Home » Blog » Marketing blog » Marketing voor dienstverleners » WP Custom Bericht Widget
wp custom bericht widget

WP Custom Bericht Widget

seo mannetje

Geschatte leestijd: 4 minuten

WP custom bericht widget

WP Custom Bericht Widget is een inhoudsblok dat je op een pagina of in een bericht kunt plaatsen. In deze inhoudsblokken kun je een stukje tekst plaatsen. Die tekst komt op iedere pagina waar je de shortcode van het inhoudsblok op plaatst.

WP custom bericht widget

Waarom de widget plaatsen

Waarom een inhoudsblok plaatsen

Een inhoudsblok heeft een aantal voordelen als je tekst hebt die je op meer dan 1 pagina moet plaatsen:

  1. Die tekst staat daar vermoedelijk niet voor eeuwig, misschien wil je ‘m een keer veranderen. Door een inhoudsblok te gebruiken kun je alle pagina’s en berichten waar die tekst staat ineens veranderen. Je hoeft dan niet alle pagina’s te openen.
  2. Google houdt niet van dubbele content. Door overlappende content in een inhoudsblok te plaatsen geldt die tekst niet als dubbele content.
  3. Zet niet alles in een inhoudsblok, want dan wordt je website niet gevonden.

Deze plugin maakt dus niet alleen je werk makkelijker. Het is ook een goede hulp voor mensen die SEO zelf willen doen.

WP custom bericht widget

Inhoudsblok maken

WP Custom Bericht Widget: inhoudsblokken

Na het installeren van de plugin zie je in je zijbalk staan: Inhoudsblokken. Als je hier naartoe gaat dan heb je de mogelijkheid een stukje tekst te plaatsen op een pagina die er – op de binnenpagina’s van je website – precies hetzelfde uitziet als een gewone blogpost.

Inhoudsblok maken

Op deze speciale aparte pagina plaats je de tekst die je op meerdere pagina’s of blogposts wilt herhalen. Dit speciale stukje tekst kun je oproepen terwijl je een gewone pagina of een gewone blogpost schrijft.

Daarna kopieer je de shortcode en je plakt ‘m op de plaats waar je de tekst uit het inhoudsblok wilt zien verschijnen.

WP custom bericht widget voor aanbiedingen

Op deze manier kun je inhoudelijk interessante blogposts schrijven die zijdelings te maken hebben met je diensten. Onder iedere blogpost plaats je een inhoudsblok met daarin je aanbod en je call-to-action.

Je kunt hierdoor tijdelijke aanbiedingen op meerdere pagina’s te zetten. Het is dan niet nodig te noteren op welke pagina’s je die tijdelijke aanbieding geplaatst hebt en als de aanbieding gewijzigd moet worden, hoef je dat niet per pagina te doen.

Je gaat gewoon naar je inhoudsblok, je wijzigt de aanbieding en je bent klaar. De wijziging verschijnt op alle pagina’s waar je de code op geplaatst hebt.

Terugzetten naar concept

Misschien heb je soms geen aanbieding en dan zou het inhoudsblok weg moeten. Verwijder het inhoudsblok dan niet, want als je het inhoudsblok verwijdert blijft de code staan op de pagina’s waar je die code geplaatst hebt en die code wordt dan ook zichtbaar voor je lezers.

Hier is een heel eenvoudige en snelle oplossing voor: verander de status van je inhoudsblok van gepubliceerd in concept. Zo kun je de inhoud van je inhoudsblok snel van alle pagina’s verwijderen terwijl je bezoekers geen code te zien krijgen.

WP custom bericht widget

Vormgeving van inhoudsblokken

Vormgeving van inhoudsblokken

De vormgeving van de inhoud is vrij, maar er is wel een aandachtspunt. Plaats het inhoudsblok onder een stukje tekst of tussen stukjes tekst, maar niet links of rechts van een stukje tekst want dan is de uitlijning niet mooi.

Verder kun je er hetzelfde mee doen als met een blogpost of pagina

  • opgemaakte tekst
  • foto’s
  • video’s

Kortom, alles wat je ook op een gewone pagina kunt zetten.

Kies je er echter voor om een afbeelding te gebruiken, denk dan wel aan de lay-out van je pagina’s en de formaten die je op je pagina’s gebruikt, want teveel verschillende formaten op een pagina zorgen ervoor dat een pagina een onrustige indruk maakt.

WP custom bericht widget is een fijne plugin die heel erg gemakkelijk in het gebruik is. Aanrader. WP Custom Bericht Widget plugin – Johan van der Wijk.

barbara wesseling

SEO: gelukkig zit ik bij jou op les

Het studiemateriaal wat je hebt gemaakt is heel leuk. Toegankelijk, direct en ondersteunend.Ik was gewoon echt een hele, hele grote dummy, met knoppenangst en een enorme én chaotische database. Nu ben ik nog gewoon een dummy. Gelukkig zit ik bij jou op les. Dank! Barbara Wesselingh *Deze review gaat over de online avondtraining SEO: eens …

SEO: gelukkig zit ik bij jou op les Lees meer »

WP custom bericht widget

Gutenberg

Gutenberg en WP Custom Bericht Widget

Je zet een inhoudsblok op de pagina d.m.v. een shortcode. Gutenberg heeft een speciaal blok voor shortcodes. Daarom kun je deze plugin gewoon blijven gebruiken in de Gutenberg block editor.

WordPress is een prachtig systeem voor SEO, wist je dat? Google houdt van WordPress.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Gepubliceerd op: 13-3-2013
Voor het laatst bijgewerkt op: 5-4-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?