gebruik ik was last modified: by

Welke Mailchimp gebruik ik: met dank aan Christian Dorn voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Welke Mailchimp gebruik ik was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *