wp custom bericht widget

WP Custom Bericht Widget

WP Custom Bericht Widget van Johan van der Wijk is een plugin die je enorm veel tijd kan besparen. Deze plugin geeft je de mogelijkheid om met één handeling de tekst op meerdere pagina’s of in meerdere berichten, te wijzigen. Het is een content block onderaan je pagina’s. 

In deze inhoudsblokken kun je een stukje tekst plaatsen. Die tekst komt op iedere pagina waar je de shortcode van het inhoudsblok op plaatst.


WP Custom Bericht Widget: inhoudsblokken

Na het installeren van de plugin zie je in je zijbalk staan: Inhoudsblokken. Als je hier naartoe gaat dan heb je de mogelijkheid een stukje tekst te plaatsen op een pagina die er – op de binnenpagina’s van je website – precies hetzelfde uitziet als een gewone blogpost.


Inhoudsblok maken

Op deze speciale aparte pagina plaats je de tekst die je op meerdere pagina’s of blogposts wilt herhalen. Dit speciale stukje tekst kun je oproepen terwijl je een gewone pagina of een gewone blogpost schrijft.

Terwijl je aan het schrijven bent zie je bovenaan je werkbalk een button: Inhoudsblok toevoegen. Als je hierop klikt dan opent een venster met daarin een dropdownmenu: Inhoudsblok selecteren. En dan kun je kiezen uit de titels die je je inhoudsblokken hebt gegeven. Je bepaalt dus per pagina en per blogpost of je er een inhoudsblok op wilt plaatsen.


WP custom bericht widget: bijvoorbeeld voor aanbiedingen

Op deze manier kun je inhoudelijk interessante blogposts schrijven die zijdelings te maken hebben met je diensten. Onder iedere blogpost plaats je een inhoudsblok met daarin je aanbod en je call-to-action.

Je kunt hierdoor tijdelijke aanbiedingen op meerdere pagina’s te zetten. Het is dan niet nodig te noteren op welke pagina’s je die tijdelijke aanbieding geplaatst hebt en als de aanbieding gewijzigd moet worden, hoef je dat niet per pagina te doen.

Je gaat gewoon naar je inhoudsblok, je wijzigt de aanbieding en je bent klaar. De wijziging verschijnt op alle pagina’s waar je de code op geplaatst hebt.


WP custom bericht widget: concept

Misschien heb je soms geen aanbieding en dan zou het inhoudsblok weg moeten. Verwijder het inhoudsblok dan niet, want als je het inhoudsblok verwijdert blijft de code staan op de pagina’s waar je die code geplaatst hebt en die code wordt dan ook zichtbaar voor je lezers.

Hier is een heel eenvoudige en snelle oplossing voor: verander de status van je inhoudsblok van gepubliceerd in concept. Zo kun je de inhoud van je inhoudsblok snel van alle pagina’s verwijderen terwijl je bezoekers geen code te zien krijgen.


WP custom bericht widget

Een ander voordeel van het gebruiken van inhoudsblokken is dat tekst die op meerdere pagina’s zichtbaar moet zijn toch slechts eenmaal op je website staat.

Aan de buitenkant van je website waar je lezers komen staat hetzelfde stukje tekst meerdere malen, maar aan de binnenkant van je website staat het slechts eenmaal. Door een inhoudsblok te gebruiken voorkom je dat er veel dubbele content op je website komt te staan.


Vormgeving van inhoudsblokken

De vormgeving van de inhoud is vrij, maar er is wel een aandachtspunt. Plaats het inhoudsblok onder een stukje tekst of tussen stukjes tekst, maar niet links of rechts van een stukje tekst want dan is de uitlijning niet mooi.

Verder kun je er hetzelfde mee doen als met een blogpost of pagina

  • opgemaakte tekst
  • foto’s
  • video’s

Kortom, alles wat je ook op een gewone pagina kunt zetten.

Kies je er echter voor om een afbeelding te gebruikten, denk dan wel aan de lay-out van je pagina’s en de formaten die je op je pagina’s gebruikt, want teveel verschillende formaten op een pagina zorgen ervoor dat een pagina een onrustige indruk maakt.

WP custom bericht widget is een fijne plugin die heel erg gemakkelijk in het gebruik is. Aanrader. WP Custom Bericht Widget plugin – Johan van der Wijk.


Gutenberg

Je zet een inhoudsblok op de pagina d.m.v. een shortcode. Gutenberg heeft een speciaal blok voor shortcodes. Daarom kun je deze plugin gewoon blijven gebruiken in de Gutenberg block editor.


Blog bijhouden

Een blog bijhouden met alle ins en outs kan lastig zijn, zeker als het eigenlijk niet interesseert en je een heel ander vak hebt.

Anderzijds, wanneer je dit niet op de goede manier doet kost het je posities in de zoekresultaten. Daarom kan het zinvol zijn als je verder leest bij SEO leren voor beginners. Dan krijg je wat basiskennis waar je je voordeel mee kunt doen.


Andere mogelijkheden

Gelukkig hoef je je niets van SEO aan te trekken als je voor andere strategieën kiest. En die zijn er gelukkig ook.

WP Custom Bericht Widget was last modified: by
WP Custom Bericht Widget was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.