Welke Mailchimp gebruik ik

Welke versie van Mailchimp gebruik ik eigenlijk? Het is niet zo vreemd als je je dit afvraagt. Met dit artikel wil ik je helpen dit uit te vinden.

Welke versie van Mailchimp gebruik ik

Voor 15 mei 2019 had Mailchimp 2 versies: Mailchimp Forever Free en Mailchimp betaald. Sinds 15 mei 2019 heeft Mailchimp 4 versies gekregen: Free, Essential, Standard en Premium.


Oude versies zijn er ook nog

Maar die oude versies van voor 15 mei zijn er ook nog. In totaal heeft Mailchimp nu dus 6 versies die allemaal onderling verschillen. En dan is er ook nog het verschil tussen een maandabonnement en Pay-as-you-go.


Welke versie van Mailchimp gebruik ik

Begin met de datum: had je Mailchimp al voor 15 mei 2019? Dan heb je de oude versie van Mailchimp: Mailchimp Forever Free of Mailchimp betaald. En zolang je niet gaat upgraden of downgraden blijft dat ook zo. Als je al jaren een Mailchimp account hebt, dan hoef je dus niet uit te zoeken welke Mailchimp jij hebt.


Na 15 mei 2019

Als je na 15 mei 2019 begonnen bent met Mailchimp dan kun je uitvinden welke versie je gebruikt door eerst te bedenken of je betaalgegevens hebt ingevoerd. Als je dat niet hebt gedaan dan gebruik je Mailchimp Free.

Maar als je wel betaalgegevens hebt ingevoerd, dan gebruikt je Mailchimp Essential, Standard of Premium. En welke dat is kun je ontdekken door naar de betaalgegevens in je account te gaan.

  • Ga naar je gebruikersnaam (rechts boven)
  • En kies voor Account

En daar zie je staan welke versie van Mailchimp jij gebruikt.


Wat kun je met jouw versie van Mailchimp

Als je wilt weten wat je krijgt bij die versie, lees dan het artikel waarin ik een overzicht van iedere versie heb gezet.

En als je wilt weten hoe je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die jij hebt, schrijf je dan even in want ik heb voor de verschillende versies van Mailchimp verschillende series gemaakt. In iedere serie vertel ik je hoe je goed gebruik kunt maken van de mogelijkheden die je hebt.

Meer over hoe Mailchimp werkt kun je ook lezen in het artikel: Hoe werkt Mailchimp.

Welke Mailchimp gebruik ik was last modified: by

Welke Mailchimp gebruik ik: met dank aan fantaghiro81 voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Welke Mailchimp gebruik ik was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.