Home » Shop » Blauwdruk voor een lead nurturing funnel

Blauwdruk voor een lead nurturing funnel

Lead nurturting funnel
Wat is een lead nurturing funnel

Een lead nurturing funnel is een geautomatiseerde serie e-mails met een specifiek doel. Je wilt met deze funnel je potentiële kopers een stap dichter bij het nemen van de aankoopbeslissing brengen.

Je kunt een lead nurturing funnel zowel inzetten als je B2B als B2C werkt. Het is een geautomatiseerde serie e-mails waarmee je mensen helpt de volgende stap te zetten in het aankoopproces. 

Blauwdruk voor een lead nurturing funnel

Mensen naar de volgende stap in het aankoopproces brengen doe je niet zozeer door ze te pushen, maar veel meer door ze alle informatie aan te reiken die ze nodig hebben om de aankoopbeslissing te kunnen nemen. 

Een lead nurturing funnel is vaak nodig om je klant te vertellen waarom hij zou moeten kiezen voor jouw diensten. Je gaat ‘m dat gedoseerd vertellen, want als je alles ineens vertelt dan weet je zeker dat je de aandacht van je klant kwijtraakt en dat je verhaal dus de mist in gaat.

Daarom vertel je dit stapsgewijs in een korte e-mailserie. In deze serie stel je je het liefst niet op als “verkoper” maar als “aankoop assistent”: je helpt de klant een beslissing te nemen door ‘m alles aan te reiken wat hij maar nodig heeft om tot een afgewogen beslissing te kunnen komen.

Je hoeft hierbij niets te forceren. Je zorgt gewoon dat het voor je klant volkomen duidelijk wat hij krijgt en waarom hij dat bij jou moet kopen.

Blauwdruk voor een lead nurturing funnel

Wat krijg je

Je koopt een pdf met daarin 6 voorbeeld e-mails die samen een lead nurturing funnel vormen. De teksten kun je zo overnemen, je hoeft alleen de details nog in te vullen zoals je bedrijfsnaam en de naam van de dienst waar je deze funnel voor maakt.

Dit is geen handleiding over je een funnel in technische zin in elkaar zet. Het zijn blauwdrukken van e-mails en het maakt niet uit welk e-mail platform je gebruikt. Je kunt ze gebruiken in elk platform waarin je een serie kunt maken.

Als je hulp nodig hebt bij het in elkaar zetten van een funnel kun je dat apart inkopen.

Blauwdruk voor een lead nurturing funnel

Wat kost het

Je kunt deze inhoudelijke uitleg over een lead nurturing funnel aanschaffen van € 50 voor €25 euro excl. btw. Dat is minder dan €5 euro per e-mail.

Jouw dienst kost waarschijnlijk meer dan 25 euro, dus als je er 1 klant mee verleidt om van je te kopen dan heb je de kosten er al uit. Doe hier dus nu je voordeel mee want dit blijft natuurlijk niet altijd zo goedkoop.

Je kunt met iDEAL betalen en je krijgt na je betaling direct toegang.


In het kort

  • Deze blauwdruk is bedoeld voor dienstverleners, als je een shop hebt, dan heb je er veel minder aan.
  • Je krijgt de teksten voor 6 e-mails die je zelf in je e-mailprogramma zet en waar je zelf de details in invult.
  • Totaalprijs van €50 nu voor €25 excl. btw.
  • Bonus voor gebruikers van Mailchimp en MailerLite: er zit een bijlage bij waarin ik vertel hoe je mensen die je product in je shop gekocht hebben automatisch uitsluit van je funnel.

Ik ben zowel door Mailchimp als door MailerLite erkend als e-mailstrateeg.

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.

Scroll naar boven