Home » Blog » Marketing blog » Woocommerce een echte shop
Woocommerce

Woocommerce een echte shop

Geschatte leestijd: 3 minuten

Woocommerce een echte shop

Woocommerce is een echte shop. Het verschil tussen een shop en een betaalformulier is dat mensen bij een shop verschillende producten ineens af kunnen rekenen, terwijl je bij een betaalformulier telkens opnieuw een betaalmogelijkheid creëert.

Als je wilt dat mensen verschillende producten tegelijk af kunnen rekenen dan heb je dus een echte shop nodig. Terwijl je voor de verkoop van uitsluitend je zelfgeschreven boek voldoende hebt aan een eenvoudig betaalformulier.

Betaalformulier of Woocommerce?

Woo is een plugin voor WordPress. Het is gratis software.

Hierdoor zou je kunnen denken dat het veel handiger is om voor Woo te kiezen dan voor een betaalformulier, want Woocommerce kost niets en voor een betaalformulier moet je jaarlijks betalen.

Zo simpel ligt het natuurlijk niet want als je kiest voor een betaalformulier dan ben je daarna klaar. Je hebt daarna alleen nog te maken met transactiekosten voor je betalingsprovider. Maar als je voor Woocommerce kiest dan heb je meestal een heleboel add ons nodig om het zo te maken als je het hebben wilt.

En die add ons zijn natuurlijk niet gratis want ieder bedrijf heeft een verdienmodel nodig. Als je hulp nodig hebt met Woocommerce kan ik je Alles WP aanraden.

Maar in sommige situaties is het helemaal geen vraag of je voor Woocommerce zou moeten kiezen of dat je ook voldoende hebt aan een betaalformulier.

Dit is geen vraag als je een heleboel producten verkoopt en wilt dat het mogelijk is dat mensen al die producten ook tegelijk kopen. In dat geval heb Woocommerce nodig. En misschien heb je daar zelfs niet genoeg aan. Dat hangt af van hoeveel producten je hebt. Woocommerce is heel geschikt tot ongeveer 2000 producten. Daarna heb je grover geschut nodig.

Betalingen in WordPress voor dienstverleners

Maar dienstverleners hebben meestal geen grote winkel met een heleboel producten. Vaak gaat het bij dienstverleners om de verkoop van een boek, of om betalingen voor trainingen en retraites of zoiets.

En dan heb je wel degelijk een keuze. Ikzelf vind een betaalformulier dan vaak een betere keuze omdat betaalformulieren veel lichter zijn. Hier kun je lezen over andere mogelijkheden om te laten betalen.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 18-10-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 13-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven